user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Business IT Projectmanager

ICT Projectmanager
Nederlandse Loterij
 • Nederlandse Loterij
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Ben jij die gedreven Project Manager die binnen Nederlands Loterij Business & IT projecten wil leiden en ons ondersteunt bij het realiseren van complexe veranderingen?

Als Business IT Project Manager ben je verantwoordelijk voor het structureren en sturen van diverse projecten binnen Nederlandse Loterij, van de vervanging van een backend systeem binnen onze loterijlandschap en websites en mobile apps, tot de implementatie van nieuwe online en loterijspellen en aanpassingen aan ons CRM systeem. Daarbij gaat het niet alleen om het technische realisatie, maar ook om (acceptatie van) de organisatorische verandering. Kortom: aansprekende projecten met vaak veel impact voor de consumentzijde.

Je geeft actief invulling aan het managen van de verwachtingen en stuurt daarnaast op enthousiaste en motiverende wijze je team(s) aan, die invulling geven aan de projectresultaten. Je bent in staat om een brug te slaan tussen IT en de business.

Jouw missie is een positief projectresultaat en het behalen van de business resultaten. Door je daadkracht breng je anderen in beweging. Je krijgt veel vrijheid in de manier waarop je sturing geeft aan projecten.

Je bent verantwoordelijk voor:
 • Excellent project management. Definiëren, voorbereiden, leiden en zelfstandig uitvoeren van projecten met zowel interne als externe resources.
 • Omgang met stakeholderdynamiek en creëren van draagvlak bij de juiste stakeholders zowel binnen als buiten Nederlandse Loterij.
 • Combineren van slagvaardigheid met een sterke overtuigingskracht om de business te adviseren en te sturen.
 • Snel in staat zijn projectafhankelijkheden te identificeren en risico's te mitigeren binnen een organisatie waar betrouwbaarheid van de processen en systemen hoog in het vaandel staat.
 • Het stellen van de juiste prioriteiten en hierop acteren in een dynamische en veranderende omgeving.
Je leidt een of meerdere cross-functionele projectteams en levert budget en kwaliteit binnen de afgesproken tijd. Hiermee draag je bij aan het identificeren en toepassen van continue verbetering van de projectmanagementprocessen en procedurs binnen Nederlandse Loterij. De voortgang houd je bij met rapportages in woord en aan het senior management.

Bij Nederlandse Loterij is er een groeiende acceptatie van Scrum als procesmodel waarin geen rol is weggelegd voor de traditionele project manager. De teams hebben direct contact met de business, en de product owner. Binnen onze organisatie hebben we ook regelmatig complexe projecten. Onlangs hebben we een nieuw Toto Sportsbook live gebracht en momenteel werken we aan de vervanging van het hart van onze loterij, namelijk het centrale loterij systeem. Met Retail voeren we momenteel een project uit met als doel de vervanging van alle terminals bij de retailers (denk aan boekenwinkels en supermarkten) in Nederland.

lees meer

Functie-eisen Om te slagen in deze rol beschik je over de volgende ervaring en competenties:
 • 3-5 jaar ervaring binnen business-IT projecten.
 • 2-3 jaar ervaring in een rol als Scrum Master of Project Manager binnen agile software projecten.
 • Je bent doortastend, overziet complexe situaties en organiseert succes.
 • Je hebt een natuurlijke stijl van samenwerken, een teambuilder en kunt ook goed sturing geven
 • Je hebt ruime ervaring met IPMA, Prince2, Agile en/of Scrum (certificering is een pre).
Communicatief ben je sterk en persuasief en toon je een positieve houding, klant- en kwaliteitsgericht en ben je goed in de Nederlandse- en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische professionele organisatie. Om in de competitieve kansspelmarkt succesvol te blijven, bouwen we constant aan een wendbare en weerbare organisatie. Dat doen we met medewerkers die uitgedaagd en ondersteund worden het maximale uit hun talenten te halen.

Je komt te werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

We bieden vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving met veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen, een collegiale werksfeer en uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden het belangrijk dat je bij ons met plezier en trots je werk kunt doen.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Business IT Projectmanager
Score: 7.9
Stemmen: 51

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rijswijk