Vacature Java ontwikkelaar

Vacature Nijmegen

Ontwikkelaar
Max Planck Institute for Psycholinguistics
 • Max Planck Institute for Psycholinguistics Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 38 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren Java ontwikkelaar ter versterking van ons team softwareontwikkelaars.

Je werkt samen in een kleine groep aan het verder ontwikkelen en het modulariseren van de desktopapplicatie ELAN.ELAN is een applicatie voor het annoteren van audio en videobestanden. Het wordt niet alleen gebruikt binnen het MPI maar vindt wereldwijd toepassing in onderzoeksprojecten in (vooral) de taalwetenschap. Het wordt ontwikkeld in de context van The Language Archive, het archief van het MPI dat bestaat uit een enorme en uitgebreide collectie van data voortkomend uit taalkundig onderzoek. ELAN heeft een geschiedenis van bijna 20 jaar met gemiddeld 3 of 4 updates per jaar. Gedurende die tijd is het uitgegroeid tot een redelijk grote, afzonderlijke applicatie, waarvan de code slechts in beperkte mate modulair is opgebouwd. Het CLARIAH-PLUS project biedt nu de mogelijkheid om ELAN functioneel uit te breiden en het tegelijkertijd te herontwikkelen in meer modulaire en beter uitbreidbare vorm. Een deel van het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de projectpartners Beeld en Geluid en Universiteit van Amsterdam.

De nieuwe ontwikkelaar zal zowel meewerken aan het onderhouden en uitbreiden van de bestaande applicatie, als betrokken zijn bij het ontwerp en de implementatie van de gemodulariseerde versie van de toekomst. De nieuwe API’s en de implementaties daarvan dienen vanaf het begin goed gedocumenteerd te worden.

Onze ideale kandidaat is geïnteresseerd in het ontwikkelen van desktopapplicaties met een grafische gebruikersinterface. Functionele eisen worden, vaak in nauw overleg met gebruikers, omgezet in werkende, gebruiksvriendelijke programmaonderdelen. Je vindt het een uitdaging bij te dragen aan het ontwerp en de implementatie van een nieuwe, modulaire architectuur voor bestaande én nieuwe functionaliteit. Het spreekt je aan om te werken in een onderzoeksomgeving, samen met internationale collega’s.

lees meer

Functie-eisen
 • Een Bachelordiploma in Informatica en/of ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring als Java-ontwikkelaar, ervaring met Swing
 • Goede kennis van het Java SE Platform en het Java Platform Module System
 • Goede kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
Het is een pré als je ervaring hebt met:
 • Ondersteuning van gebruikers
 • Maven, Eclipse en XML en XSLT
 • Ontwikkeling van applicaties voor audiovisuele media

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving Het MPI for Psycholinguistics in Nijmegen is het enige instituut ter wereld dat zich volledig wijdt aan het onderzoek naar taal. Ons doel is te begrijpen hoe het brein taal verwerkt, hoe taal en andere aspecten van het brein op elkaar inwerken en hoe we uiteenlopende talen kunnen leren. Meer dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigen ons onderzoeksteam. Het MPI is onderdeel van de Duitse Max-Planck-Gesellschaft, een grote organisatie die zich wijdt aan fundamenteel onderzoek op alle gebieden van de wetenschap.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.457 - € 4.685 p/m

• De functie is beschikbaar per 1 oktober 2019, startdatum in overleg.
• Het betreft een fulltime functie (39 uur per week, parttime in overleg) voor minimaal 1 en maximaal 3 jaar.
• Inschaling vindt plaats volgens de Duitse TVöD (Tarifvertrag für den öffentlichen Dienst). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring van de kandidaat, tussen de EUR 3.457,10 en EUR 4.685,32 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
• 30 vakantiedagen per jaar (bij een fulltime dienstverband) en vrij op zowel Nederlandse als Duitse feestdagen.

lees meer

Aantal uur per week 38 - 40 uur p/w
parttime in overleg
Contactpersoon Mevr. Nanjo Bogdanowicz
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Nijmegen