Vacature Configurator

Vacature Bergen op Zoom

DKG
 • DKG
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Wel eens nagedacht over de rol van data en IT binnen een productieomgeving? Als Configurator ben jij degene die zorgt dat productieprocessen optimaal verlopen en assortimentswijzigingen mogelijk maakt. Maak jij onze belofte aan honderden huishoudens door heel Nederland mogelijk?

Dit wordt jouw uitdaging
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wij zijn DKG, een internationale georiënteerd sales en productiebedrijf van de merken Bruynzeel, Keller en DKG Keukens. Dagelijks produceren wij met 750 medewerkers zo’n 3000 keukenkastjes in onze eigen fabriek in Bergen op Zoom. Om ervoor te zorgen dat het productieproces zo optimaal mogelijk verloopt, optimaliseren onze configuratoren alle beschikbare data. Simpel gezegd: jij bent straks diegene die rechtstreeks de fabriek van DKG én onze winkels aanstuurt.

Als Stuklijst Configurator zorg jij er straks voor dat alle verkochte keukens omgezet worden in werkbare stuklijsten voor de fabriek. Jij bent verantwoordelijk voor de inrichting van assortiments- en proceswijzigingen in Primefact (productconfiguratietool). Samen met de collega's van de fabriek neem je de route en de stuklijst van onderdelen onder de loep zodat deze steeds efficiënter kunnen worden. Dit doe je o.a. door het analyseren van foutanalyses en het (her)schrijven van scripts in C#. Jij kent het productieproces van A tot Z en snapt hoe onze machines werken. Bij uitzonderingen, foutmeldingen of technische issues ben jij hét aanspreekpunt voor de productiemedewerkers.

Kijk jij liever naar de commerciële kant van de keukenbranche? Dan is Commercieel Productconfigurator iets voor jou! Om ervoor te zorgen dat onze verkopers gemakkelijk 3D keukens kunnen ontwerpen, is een accuraat overzicht van producten en artikelen nodig. Ook in deze rol ben je verantwoordelijk voor de inrichting van assortiments- en proceswijzigingen in Primefact. Je kijkt nu alleen verder dan een losse kast, jouw focus ligt op de gehele keuken. Dankzij jouw verwerking van data geeft de configuratietool automatisch de juiste ondersteuning bij het verkopen van keukens.

Er is nog meer…
Eind 2019 gaat Bruynzeel Keukens over op een nieuwe kastenserie. Hier draag jij actief aan bij en aan de hand van de technische tekeningen voer jij de serie in de juiste tabellen in zodat de productconfiguratietool voor zowel de fabriek als voor retail goed functioneert.

Jouw eindgebruikers
Dankzij jouw inzet zorg jij ervoor dat niet alleen de verkoopadviseurs hun werk succesvol kunnen uitvoeren, ook de productiemedewerkers in de fabriek weten precies wat zij moeten doen. Elke dag weer.

Laten we vooral de belangrijkste eindgebruiker niet vergeten: onze klanten. De data die jij invoert resulteert uiteindelijk in een nieuwe en vooral functionele keuken van honderden huishoudens door heel Nederland. Want wist je dat één op de vier huishoudens een Bruynzeel keuken heeft? Wellicht kunnen we dat aantal samen met jou straks verhogen.

lees meer

Functie-eisen Is dit een uitdaging waar jij enthousiast van wordt?
De beste manier om het vak te leren, is door het te doen. Je hoeft geen ervaring met Primefact op je cv te hebben staan. Het draait bij ons om een sterk analytisch vermogen en een grote focus op details. Jij werkt uitermate nauwkeurig, kan verbanden leggen en bent de verbindende factor tussen business en IT.

Verder heb jij:
 • Een HBO opleiding in de richting van Technische bedrijfskunde, Informatica of soortgelijke opleiding
 • Enkele jaren ervaring in een gelijkwaardige werkomgeving
 • Uitgebreide kennis en ervaring met Excel
 • Goede communicatieve vaardigheden. Je kan jouw oplossingen overtuigend overbrengen
 • Affiniteit met techniek en productieprocessen (voor de functie van Stuklijst Configurator)

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Salarisinformatie Salaris in overleg

Iedereen die bij ons in dienst komt, volgt onze interne opleiding. Als Configurator volg je in ieder geval de onderdelen product- en materiaalkennis, en maak je kennis met de processen en procedures van de organisatie. Na de opleiding ga je aan de slag en leer jij het vak door coaching on the job. Ervaring binnen de keukenbranche is niet nodig.

Verder bieden wij jou:

• Direct een vast dienstverband
• Goed salaris, 12 ATV-dagen en 24 vakantiedagen
• Eindejaarsuitkering, winstdelingsuitkering en een goede pensioenregeling
• Een breed aanbod aan (online) opleidingsmogelijkheden en ruimte voor groeimogelijkheden zodat je jouw carrière tot een succes kunt maken
• Een bijdrage aan je sportschool abonnement (waar je in Nederland ook sport of wil gaan sporten)

Werken bij DKG betekent actief bijdragen aan een duurzame wereld. Wij zijn voorloper op het gebied van duurzaamheid en zijn de enige keukenfabrikant in Europa die CO2-neutrale keukens levert.

lees meer

Overige info Wil je sfeer proeven bij DKG? Met onze Virtual Tour geven wij jou graag een kijkje bij ons in de keuken. In het bezit van een VR-bril? Maak de beleving compleet en activeer de VR-modus.

Verras de keukenwereld met jouw inzicht en expertise!
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's die samen met ons voor de beste kwaliteit willen gaan. Maak kennis met de wereld van data binnen DKG en solliciteer vandaag nog via onderstaande button.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, organisatie of de afdeling Assortimentsbeheer? Neem dan contact op met Jeroen Luijcks, Manager Assortimentsbeheer, via T: 06-10036226 of Suzanne Beerendonk, HR Medewerker, via T: 0164-285392.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Afke Lammers
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Bergen op Zoom Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Bergen op Zoom