user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Data-Adviseur

Data Consultant
Onderzoekcentrum Drechtsteden
 • Onderzoekcentrum Drechtsteden
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Ben jij goed in het ontwikkelen en beheren van datastromen? Ken jij de ins en outs van datawarehouses en BI? En wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het SmartDataCenter? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe data-adviseur!

Data-Adviseur
36 uur | Sliedrecht

Wat ga je doen?
Je adviseert over de mogelijkheden van geaggregeerde data. Je beheert, valideert en ontwikkelt datastromen ten behoeve van gebruik in bedrijfsprocessen en voor onderzoek, analyse en beleidsvorming. Je bent samen met andere in het team beheerder van de Centrale Distributie Voorziening, onze regionale 'toolbox' voor datadistributie. Binnen opdrachten en adviesvragen initieer en ontwikkel je zelfstandig producten.

Waar kom je te werken?
Het SmartDataCenter (SDC) is onderdeel van het Onderzoekcentrum Drechtsteden. Het Onderzoekcentrum is op zijn beurt weer onderdeel van Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden. Het SDC heeft de ambitie om als Dataknooppunt van de regio Drechtsteden te fungeren. Je komt te werken in een professioneel team dat volop in ontwikkeling is. We zijn hierin dienstverlenend naar andere organisatieonderdelen van de Drechtsteden en vooral ook naar de Drechtstedengemeenten. Binnen het werkgebied van het SDC spelen veel ontwikkelingen zoals de ontwikkeling van data gedreven sturing, datamanagement, API-management. Het SDC werkt samen met een grote verscheidenheid aan mensen en specialismen in de regio Drechtsteden.

lees meer

Functie-eisen Wat neem je mee?
 • Je hebt een afgeronde relevante hbo opleiding, (bv. ICT, informatica, Geo-informatica)
 • Je hebt kennis van, inzicht in en ervaring met gegevensmanagement en datawarehousing
 • Je hebt kennis van, inzicht in er ervaring met databaseprincipes
 • Je hebt kennis van, inzicht in en ervaring met een Enterprise Service Bus (ESB)
 • Je hebt kennis van koppelingen met berichtenverkeer zoals Stuf en JSON
 • Kennis van en ervaring met API-management en API-Gateways is een pré
 • Kennis van, inzicht in en ervaring van gemeentelijke onderwerpen zoals het stelsel van basisregistraties en Common Ground is een pré

Je bent in staat om te werken in een dynamische (agile) omgeving. Vanwege de strategische spilfunctie van het SmartDataCenter voor de regio ben je kwaliteitsbewust en stel je hoge eisen aan het werk dat je aflevert. Je beschikt over het vermogen om tot goede samenwerking te komen. Je legt contacten met collega’s met betrekking tot het werkproces en schakelt waar nodig ook andere experts in.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.225 p/m

Een uitdagende functie met inhoud in een omgeving die snel verandert en voortdurend in ontwikkeling is.

De functie is ingedeeld in schaal 10. Afhankelijk van ervaring en opleiding bedraagt het salaris maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Het dienstverband wordt aangegaan voor de duur van één jaar en kan afhankelijk van organisatie ontwikkelingen en functioneren na dat jaar worden omgezet in een vaste aanstelling.
Wij zijn een moderne werkgever. Je krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie-uren van te kopen.

lees meer

Data-Adviseur
Score: 7.3
Stemmen: 32

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Sliedrecht