user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Operations engineer

ApplicatiebeheerderSysteembeheerder
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Het Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken beheert informatiesystemen voor de opsporings- en inlichtingendiensten. Bij ons lever jij als proactieve operations engineer een bijdrage aan een efficiënte, veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zo draag jij bij aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving.

Als operations engineer ben je lid van een van de DevOps-teams die bestaan uit development engineers, test engineers en operations engineers. Je bedenkt, implementeert en beheert complexe infrastructuren. Daarnaast stimuleer je het optimaliseren van de kwaliteit van de op te leveren producten.

Je geeft richtlijnen om de applicatie te kunnen exploiteren en realiseert en borgt dat deze richtlijnen ingevoerd worden, vanaf initiatie tot en met productie. Daarnaast transporteer je de applicatie naar de omgevingen en monitor je dat de applicatie beschikbaar is en correct functioneert. Dit houdt in dat jij je richt op het bouwen, testen en uitvoeren van deployment, batch en monitorscripts voor de verschillende omgevingen.

We hanteren de Agile- en Scrum-methodiek in combinatie met continuous delivery engineering practices voor het ontwerpen, bouwen en testen van applicaties en het proces van in productie nemen van applicaties. Je hebt daarvoor gedegen kennis van continuous integration en deployment.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als systeembeheerder.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Microsoft Active Directory, Windows Server, Microsoft SQL Server, Hyper-V en SCVMM.
 • Je hebt kennis van Powershell-scripting en algemene kennis van netwerkarchitectuur.
 • Je voelt je thuis in een Scrum-team, stelt je proactief op in de samenwerking met andere collega’s binnen de afdeling en bent communicatief vaardig.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met ITIL, Agile/Scrum, Team Foundation Server, Elasticsearch, DPM en SCOM.
 • Je kunt goed analyseren, bent klant- en resultaatgericht en omgevingsbewust.
 • Je kunt goed samenwerken, plannen en organiseren.
 • Je bent sterk in het controleren van de voortgang en kunt jezelf ontwikkelen.
 • Je hebt rijbewijs B en bent bereid incidenteel buiten kantoortijden te werken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Bruto € 2.696 - € 3.809 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 9
Maandsalaris: Min €2.696 – Max. €3.809 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

lees meer

Operations engineer
Score: 9.9
Stemmen: 48

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag