Vacature Medior SQL data analist

Data Analist
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Medior SQL data analist
Belastingdienst

Functieomschrijving
"Complexe puzzels oplossen met behulp van de nieuwste technologie en slimme collega's om mee te sparren. Én werken met state-of-the-art analysesystemen om belastingbetalend Nederland te voorzien van een betere en snellere dienstverlening. Dát is mijn baan: hoe leuk is dat?" Jeroen Ewes - Medior Analytical programmer bij de Belastingdienst.

Het organisatieonderdeel Datafundamenten en Analyse (DF&A) van de Belastingdienst levert producten en diensten om belastingopbrengsten te verhogen en fraude effectief te bestrijden. Team data van DF&A bestaat dan ook uit ambitieuze professionals dat gegevens ontsluit, omvormt én in de gewenste vorm veilig verstrekt aan andere betrokken partijen binnen onze organisatie. Zo draagt het team bij aan de strategische doelstellingen van de Belastingdienst en aan die van DF&A in het bijzonder, waarin veel aandacht is voor duurzaamheid en datamanagement.

In jouw rol van medior sql data analist speel jij een rol van betekenis in grote, data-gedreven projecten en werk je dús met een van de grootste gegevensverzamelingen van Nederland. Samen met onze data scientists en business analisten bedenk én ontwikkel je oplossingen en producten om onze dienstverlening én efficiëntie te optimaliseren. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat deze oplossingen en producten zodanig werken dat deze stabiel geïmplementeerd kunnen worden in de testacceptatie- en productie-omgeving. Je beschikt hiervoor over state-of-the-art tooling en platformen zoals SAS op een GRID-omgeving, zodat je een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de nieuwe manier van werken van onze organisatie.

Je voert jouw werkzaamheden uit in een zeer dynamische omgeving die nog volop in ontwikkeling is en vorm moet krijgen. Je hebt een frisse kijk op zaken en je beschikt over een behoorlijke dosis energie. Hiermee uitgerust speel je een rol van betekenis in de opbouw en professionalisering van het organisatieonderdeel Datafundamenten en Analyse. Een prachtige kans!

Word jij de nieuwe collega van Jeroen? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een wo-diploma, bij voorkeur in de richting van (technische of bedrijfs)informatica, informatiekunde, ICT of software engineering.
 • Je beschikt over minimaal drie jaar recente en aantoonbare ervaring met programmeren en coderen in bijvoorbeeld Java, Golang, Python, R en SAS.
 • Grondige kennis van SQL is een must.
 • Je beschikt over uitstekende Nederlandse spreek,- en schrijfvaardigheden.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met zeer grote en complexe dataomgevingen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het testen van software, releasemanagement en met het opleveren volgens acceptatiecriteria.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • omgevingsbewustzijn
 • creativiteit
 • accuraat werken

Herken jij jezelf hierin?
Je wilt jouw goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden kunnen inzetten om resultaten te behalen en de relatie goed en efficiënt te laten zijn. Je schakelt graag snel: je bent dan ook stressbestendig en praktisch ingesteld. Je bent enthousiast en betrokken en je beschiktover een flinke dosis doorzettingsvermogen. Je hebt er zichtbaar plezier in om je te bewegen in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd en waarin je in belangrijke mate kan bijdragen aan de uiteindelijke proces- én productinrichting ervan.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.667 - € 5.450 p/m

Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

lees meer

Medior SQL data analist
Score: 8.8
Stemmen: 12

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht