Vacature Business Process Analyst Manufacturing (Holland Colours - Apeldoorn)

Apeldoorn

Holland Colours
 • Holland Colours
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Stel je eens voor: Aan de slag bij een Nederlandse beursgenoteerde multinational. Die tegelijkertijd voelt als een familiebedrijf en waar elke medewerker aandeelhouder wordt. En dan ook nog deel uitmaken van een grootschalig bedrijfsbreed veranderprogramma. In een voor het bedrijf totaal nieuw rol. Daar moet je als Business Process Analyst toch helemaal blij van worden!? Nieuwsgierig? Meet Holland Colours in Apeldoorn.
.
De functie
Als Business Process Analyst ga je input geven aan een strategisch veranderprogramma om de business processen en het daaraan gekoppelde applicatielandschap in alle onderdelen en locaties van Holland Colours futureproof te maken. Met impact op fabricage, logistiek, sales, R&D en financiën. Rapporterend aan Manager Business Processes & ICT Gert Jan Luiten en nauw samenwerkend met de Business Process Owners in jouw werkgebied. En met de overall Programma Manager die we tegelijkertijd aan het werven zijn.

Wat ga jij daar doen?

Je gaat de volgende zaken oppakken:
 • Je identificeert, initieert en participeert in business process improvement projecten in jouw domeinen in samenwerking met de Business Process Owners van die domeinen. Jouw domeinen zijn Operations en Technology.
 • De Business Process Owners van jouw domeinen kunnen Continuous Improvement kansen spotten in bestaande processen, waar jij het analyse werk voor gaat verrichten.
 • Daarnaast kunnen ze vanuit de strategie en toekomstige ontwikkelingen analyse werkzaamheden aan je geven.
 • Vaak ben je al voor de start van een project actief met het scopen van het project op basis van jouw analyses. In de projecten zelf speel je een ondersteunende rol om samen met team de requirements helder te krijgen en te realiseren.
 • Je speelt een belangrijke rol bij de transitie van de bestaande customized omgeving naar gestandaardiseerde best of breed oplossingen.
 • Waar nodig pak je ook zelf de rol van Projectleider op als jij de expertise en de capaciteit hebt.
Voor wat betreft de applicatiecontext is het belangrijk te weten dat HCA voor Ross heeft gekozen als haar ERP oplossing en die ook blijft gebruiken. Alle andere applicaties zijn nu maatwerk gebouwd op Notes-Domino en worden on premise gehost. Die gaan waarschijnlijk vervangen worden door “off the shelf” “best of breed” Saas oplossingen voor o.a. MES, CRM en LIMS met koppelingen via API's. Voor andere toepassingen, mail, database e.d. is HCA een Microsoft huis.

Projecten die al lopen zijn o.a. kwaliteitsmanagementsysteem, innovatiemanagement en LIMS, mailmigratie, data-architectuur, MS Teams implementatie en document management. Op de rol staan o.a. factory automation, CRM en digital invoicing.
 

lees meer

Functie-eisen * Je opleiding en ervaring:
 • Je bent een ervaren Business Process Analyst met minimaal zo'n 5 jaar werkervaring, liefst bij verschillende bedrijven. Die ervaring heb je opgedaan in een Manufacturing omgeving, liefst in een middelgroot bedrijf.
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau. Geen diploma, dan volgt een assessment. Opleidingen die goed passen hebben aandacht gehad voor Operations Research en Informatie Management.
* Je kennis:
 • Je bent bekend met de principes van Lean en Continuous Improvement.
 • Je bent sterk methodisch onderlegd. Er wordt gewerkt met Prince II en ADKAR, zou mooi zijn als jij dat ook al eens gedaan hebt, maar dat hoeft niet. Kennis van de BPMN modelering standaard wordt wel verwacht.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels, Nederlands is meegenomen, maar niet noodzakelijk. Goed en nauwkeurig documenteren is voor jou een sport.
* Je persoonlijkheid
 • Je bent niet statusgevoelig en kunt communiceren op alle niveaus van machine operator tot leden van de Board.
 • Uiteraard ben je analytisch sterk en een procesdenker
 • Verder ben je besluitvaardig en stressbestendig

