user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Systeembeheerder

in Den Haag

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Systeembeheerder
Nederlands Forensisch Instituut

Functieomschrijving
Zoek jij uitdaging in de diversiteit van je werk door te werken met verschillende beheer omgevingen?  Ben je oplossingsgericht en vind je het prettig om vraag gestuurd te werken? Krijg jij energie van het oplossen van technische vraagstukken voor collega’s? Wil je meer dan alleen het afhandelen van standaard incidenten maar ben je ook graag de vraagbaak op het gebied van maatwerk oplossingen? Ben jij een allround systeembeheerder die het NFI helpt met het verder professionaliseren van ons systeembeheer?

Als systeembeheerder kom je te werken in een informeel team bestaande uit 4 collega systeembeheerders, waarmee je erg nauw samenwerkt. Een goede afstemming is daarom essentieel. Je maakt onderdeel uit van het team Informatievoorziening wat uit 20 collega’s bestaat. In dit team heb je verder intensief contact met de collega’s van services and operations die 1 en 2e lijn vraagstukken in behandeling nemen.

Je bent verantwoordelijk voor het beheer van o.a Linux- en Windowsservers, netwerkinfrastructuur en het oplossen van vragen die betrekking hebben op onze kantoorautomatisering . Dit doe je zowel vraag gestuurd als proactief door het signaleren van verbeteringen en meedenken over de oplossing. Je werkt multidisciplinair waardoor je veel vrijheid hebt om verschillende werkzaamheden op te pakken.

De ICT-omgeving is divers en bestaat naast de standaard kantoor hard- en software uit veel maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld de laboratoria. De werkzaamheden komen via verschillende ingangen bij je terecht. Zo is er uiteraard een digitale servicedesk waar gebruikers verzoeken kunnen indienen, maar vanwege de platte organisatie komen er geregeld collega’s naar je toe om een vraagstuk persoonlijk toe te lichten. Naast het oplossen van incidenten ben je een adviseur en vraagbaak van collega’s. Dit maakt het werk erg divers.

Niet alles is vooraf  bekend en gedocumenteerd. Het is dan belangrijk dat je hoofd- en bijzaken kunt scheiden en verder dan de standaard oplossingen kunt denken. Je treft een omgeving aan die continue in ontwikkeling is. Dit verreist een open blik naar onbekende gebieden. Het is goed om te weten dat een 24-uurs bereik- en beschikbaarheidsdienst bij de werkzaamheden hoort. Dit zal eens in de 7 weken plaatsvinden.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt afgeronde HBO opleiding in de richting van informatica of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het beheren van ICT-systemen.
 • Je beschikt over brede ICT-kennis op het gebied van servers, storage en Virtualisatie.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Linux- en Windows-omgevingen.
 • Je hebt netwerk kennis en ervaring met Cisco apparatuur.
 • Je hebt bent bekend met  VMware, Ubuntu, NFS en ZFS.
 • Je bent geïnteresseerd in Cyber Security en op de hoogte van de bedreigingen
   
Competenties
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
   
Wat vinden wij nog meer belangrijk
Je bent oplossingsgericht en krijgt er energie van om collega’s te helpen. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en denkt graag mee. Je bent proactief, signaleert knelpunten of verbeteringen en maakt deze bespreekbaar. Je denkt buiten de bekende kaders, bent creatief en leergierig. Je past je makkelijk aan de omgeving aan en weet  kritische gebruikers mee te nemen in wat wel maar ook met name niet kan. Je bent contact- en klantgericht en vindt het prettig om face tot face contact te hebben. Ten slotte ben stressbestendig en kun je jouw werkzaamheden goed plannen en organiseren.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.554 - € 4.106 p/m