user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Data Analist

Data Analist
Nederlandse Loterij
 • Nederlandse Loterij
 • Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Word jij enthousiast van het analyseren van data en het adviseren van de business? Zie jij graag commercieel resultaat van je adviezen? En wil jij jezelf ontwikkelen in de rol van Data-Analist? Lees snel verder en solliciteer bij Nederlandse Loterij.

Hoe gaat je dag er uitzien?
Je begint, nadat je even koffie of thee hebt genomen en je collega’s gedag hebt gezegd, de dag met de Eurojackpot analyse. De marketeer is vorige week al even langsgelopen en vertelde dat er een kortingsactie is geweest. Ze wil weten of dit heeft gezorgd voor hogere bestedingen. Voordat je begint loop je eerst nog even langs, om te achterhalen hoe de actie exact is uitgezet. Je loopt ook meteen even langs de media manager. Wat waren de media bestedingen? Liepen er tegelijkertijd ook campagnes van andere merken? Nadat je alles op een rijtje gezet hebt, duik je de data in. Je moet flink wat tabellen aan elkaar knopen.

Aan het begin van de middag komt er een collega langs: Help! Er moet nu een besluit genomen worden over iets waar jouw analyse van vorige maand veel inzicht in gaf. Vorige maand ontbraken echter nog een paar datapunten om écht zeker te zijn van je inzichten. Je pakt dit even tussendoor op. Omdat je alles netje met gestructureerde query’s en tabellen hebt gemaakt kun je snel de data even updaten. Nu is de conclusie significant! Je loopt langs de marketeer om het hem alvast te vertellen, dan kan die meteen door.

De rest van de middag maak je een duidelijke presentatie van de Eurojackpot analyse. Je hebt niet alleen gekeken naar het antwoord op de vraag wat de actie deed voor bestedingen, maar je hebt ook andere zaken bekeken. Is het effect alleen op korte of ook lange termijn significant? En verschilt het resultaat voor bestaande of nieuwe spelers? En wat is eigenlijk de stand van de jackpot? Je vraagt ook je collega-analist naar zijn mening. Je bent er inmiddels wel achter dat de gegeven korting eigenlijk niet rendabel was. Maar je hebt ook gezien dat de actie wel meer nieuwe spelers heeft getrokken. Dat is interessant voor de business! Iets om in de gaten te houden, dus maak je een notitie voor jezelf om over een paar weken even kijken wat de kwaliteit van deze nieuwe spelers is. Gelijk heb je een nieuw idee om eens uit te zoeken: welke acties trekken nieuwe spelers, en hoe trekken we kwalitatief hoogwaardige spelers aan? Dit ga je zelf een keer over alle merken heen oppakken.

lees meer

Functie-eisen
 • Je beschikt over WO- werk- en denkniveau
 • Je beschikt over 3 tot 5 jaar ervaring als Data-Analist en hebt ook enige ervaring als Data-Scientist
 • Ben je starter, maar ben je leergierig en heb je aantoonbare affiniteit met data science? Ook dan zien we graag je sollicitatie tegemoet.
 • Kennis en ervaring met SQL & analyse, ervaring met R en modellering is een pre
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden

Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat je nauwkeurig werkt en kritisch bent. Je bent goed in het vertalen van de analyse resultaten naar de “echte” adviezen, je bent een collega met wie ze kunnen sparren en je daagt ze uit om eens op een andere manier naar data te kijken.

Dan is het uiteraard ook belangrijk dat jij nieuwsgierig bent aangelegd, een vraag is nooit zomaar een vraag, jij wilt weten wat er achter zit en vraagt door en je bent een teamspeler, maar wil wel zelfstandig aan opdrachten werken

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische en professionele marketingorganisatie. Wij zijn de grootste kansspel-organisatie van Nederland en met onze 7 verschillende merken bedienen we een breed pakket aan spelbehoeftes. Onze merken zijn: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO.

Medewerkers worden uitgedaagd om het maximale uit hun talenten te halen. Daarvoor krijg je natuurlijk de juiste middelen en je beschikt dan ook over state- of the art tools om de merken succesvol te laten zijn.

Je gaat werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

De afdeling Data Science & Analyse is verantwoordelijk voor analyses & modellen voor de hele organisatie. Met 7 merken en verschillende kanalen: van abonnees tot losse verkoop, houden wij ons bezig met een breed Scala aan vraagstukken. Van de analyse van een uitgevoerde campagne tot aan het modelleren van de drivers van de verschillende merken. Het doel is echter altijd hetzelfde, namelijk de business van inzicht voorzien.

Het team bestaat uit vier analisten & data scientisten. Vanwege groei van de werkzaamheden zijn wij per direct op zoek naar een Data Analist.

Ook maak je deel uit van multidisciplinaire business teams. Hierin borg je een datagedreven aanpak en ben je sparring partner voor je collega’s van andere afdelingen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.900 - € 5.000 p/m

Aanbod
Een zelfstandige functie met veel eigen verantwoordelijkheid, waarin je de ruimte krijgt jezelf en de functie verder te ontwikkelen.

• Een fulltime functie
• Een jaarlijks opleidingsbudget om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.
• Een salaris passend bij de functie, afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je rekenen op een salaris tussen 3900,00 en 5000,00 Euro bruto per maand.
• Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband

lees meer

Data Analist
Score: 8.6
Stemmen: 46

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rijswijk