user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Data Engineer

Data Specialist
Nederlandse Loterij
 • Nederlandse Loterij
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Heb jij ervaring met het beschikbaar maken van datasets voor het gebruik binnen een organisatie. Heb je oog voor SQL, ETL tooling en andere technieken en vind je het leuk om nauw bij de business betrokken te zijn? Heb jij gevoel voor data en processen en heb je ervaring met datawarehousing? Word dan Data Engineer bij Nederlandse Loterij!

Als Data Engineer is het jouw taak om datasets in het datawarehouse zo in te richten dat ze direct bruikbaar zijn voor rapportages en analyses. Jij vormt hiermee de schakel tussen het datawarehouse en de experts in de business. De ontwikkelingen op de Nederlandse kansspelmarkt maken deze rol zeer dynamisch. Nederlandse Loterij zal met het oog op de opengaande online kansspelmarkt in Nederland moeten kunnen inspelen op de veranderende behoefte van onze klanten. Met ingang van de wet KOA, zullen wij nieuwe kansspelen mogen aanbieden zoals live sports betting en casino games. De afdeling Informatie Management zal deze snelle en dynamische toekomst op datagebied gaan managen.

De kansspelwereld is divers. Dat hebben we door de jaren heen gemerkt met de verschuiving naar online. En nu maakt de aankomende nieuwe kansspelwet onze markt ook weer heel uitdagend. Om deze snelle en dynamische toekomst goed te managen investeren wij sterk in Informatie Management.

Als Data Engineer bij Nederlandse Loterij sta je aan de vooravond van veranderingen. Dankzij jou zijn wij in staat om data direct in te zetten voor rapportages en analyses. Jij bent de schakel tussen het datawarehouse en de business. De wens van de reporting specialisten zet jij om in bruikbare datasets.

Daarnaast werk je ook aan de:
 • Integratie van datasets in het datawarehouse
 • Beheer van datastromen
 • Borging van kwaliteit en integriteit van gegevens en definities
Het is jouw uitdaging om Nederlandse Loterij te transformeren naar een datagedreven organisatie. Samen zorgen we ervoor dat we nu en in de toekomst veilige kansspelen en online games aanbieden.

De bovenstaande selectie van aandachtspunten doet eigenlijk tekort aan de net zo uitdagende andere taken die je als Data Engineer gaat doen. Daar praten wij je graag over bij tijdens een persoonlijk gesprek.

Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren o.a.:
 • Maken van de vertaalslag tussen de wens van reporting specialisten en de benodigde datasets;
 • Integreren van afgeleide datasets in het datawarehouse;
 • Beheren van datastromen voor business reporting;
 • Borgen van kwaliteit en integriteit van gegevens en definities;
 • Adviseren over het toevoegen, wijzigen c.q. verwijderen van gegevens.

lees meer

Functie-eisen Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven specialist met een sterk analytisch denkvermogen en een proactieve werkhouding. Je bent communicatief vaardig, een echte teamplayer en je staat sterk in je schoenen. Verder beschik jij over:
 • Afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld in richting van informatica);
 • Kennis en ervaring met SQL;
 • Kennis en ervaring met datawarehousing;
 • Kennis en ervaring met ETL tooling (IBM Datastage is een pré);
 • Kennis en ervaring met API technieken;
 • Kennis en ervaring met cloud technieken.
Jij bent de verbindende factor tussen het datawarehouse en de business. Jouw analystiche en communicatieve vaardigheden komen in deze functie, waarbij je veel contact hebt met allerlei verschillende collega's, dan ook goed tot hun recht. Jij hebt kennis en ervaring met o.a. SQL, ETL tooling, API- en cloud technieken.IBM Datastage is een pré.

Daarnaast beschik jij over:
 • Afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld in de richting van informatica)
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Sterke drive om verandering teweeg te brengen

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische professionele organisatie. Om in de competitieve kansspelmarkt succesvol te blijven, bouwen we constant aan een wendbare en weerbare organisatie. Dat doen we met medewerkers die uitgedaagd en ondersteund worden het maximale uit hun talenten te halen. Je komt te werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

We bieden vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving met veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen, een collegiale werksfeer en uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden het belangrijk dat je bij ons met plezier en trots je werk kunt doen.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Aanbod
Jij wordt onderdeel van het core datawarehouse- en reporting specialistenteam op de afdeling Information Management. Iedere functie is bij ons een onmisbare schakel. Dat betekent dat jouw impact groot is en wij geven je dan ook de ruimte om jezelf en de functie verder te ontwikkelen.

Verder bieden wij je:
 • Fulltime dienstverband;
 • Goed salaris;
 • Werken met de allernieuwste technieken;
 • Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband;
 • Budget voor persoonlijke ontwikkeling.


Vragen?
Herken jij jezelf in deze functie en wil jij ook deel uit maken van deze dynamische omgeving? Solliciteer dan direct! Wij ontvangen graag je motivatie en CV via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter Rebecca Leebeek via 070-3021625.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Rebecca Leebeek
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor Database specialist in regio Rijswijk Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rijswijk