Vacature Senior Linux Engineer

SysteembeheerderSystem Engineer
Universiteit Utrecht
 • Universiteit Utrecht
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Senior Linux Engineer (1,0 fte)

Functie
Ga jij voor goud?


De Universiteit Utrecht is één van de meest vooraanstaande universiteiten binnen Nederland en neemt een belangrijke plaats in op de wereldranglijst van universiteiten. Om deze plaatsen waar te kunnen maken, neemt digitalisering een belangrijke plek in binnen de universiteit.

Wil je helpen om deze ICT-ontwikkelingen op een nog hoger platform te brengen? En doen de volgende termen jouw bloed sneller stromen? Github, Open Source, Docker, DevOps, Puppet, Selfservice, Innovatie, Redhat, IaC, Openstack, Jira? Dan ben jij de Linux Engineer die we zoeken!

Taken en verantwoordelijkheden
De Universiteit Utrecht heeft een Linux serverpark die bestaat uit diverse distributies. Daarnaast bouwt de UU een voortbrengingsplatform op basis van RedHat OpenStack, Puppet en GitHub. Het globale ontwerp is gereed en er wordt reeds volop gebouwd aan de acceptatie omgeving. Ook de eerste contouren van de productie omgeving worden reeds zichtbaar.

Als Senior Linux Engineer is het jouw uitdaging om nieuwe technieken neer te zetten vanuit open source. Je speelt een belangrijke rol bij de verdere bouw van het nieuwe platform. Je legt design/bouw keuzes voor aan het team of je maakt deze gezamenlijk met het team op basis van ervaring. Je pakt een leidende rol in het volwassen maken van de kennis omtrent Linux binnen de universiteit. Je enthousiasmeert het team en je werkt samen aan de bouw van de nieuwe omgeving. Je draagt hierbij actief kennis over naar de projectleden. Als Senior Linux Engineer voer je daarnaast het dagelijks beheer uit op de Linux omgeving. Ook draag je zorg voor een stabiele innovatieve infrastructuur.

lees meer

Functie-eisen Je hebt:
 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • minimaal 5 jaar werkervaring in enterprise omgevingen;
 • kennis van Linux beheer in grote omgevingen;
 • ruime ervaring met diverse Linux distributies;
 • ruime kennis en ervaring met gebruik van storage omgevingen vanuit Linux;
 • ruime ervaring met VMWare (is een pré);
 • ervaring met Red Hat Cloud Automation (OpenStack) (is een pré);
 • ervaring met Satellite.

Competenties
Je communiceert gemakkelijk en je hebt een klantgerichte houding. Je enthousiasmeert en inspireert anderen. Je werkt graag samen. Je bent proactief en durft initiatieven te nemen. Je hebt een stevige impact- en overtuigingskracht en bent in staat keuzes te maken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Binnen de faculteiten is onderzoek en onderwijs de primaire taak. Information Technology Services (ITS) is één van de ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de gehele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten nemen diensten van ITS af.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.588 - € 4.166 p/m

We bieden een fulltime aanstelling (1,0 fte) voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.588,- en maximaal € 4.166,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten).

Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

lees meer

Senior Linux Engineer
Score: 9.8
Stemmen: 18

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht