Vacature Axians zoekt een System Administrator in Eindhoven

Systeembeheerder
Axians
 • Axians
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Wij zoeken een techneut die het gaaf vindt om onze klanten te ondersteunen met het bouwen en beheren van complexe omgevingen en met zijn kennis, houding en gedrag het verschil maakt. “Aan technische uitdagingen geen gebrek”! Durf jij je vingers hieraan te branden?

Onbegrensd werken, “with a human touch”
“Samen met onze klanten verbeteren wij het leven van mensen”. 
Dit is het motto van Axians. Het zijn immers de mensen die elke dag het verschil maken. Wij bieden als organisatie een breed Scala aan IT-diensten aan. We houden de industrie actief draaiende, werken continu aan wereldwijde mobiliteit en we zorgen ervoor dat mensen goed met elkaar kunnen communiceren. Kortom; het gaat bij ons om de impact die wij hebben op het leven van mensen, door het inspirerende werk dat wij voor onze klanten verrichten.

Bij Axians hebben wij een organisatiestructuur met meerdere businessunits, welke allemaal uiteraard de klant centraal hebben staan. Bij het Cloudteam (businessunit Infrasolutions)  is ruimte ontstaan voor een (3e lijns) System Administrator die zowel het resultaat, als een tevreden klant zeer hoog in het vaandel heeft staan. Deze businessunit biedt innovatieve oplossingen rondom cloud, mobilty en data, met name binnen de zakelijke dienstverlening en werkt nauw samen met marktleiders als Microsoft, Citrix, VM-ware en Veeam.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Fris en fruitig ben je opgestaan en geniet je van een heerlijk ontbijt. Je hebt zin om op tijd richting je werk te vertrekken, want today is the day dat er bij één van de grootste klanten van Axians, een nieuwe omgeving uitgerold zal worden. Je hebt er, samen met je collega’s, hard aan gewerkt om deze migratie tot een succes te maken en je bent dan ook mega trots op het eindresultaat; een compleet gevirtualiseerde omgeving waarbij de klant zelf kan bepalen welke applicaties beschikbaar zijn in de werkplek. Bepaalde applicaties kunnen nu ook tijdelijk aan, dan wel uitgezet worden. Onderweg denk je aan Kees, jouw contactpersoon, die zo blij is dat hij nu met één druk op de knop de beschikking heeft over een grafische werkplek voor de CAD-Cam tekeningen, ook al gaat het maar om een paar weken.
 
Aangekomen op kantoor, start je de dag met een kop koffie en praat je de collega’s bij tijdens de dagstart. Nadat iedereen zijn to do’s heeft omschreven, pak je de telefoon en bel je met Kees. Omdat je uitstekend op de hoogte bent, leg je hem haarfijn uit hoe de uitrol technisch is verlopen en wat het uiteindelijke resultaat is geworden. Hij is sprakeloos en luistert vol verwondering naar het resultaat. “Dit overtreft compleet mijn verwachtingen” hoor je hem zeggen.  Zijn reactie geeft je een goed gevoel, maar je schakelt snel weer over naar de orde van de dag, want één van jouw technical support collega’s staat naast je omdat hij moeite heeft met het oplossen een incident binnen Citrix en jouw hulp nodig heeft.

Als System Administrator krijg je energie van trouble shooten en weet je daarbij tot de kern van het probleem te komen. Je neemt de collega mee in de oplossing en zorgt dat het incident en de oplossing juist gedocumenteerd worden. In de middag beantwoord je nog een aantal technische vragen en voer je een wijziging uit. Aan het einde van de dag ga je met een glimlach weer naar huis, dit was een productieve dag!

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat jij deze techneut bent.  Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.
 
Wat komt er nog meer in je functie naar voren?
Als System Administrator ben je analytisch en accuraat en ben je één van de belangrijkste schakels binnen ons bedrijf. Jij bouwt en beheert de omgevingen van onze klanten. Je luistert actief naar je klant en denkt mee in innovatieve oplossingen. Deze verbeteringen voer je eveneens uit. Jij houdt continu overzicht binnen het proces en je bent de contactpersoon voor onze klanten als het om diepgaande technische vraagstukken gaat.  Om je kennis op peil te houden, sta je open voor het volgen van trainingen en het behalen van certificaten.

Waar streef je naar?
Voor jouw zijn het resultaat, de techniek en de klant het belangrijkst. Je streeft er naar om te handelen vanuit onze waarden. Binnen de platte organisatie die wij hebben, staan de kernwaarden “solidariteit”, “transparantie”, “ondernemerschap”, “verantwoordelijkheid” en “empowerment” centraal. Jij bent van invloed en kunt zelf beslissingen nemen. Omdat je voelt wat de klant ervaart, wil je hem ook echt verder helpen. Je streeft naar een optimale klantrelatie.

lees meer

Functie-eisen Wat wij van jou vragen
 • Je hebt MBO+/ HBO werk -en denkniveau;
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar beheerervaring binnen een complexe, technische omgeving;
 • Je hebt een aantal jaren gewerkt binnen een service verlenende dienstverlening;
 • Je hebt kennis van Hyper-V, Citrix, VMware en Windows 2012 en 2016;
 • Je hebt kennis van Powershell voor het automatiseren van werkzaamheden;
 • Je hebt het vermogen om mee te bouwen aan een groeiende organisatie.
Beschik jij over deze competenties?
 • Je bent assertief en resultaatgericht. Je komt met nieuwe ideeën en maakt je hier hard voor, je houdt vast totdat het optimale resultaat is behaald;
 • Je schakelt snel tussen onze diverse klanten en onze interne organisatie, hierbij communiceer je makkelijk en op een natuurlijke manier. Op deze manier weet je mensen mee te krijgen;
 • Je houdt optimaal overzicht over de verschillende projecten, weet de juiste prioriteiten te stellen en handelt hierna resoluut; Jij neemt je verantwoordelijkheid;
 • Jij denkt in oplossingen, soms zijn ze simpel dan weer innovatief. Het belangrijkste is dat je de klantwens voorop hebt staan.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Je kan direct een vast dienstverband krijgen, wij binden graag goede mensen;
Een marktconform salaris (3000-4000 op basis van 40 uur);
Een vergoeding voor de standby-diensten;
Goede ontwikkel- en doorgroei mogelijkheden;
Een dynamisch bedrijf met leuke collega’s;
Een diversiteit aan klanten.

lees meer

Axians zoekt een System Administrator in Eindhoven
Score: 9.2
Stemmen: 17

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Eindhoven