user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

What are you waiting for? Register and become king of your career!

Job Linux system engineer

in Zoetermeer

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO or higher
 • Junior/Medior level
 • Fulltime
 • 36 hours p/w
Function description Senior Securityspecialist
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

Functieomschrijving
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft de opdracht de digitale weerbaarheid van de Nederlandse samenleving te vergroten. In deze dynamische werkomgeving met groot maatschappelijk belang realiseer je als technisch CTI-specialist of (senior) security specialist toegevoegde waarde voor zowel de rijksoverheid als vitale organisaties in Nederland.

Om dit te kunnen doen is het NCSC op zoek naar (senior) security specialisten en technisch cyber threat intelligence (CTI) specialisten.

Als (senior) security specialist werk je bij de afdeling Monitoring en Response aan inzicht en overzicht in actuele ICT-dreigingen en kwetsbaarheden. Incidenten pak je aan en je levert een bijdrage aan de (door)ontwikkeling van CERT (Computer Emergency Response Team) systemen en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Ook onderzoek je de securityimpact van nieuwe ICT-ontwikkelingen en beschrijf je de lessons learned van ICT-veiligheidsincidenten. Je werkt samen met nationale en internationale CERT’s, partners, leveranciers en experts.

Daarnaast ondersteun je partners uit het (inter)nationale netwerk van CERT’s, internetserviceproviders, politieorganisaties en andere organisaties die actief zijn op het gebied van ICT- en informatiebeveiliging. Omdat het vakgebied en de producten en diensten van het NCSC in ontwikkeling blijven, blijf jij je ook ontwikkelen. Dat is ook nodig omdat jij als expert regelmatig jouw kennis deelt met onze (inter)nationale partners.

In de rol van technisch specialist cyber threat intelligence (CTI) binnen de afdeling Nationaal Detectie Netwerk houd je je bezig met de correlatie en analyse van technische dreigingsinformatie. Deze informatie vertaal je naar direct toepasbare CTI. Je vergaart technische informatie rondom dreigingen uit diverse bronnen om inzicht in digitale dreigingen en risico’s te kunnen krijgen.

Als technisch CTI-specialist analyseer en duid je manifestaties binnen het digitale domein die de nationale veiligheid kunnen aantasten. Dat doe je op basis van voornamelijk technisch en operationeel verkregen data. Je exploiteert deze data zodanig dat deze direct toepasbaar zijn binnen de eigen of een aangesloten organisatie. Daarbij onderzoek je niet alleen de technische aspecten van een digitale dreiging, maar weet je ook hoe onze doelgroepen daarmee om moeten gaan. Binnen de afdeling werk je samen met CTI analisten aan een dreigingsbeeld voor het NCSC en haar doelgroepen.

read more

Requirements
 • Je hebt een wo-diploma, of vergelijkbaar niveau, bij voorkeur op het gebied van cybersecurity, informatica of informatiekunde (bijvoorbeeld datascience).
 • Voor de functie (schaal 12) heb je bij voorkeur vijf jaar ervaring op het gebied van cyber threat intelligence en en/of cybersecurity Je kunt sturing geven aan collega’s die nog niet op dit niveau werken. Ook heb je ervaring in het uitvoeren van tactische analyses.
 • Je bent op de hoogte van de trends op het gebied van cyberaanvallen en verdedigingstechnieken en weet deze trends toe te passen in het nationale speelveld.
 • Je hebt gedegen kennis van de werking van het internet en computernetwerken in zijn algemeenheid en uitgebreide ervaring met ICT-veiligheid.
 • Je hebt affiniteit met cyber threat intelligence en kennis en ervaring met incident response.
 • Je hebt meer diepgaande kennis van een of meer van de volgende gebieden: internettechnieken en -protocollen, de structuur van webapplicaties, Unix-/Linux-systemen, Windowsomgevingen en procesautomatisering (ICS/SCADA).
 • Je bent in staat om technische analyses uit te voeren op digitale dreigingen en kunt deze vervolgens vertalen voor diverse niveaus binnen een organisatie.
 • Je kunt helder mondeling en schriftelijk communiceren, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je hebt een onderzoekende geest en bent in staat om je creativiteit om te zetten in concrete oplossingen.
 • Je bent analytisch sterk, kunt verbanden leggen en hoofdzaken van bijzaken scheiden.
 • Je kunt goed zelfstandig werken binnen jouw opdracht en tegelijkertijd kun je goed samenwerken in teamverband.
 • Je bent resultaatgericht en in staat om op basis van complexe informatiestromen jezelf een oordeel te vormen.
 • Je kunt discreet omgaan met vertrouwelijke informatie.
 • Je bent omgevingsbewust, stressbestendig en bereid om in tijden van crises of incidenten buiten kantooruren te werken. Je bent flexibel in denken en werken en kunt je gemakkelijk aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

read more

Salary info Salary negotiable
Linux system engineer
Rating: 8.0
Votes: 24

 1. ICTerGezocht.nl
 2. IT Jobs
 3. Zoetermeer