user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Senior Data Analist bij Nederlandse Loterij!

Data Analist
Nederlandse Loterij
 • Nederlandse Loterij
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Houd jij van het analyseren van data bij veel, complexe vraagstukken? Van concrete evaluaties van uitgevoerde testen tot aan churnmodellen of driver-analyses; je rol is afwisselend, soms wat hectisch en van kleine analyse tot diepgaande strategische inzichten. Trekt dit je aan? Dan ben jij de collega die we zoeken bij Nederlandse Loterij!

Functie
De afdeling Data Science & Analyse is verantwoordelijk voor analyses & modellen voor de hele organisatie. Met 7 merken en verschillende kanalen: van abonnees tot losse verkoop, betekent dit een breed scala aan vraagstukken. Van de analyse van een uitgevoerde campagne tot aan het modelleren van de drivers van de verschillende merken. Het doel is echter altijd hetzelfde, namelijk de business van inzicht voorzien.

Het team bestaat uit vier analisten & data scientisten. Vanwege groei van de werkzaamheden zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Data Analist (Data Scientist). Je bent onderdeel van een multidisciplinair team. Bij Nederlandse Loterij bestaat een multidisciplinair team uit verschillende marketing- en kanaalspecialisten die samen verantwoordelijk zijn voor het resultaat van één of meerdere merken.

Je werkt niet alleen aan concrete vragen vanuit de business, maar ook aan fundamentelere analyses die vanuit het data science & analyse team zelfstandig worden opgestart. Door de analyses en adviezen aan de business ben je op de hoogte wat er in de business speelt. Belangrijk is dat je kritisch kijkt naar de verschillende vraagstukken en de business vragen stelt zodat je de juiste vraag beantwoord met je analyses.

Wanneer er bijvoorbeeld voor de derde keer een wervingscampagne kwalitatief laagwaardige spelers heeft getrokken, begin jij je af te vragen wat nou exact de drivers van kwaliteit zijn. Als je nou een churnmodel maakt op onze spelers, kan je dan de business niet beter adviseren hoe ze hun werving moeten insteken?

En bij verkoop van loten in het retailkanaal valt het je op dat de omzetontwikkeling sterk verschilt per merk. Wat ligt daaronder? Ligt dit aan verschillen in marketing succes, of speelt daar misschien kannibalisatie tussen de merken? Je hebt echter relatief weinig data en veel mogelijke factoren... Als je nou eens een grote regressie analyse opstart om al die invloeden in kaart te brengen, zou de business daar wat aan hebben? Of kan je de inzichten uit het online kanaal gebruiken om betere hypotheses te vormen over het onderliggende klantgedrag?

Als Data Analist ben je een sparringpartner voor de business maar werk je ook zelfstandig en ben je kritisch over wat de zinvolle vragen zijn.

lees meer

Functie-eisen
 • Je beschikt over WO- werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Data-Analist en ook enige ervaring als Data-Scientist
 • Kennis en ervaring met SQL & analyse is een must
 • Ervaring of aantoonbare affiniteit met R en modellering
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden
Uiteraard is het ook belangrijk dat je nauwkeurig werkt en kritisch bent. Je bent goed in het vertalen van de analyse resultaten naar de “echte” adviezen, je bent een collega met wie ze kunnen sparren en je daagt ze uit om eens op een andere manier naar data te kijken.

Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat jij nieuwsgierig bent aangelegd, een vraag is nooit zomaar een vraag, jij wilt weten wat er achter zit en vraagt door. Je bent een teamspeler, maar wil wel zelfstandig aan opdrachten werken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische en professionele marketingorganisatie. Wij zijn de grootste kansspel-organisatie van Nederland en met onze 7 verschillende merken bedienen we een breed pakket aan spelbehoeftes. Onze merken zijn: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO.

Medewerkers worden uitgedaagd om het maximale uit hun talenten te halen. Daarvoor krijg je natuurlijk de juiste middelen en je beschikt dan ook over state- of the art tools om de merken succesvol te laten zijn.

Je gaat werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 4.000 - € 5.500 p/m

Een uitdagende en zelfstandige functie met veel eigen verantwoordelijkheid, waarin je de ruimte krijgt jezelf en de functie verder te ontwikkelen.
• Een fulltime functie. je start met een jaarcontract en hebt uitzicht op een vaste baan.
• Een jaarlijks opleidingsbudget om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.
• Een salaris passend bij de functie, afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je rekenen op een salaris tussen 4000 en 5500 Euro bruto per maand.
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling, 13 ADV-dagen naast 27,5 vakantiedagen en de mogelijkheid tot onbeperkt gebruik van onze sportschool met personal trainer.

lees meer

Overige info Vragen?
Is dit de baan voor jou? Reageer dan snel op deze vacature! Wij ontvangen graag je motivatie en CV via de jobsite. Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met onze Recruiter Petra Stok via 06-19630995.
Contactpersoon Mevr. Petra Stok
06-19630995
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Rijswijk Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rijswijk