Vacature Software tester bij forensisch specialist - Den Haag

Den Haag

Testing Professionals
 • Testing Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Forensische software testen, dat is de kern van je werkzaamheden bij onze klant in Rijswijk. Een instantie waar je je vanaf dag een thuis zal voelen, binnen een omgeving die inspireert en waar je je steentje kan bijdragen aan de maatschappij.


Je krijgt de kans om te werken in Team Software Engineering, bestaande uit 12 software ontwikkelaars en een aantal software testers. De testing kennis zit nu nog voornamelijk bij een aantal externe testers die worden ingehuurd, maar het doel is om deze kennis ook intern meer te borgen, middels het verder uitbouwen van ‘eigen’ software testers. Het team ontwikkelt en werkt aan een grote verscheidenheid aan software producten, waardoor het als tester steeds uitdagend blijft en je niet telkens aan dezelfde applicatie zit te testen. Het team ontwikkelt 6 desktopapplicaties die door verschillende instanties wordt gebruikt in allerhande vormen van onderzoek.

Binnen het team is ruimte voor uitbreiding met twee testers, welke men gefaseerd wil laten instromen komend jaar. Specifieke tooling kennis is niet direct het meest belangrijke, maar als tester heb je wel een bepaalde visie over de opzet van testing en weet je dit ook richting development te communiceren. Het team gebruikt onderdelen van Agile Scrum en wil hierin ook wel echt de volgende stap maken, dus ervaring met deze methodiek is wel een vereiste.

Als test engineer ontwikkel je tests om de kwaliteit van de applicaties te bewaken, waarbij je zelfstandig testframeworks toepast en waar nodig zorgt voor aanpassingen en uitbreidingen. Enige kennis van test automation is dus een grote pre, maar er wordt niet ‘geautomatiseerd om het automatiseren’. Voor het testen van applicaties maken ze nu o.a. gebruik van JUnit, JBehave en Mockito, maar deze set kan uiteraard verder worden uitgebreid.

Testing maakt deel uit van een continuous delivery proces dat is opgezet met Bamboo. Het team kan vanuit Jira met een druk op de knop applicaties testen en verder uitrollen. Als test engineer krijg je dus de kans om dit proces verder te verbeteren en bij te dragen aan de kwaliteit van software voor opsporing en bewijsvoering. Denk hierbij aan software voor het detecteren van afwijkingen in digitale foto’s en te zoeken in een zoekmachine van in beslag genomen digitaal materiaal. Met jouw werk draag je bij aan waarheidsvinding en draag je op deze manier jouw steentje bij aan de maatschappij.

Binnen het team krijg je de ruimte om nieuwe ideeën in te brengen om software voor opsporing en bewijsvorming te verbeteren. Het team helpt en versterkt elkaar hierbij waar nodig, bijvoorbeeld met pair programming en code reviews. Het is een team van relatief jonge professionals waarbinnen een fijne informele, open sfeer hangt. Er wordt vaak samen geluncht en daarna even een rondje gelopen in de omgeving en vanuit zowel de afdeling als het team worden ook leuke groepsuitjes en – activiteiten georganiseerd.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting Informatica of een andere bèta studie.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met software testing en test frameworks
 • Affiniteit met programmeren, liefst in Java
 • Je kunt goed in teamverband werken en bent proactief.
 • Projectmatig werken aan verschillende producten spreekt je aan.

lees meer

Overige info
 • Salaris van 2.650,- tot 4.050,- p/m
 • 36-urige werkweek (flexibel invulling aan te geven)
 • Vaste 13de maand
 • Sterke focus op persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • Maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden)
 • Aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Solliciteer snel via de sollicitatie knop en stuur jouw meest recente CV naar Testing Professionals. Mailen kan uiteraard ook: [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Onze klant is gevestigd in Rijswijk en al jarenlang de autoriteit op gebied van forensisch onderzoek in Nederland. De organisatie levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van de laatste technieken en state-of-the-art wetenschap. Onderzoeksgebieden waar men zich onder andere mee bezig houdt zijn DNA, pathologie, wapens en digitale technologie. De resultaten van het werk spelen een belangrijke rol bij de rechtsorde in Nederland, van opsporing tot mogelijke vervolging in de rechtszaal. Hier werken is dus bijzonder omdat jouw werk een directe invloed heeft op het dagelijks leven.

De kans om voor deze organisatie te werken bevindt zich op een afdeling die zich voornamelijk bezighoudt met forensisch onderzoek binnen geautomatiseerde systemen. Hierbij passeren vele soorten hard- en software de revue en werkt de afdeling voor de vele instellingen die wij als individu goed kennen, waaronder de Koninklijke Marrechaussee, Algemene Inspectiedienst en de Landelijke Eenheid. Omdat deze takken ook zelf gespecialiseerde mensen in dienst hebben verricht jouw afdeling voornamelijk onderzoek in complexe gevallen waar ze zelf niet uit komen.

Vanwege het hoge expertise-niveau komen er ook vanuit het buitenland geregeld aanvragen binnen voor hulp op digitaal gebied. Omdat de technologie zich in deze sector enorm snel ontwikkeld investeert de organisatie dan ook veel tijd in R&D en kennisoverdracht.

Binnen de afdeling wordt veel samengewerkt met universiteiten en instituten, zowel nationaal als internationaal. De afdeling én organisatie staan internationaal zeer hoog aangeschreven, mede door de vele goede resultaten.

lees meer

Contactpersoon Testing Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures BI Specialist in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag