user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Network Architect

in Maarssen

Eurofiber
 • Eurofiber
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Als Netwerk Architect bij Eurofiber Nederland bouw je mee aan een Next Generation ICT netwerk. Een netwerk wat de glasvezel assets van de Infra Operator tot leven brengt. Wil je werken in een klein team waar jij als professional het verschil kunt maken? Dan ben jij de juiste persoon om mee te bouwen aan de verder groei van Eurofiber.

De functie
Als Netwerk Architect vertaal je onze bedrijfsdoelstellingen en strategie naar functionele specificaties en eisen voor ons netwerk. Je ontwikkelt de architectuur roadmap binnen de organisatie, waarbij beheerbaarheid, schaalbaarheid, en economische haalbaarheid voorop staan. Je past bestaande en nieuwe netwerkconcepten en technologieën toe in de ontwikkeling van nieuwe producten en de netwerken van Eurofiber.

Ook onderhoud je contact met de system integrators en apparatuur leveranciers op het vlak van technologische ontwikkelingen en innovatie binnen je vakgebied. Je ondersteunt Inkoop in het proces door middel van technologische input en evaluatie van RFI’s en RFPs.

 Verantwoordelijkheden en bevoegdheden
 • Initiëren van projecten voor netwerk bouw in overeenstemming met het lopende budget.
 • Signaleren van mogelijke technische en/of procesverbeteringen en ondersteunen van het opstellen en implementeren van verbeter voorstellen.
 • Verzorgen van kostencalculaties en input leveren voor de kostenmodellen voor de actieve diensten.
 • Bijdragen leveren aan tenders voor grote potentiële klanten.
Je rapporteert aan de Manager Design & Architecture.

De afdeling waar je komt te werken
De afdeling Netwerk Operations bij Eurofiber Nederland ontwikkelt, bouwt en beheert een Next Generation ICT netwerk. Een netwerk dat de glasvezel assets van de Infra Operator tot leven brengt. De Netwerk Operator levert 24*7 netwerkdiensten aan de klanten van Eurofiber.

Netwerk Operations maakt het voor klanten eenvoudig om met alle mogelijke netwerktechnologie gebruik te maken van glasvezel en helpt daarmee de bezettingsgraad te maximaliseren.
De afdeing wil snel en wendbaar zijn. Als er nieuwe technologie nodig is om de aantrekkelijkheid en onderscheidende eigenschappen van glas aan te tonen, dan is “time-to-market” essentieel. Netwerk Operations bestaat uit een compact team van professionals, die samen: “The most Agile connectivity provider” vormen.

lees meer

Functie-eisen Gevraagde opleiding en ervaring
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een vak volwassen, communicatief vaardige enthousiaste professional met minimaal 7 jaar relevante werkervaring. Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau. Je hebt een mix van hands-on ervaring, functionele/theoretische kennis en vakinhoudelijke certificeringen (bij voorkeur Juniper en/of Cisco certified, minstens CCNP, JNCIS). Je hebt kennis van en ervaring met de Operationele Support Systemen en gerelateerde IT van een service provider en je bent op de hoogte van toepassing aspecten van SDN & NFV. Daarnaast beschik je over diepgaande kennis van:
 • TCP/IP, IPv4/v6
 • Routeringsprotocollen zoals BGP, OSPF, IS-IS
 • QoS en traffic engineering concepten
 • MPLS, LDP, VPLS, IP-VPN, E-VPN
 • Ethernet: VLANs, G.8032, STP, L2 control protocollen en de interactie tussen Ethernet en MPLS, MEF
Tevens heb je ervaring met;
 • Internet koppelingen – transit, peering
 • VRRP / HSRP / high availability
 • Security, encryption, firewalls
 • DDoS mitigation
 • scripting / bash / Linux
 • kennis van API’s en orchestration
 • Network systems – DHCP, DNS, MX

Bij voorkeur kennis van:
 • DWDM – ROADM, muxponders, 100GE, EDFA, dispersion compensation
 • Glasvezel karakteristieken

De competenties zijn op jou van toepassing:
 • Doeltreffend kunnen communiceren
 • Het kunnen managen van complexiteit
 • Kunnen samenwerken en vertrouwenwekkend
 • Klant- en resultaatgericht
Aanbod
We bieden onze medewerkers een omgeving met veel ruimte om vanuit hun eigen kracht te werken. Daarbinnen kun je bij ons jouw zelfstartend vermogen optimaal inzetten. Wij geloven namelijk in de kracht van onze medewerkers en leggen daardoor veel verantwoordelijkheid bij jou.

Daar doen wij graag wat voor terug. Daarom bieden wij naast het salaris een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 29 vakantiedagen per jaar, een dertiende maand en een bonusregeling.

Ben jij enthousiast? Dan zijn wij dat ook! Solliciteren kan door het invullen van onderstaand formulier. Wij zien jouw CV en motivatie graag tegemoet.
Heb je vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met Claudia Cornelissen via T: 06-142 20 936.

Over Eurofiber
Constant bouwen aan connectiviteit en bijdragen aan de toekomst van onze samenleving zijn van vitaal belang. Dat is waar Eurofiber als provider van hoogwaardige digitale infrastructuur voor staat. Door het vergroten en verbeteren van het netwerk dragen wij bij aan het fundament onder de Smart Society. Wij geloven in de samenwerking tussen burgers, overheden en bedrijven om maatschappelijke en economische uitdagingen aan te gaan. Naast onze diensten waarmee we supersnel, veilig en kostenefficiënt data uit kunnen wisselen, bieden wij de mogelijkheid om gegevens veilig op te slaan in onze datacenters in Utrecht, Rotterdam en Arnhem. Op basis van een open netwerkmodel werken wij nauw samen met onze partners. Samen zijn wij actief in o.a. de volgende sectoren: Enterprise, Finance, Gezondheidszorg en Onderwijs. 

De mensen achter Eurofiber Onze ruim 250 medewerkers zijn allemaal experts en onderdeel van ons slimme netwerk. Zij vertegenwoordigen ons glasvezelnetwerk dat inmiddels een omvang van 20.000 kilometer heeft bereikt. Werken bij Eurofiber betekent werken bij een organisatie die enorm in groei is. Ondanks ons groeiende marktaandeel, zijn wij met een relatief klein team en hebben wij een hoge interne betrokkenheid. Wij bieden onze medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling om vanuit eigen kracht en verantwoordelijkheid te werken. Wil je graag meebouwen aan een Smart Society?

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg