user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Functioneel Ontwerper – middleware ontwerp

Business (Solution) Architect
UWV
 • UWV
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 38 uur p/w
Functieomschrijving Functioneel Ontwerper – middleware ontwerp
Werken aan de ketens bij UWV
 
Wat je gaat doen
Heb jij de drive om het berichtenverkeer van UWV optimaal te laten lopen? En ben jij in staat om die perfecte ontsluiting aan de voorkant en aansluiting op de portalen te realiseren? Dan ben jij degene die de koppelingen in de UWV-ketens gaat ontwerpen.
 
Met haar vele ketens heeft UWV te maken met legio interne en externe verbindingen. Alleen al voor de divisie WERKbedrijf zijn er zo’n 600 bestaande koppelingen. En met de regelmaat van de klok zijn er nieuwe verbindingen nodig.
Als Functioneel Ontwerper in het middleware gebied is het jouw taak om nieuwe koppelingen te specificeren en wijzigingen aan bestaande te beschrijven. Dit doe je voor de divisies WERKbedrijf en Klant&Service.
 
Eén van de opdrachten heeft te maken met het beschikbaar stellen van vacatures aan werkzoekenden. Als gevolg van wijzigingen in wet- en regelgeving wordt dit opgeschaald. Je levert een essentiële bijdrage door deze interne koppelingen te ontwerpen. Je werkt hiertoe nauw samen met de Business Analisten, Developers en het Scrumteam. Je stelt je de vraag hoe de code nu is en wat dit betekent voor het berichtenverkeer, met als resultaat een goed beschreven koppeling waarin de berichtspecificaties helder gemaakt zijn.
 
Als Middleware Ontwerper werk je in het middleware team. Je werkt nauw samen met de Senior Functioneel Ontwerper en krijgt de volgende taken:
 • je definieert de koppelingen voor vele projecten en reguliere veranderopdrachten;
 • je signaleert, adviseert en communiceert naar onze partners/leveranciers;
 • je weet op basis van de kaders en richtlijnen de juiste vertaling te maken naar het ontwerpen van services.

lees meer

Functie-eisen Kom je als Middleware Ontwerper bij ons werken, dan kies je voor onze uitdagende ICT-omgeving en voor samenwerking. We bieden jou de kans om onze middleware teams te versterken en mee te werken aan de ambities van de UWV-divisies WERKbedrijf en Klant & Service.
 
Heb je een achtergrond als Functioneel Ontwerper, als Developer of een equivalent hiervan, dan komen we graag met je in contact.
 
Heb je een achtergrond als Functioneel Ontwerper, dan hechten wij waarde aan:
 • ervaring met het ontwerpen van interfaces, bij voorkeur in een Oracle/SOA omgeving;
 • bekendheid met gegevensmodellering (ER-diagram);
 • bekendheid met use cases en UML;
 • ervaring met tool enterprise architect (pré);
 • bij voorkeur kennis van koppelvlakken en berichtenverkeer (REST/SOAP).
 
Ben je degene met een achtergrond als Developer, dan vinden wij het belangrijk dat je:
 • kennis hebt van koppelvlakken en berichtenverkeer (REST/SOAP);
 • bekend bent met principes van services;
 • ervaring hebt met XML spy (pré);
 • ervaring hebt met Oracle SOA, ESB, en OSB-toepassingen/use cases.
 
Je hebt een afgeronde bachelor opleiding of aantoonbaar vergelijkbaar werk- en denkvermogen.
Je bent een logisch denker, gestructureerd werker en hebt uiteraard affiniteit met techniek. Met je service- en kwaliteitsgerichte houding weet je de (interne) klant uitstekend te bedienen. Tenslotte heb je ervaring met het werken in een Agile omgeving, met name met Scrum of KANBAN.
 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.768 p/m
Functioneel Ontwerper – middleware ontwerp
Score: 9.9
Stemmen: 35

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam