user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Report Specialist

Business AnalistData Analist
Nederlandse Loterij
 • Nederlandse Loterij
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Hoe zou het zijn om te gaan werken in een functie als Report Specialist, waar je met ICT, (online) marketing, en (i)gaming te maken zult krijgen? Ben jij ervaren met reporting tool Qlik? Heb jij gevoel voor processen en data en heb jij ervaring met databases en datawarehouses? Denk dan eens aan een baan als Report Specialist bij Nederlandse Loterij.​

Voor onder andere ons spelmerk Toto ben jij als Report Specialist verantwoordelijk voor het ontwikkelen van rapportages en dashboards en haal je alle informatie op uit het BI Platform Qlik om deze te kunnen genereren Je hebt affiniteit met sport en/of gokken en je vindt het leuk om op niveau mee te denken over verschillende wedopties en je komt zelf graag met nieuwe ideeën. Zelfstandig ga je graag te werk, je controleert de cijfers en je dubbelcheckt altijd of de aantallen kloppen. Met een goede set kun je immers veel doen en op jouw eigen manier. Jouw collega's uit het datawarehouse team verzamelen de data voor jou en zetten dit klaar. De vertaling van deze data kan lang duren, omdat je zelf bedenkt hoe dit het beste werkbaar is en dit op verschillende manieren kan. Planmatig ben je sterk en je bent een gestructureerde werker, omdat de rapportages op tijd klaar moeten zijn en jij deze foutloos wilt opleveren.

Met zelfvertrouwen stap je met gemak op iedereen af en ben je in staat om alle interne eindgebruikers van waardevolle informatie te voorzien. Het is soms lastig om iedereen tevreden te houden, maar jij hebt altijd de juiste feitelijke argumenten (ook in de vorm van rapportages) om anderen duidelijkheid te geven. Belangrijk in jouw functie is om door te vragen zodat je tot de kern komt en de vraag achter de vraag kunt achterhalen.

Als Report Specialist ontwikkel je rapporten, dashboards en zelfservice oplossingen en je beheert data stromen uit diverse bronsystemen tot aan gebruiksklare rapportages voor business doeleinden. Je bent verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de informatievoorziening voor Nederlandse Loterij. De ontwikkelingen op de Nederlandse kansspelmarkt maken deze rol zeer dynamisch. Nederlandse Loterij zal met het oog op de opengaande online kansspelmarkt in Nederland moeten kunnen inspelen op de veranderende behoefte van onze klanten. Bij de ingang van de KOA wet, zal Nederlandse Loterij nieuwe kansspelen mogen aanbieden zoals poker, live sports betting en casino games. De afdeling Informatie Management zal deze snelle en dynamische toekomst op data gebied gaan managen.

Jouw belangrijkste werkzaamheden:
 • Opstellen requirements van eindgebruikers
 • Ontwikkelen van eindgebruikersoplossingen binnen QlikSense
 • Beheren van het BI platform en beheren aansluiting van benodigde gegevens voor de oplossing
 • Overleggen met diverse betrokkenen over de betekenis en definitie van gegevens, waarborgen van data governance
 • Signaleren van en ondernemen van acties op (te verwachten) afwijkingen en problemen
 • Analyseren van de processen waar de brondata uit afkomstig zijn.

lees meer

Functie-eisen
 • Afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO niveau
 • 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Kennis en ervaring met SQL, Data Warehousing en het opstellen en valideren van grote data-selecties.
 • Ervaring met een rapportageplatform, ervaring met het programma Qlik is een belangrijke pré
 • Ervaring met dimensioneel modelleren.
Daarnaast ben je communicatief vaardig, werk je heel nauwkeurig, kun je op verschillende niveaus communiceren en laat je een proactieve houding zien. Ook maak je graag onderdeel uit van een team, zodat je gezamenlijk doelen kunt bereiken.

Aanbod
 • Een fulltime jaarcontract, na dit jaar heb je uitzicht op een vast contract.
 • Salaris!
 • Een opleidingsbudget voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling
 • 27,5 vakantiedagen en 13 adv-dagen
 • Ook kun je gebruik maken van onze interne sportschool mét personal trainer!
Iedere functie is bij ons een onmisbare schakel. Dat betekent dat jouw impact groot is en wij geven je dan ook de ruimte om jezelf en de functie verder te ontwikkelen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische, professionele organisatie. Om in de dynamische kansspelmarkt succesvol te blijven, bouwen we constant aan een flexibele en krachtige organisatie. Dat doen we door medewerkers uit te dagen en te ondersteunen, zodat ze het maximale uit hun talenten halen. Onze merken zijn: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO.

Je gaat werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen. Medewerkers werken met plezier en zijn trots om voor Nederlandse Loterij te werken.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Report Specialist
Score: 7.3
Stemmen: 31

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rijswijk