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels
Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 40.000 - € 55.000 p/j

• Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 1,9% met een maximum van € 1173,-. Je totale vaste bruto jaarinkomen ligt dus tussen de € 44.000,- en € 60.000,-. Daarnaast is er nog een winstdeling (obv bedrijfsresultaat) en andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden (aandelen, aandelenspaarregeling, pensioe, etc.)

lees meer

Overige info Het aanbod
Holland Colours is een prachtig Nederlands maakbedrijf met een internationale presence. Toch voelt het als een familiebedrijf waar je letterlijk deel van uitmaakt doordat je ook aandeelhouder wordt.
Als het gaat om een veranderprogramma is dit natuurlijk een buitenkansje. Hoe vaak krijg je de kans om in een internationaal bedrijfsbreed veranderprogramma te participeren? Niet vaak, denken wij. Dit is een mooie stap voor iemand die tot nu toe vooral in de Nederlandse context actief is geweest en nu wel eens in een internationale context wil werken.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:
 • Een bruto jaarsalaris tussen de € 40.000,- en € 55.000,-, afhankelijk van kennis, kunde en ervaring
 • Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 1,9% met een maximum van € 1173,-. Je totale vaste bruto jaarinkomen ligt dus tussen de € 44.000,- en € 60.000,-
 • Een winstdelingsregeling afhankelijk van het bedrijfsresultaat
 • Bij een vast contract krijg je aandelen, daarnaast is er een aandelenspaarregeling
 • 24 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband 6 ATV dagen)
 • Collectieve ziektekostenregeling, pensioenregeling (werknemersbijdrage 5,3%) en WGA hiaat verzekering
 • Pre-COVID was 1 dag per week thuiswerken OK. Er wordt nu gekeken naar het beleid post-COVID, maar dit is wel een rol waarbij fysieke aanwezigheid een belangrijk deel van je succes bepaald. Holland Colours werkt natuurlijk ook veel met fysieke productieprocessen.
 • Er is een ruimhartig opleidingsbeleid.
Het proces
Gave vacature hè?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Business Process Analyst voor Holland Colours in Apeldoorn bent: solliciteer nu. 

Heb je nog vragen over deze vacature van Business Process Analyst in Apeldoorn?
 • bel of app Bas Westland, hij is de recruiter die deze vacature in behandeling heeft,  via 06 53 260 974
 • stuur een mail aan [email protected]
 • breng een bezoek aan de website van e-people (www.e-people.nl). Daar vind je bij deze vacature verschillende video's die nog meer beeld bij deze vacature geven. Denk aan een rondleiding, maar ook een interview met een collega en een interview met Gert Jan Luiten, Manager Business Processes & ICT bij Holland Colours. Een aanrader.
O ja… een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces. Dat je het even weet. Overigens is het vak van recruitment consultant voor mij geen 9 tot 5 baan. Je kunt me dus ook gewoon 's avonds en in het weekend bereiken.

 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Holland Colours is voor jou tot nu toe misschien een onbekende beursgenoteerde multinational met 450 medewerkers in 7 landen op 3 continenten. Ze bestaan al sinds 1979 en voorzien jaarlijks 2000 klanten in 85 landen van pigmenten, kleurpasta's en kleurkorrels waarmee zij 2 miljard kilo aan producten van een fraai kleurtje kunnen voorzien.

De hoofdvestiging zit in Apeldoorn, waar naast het internationale hoofdkantoor ook een productielocatie is gevestigd. Daarnaast zijn er verkoopkantoren in Mexico, Canada, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Indonesië en productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Hongarije en Indonesië.

Het bedrijf kenmerkt zich door een familiebedrijf sfeer en lange dienstverbanden zijn geen uitzondering. Alle medewerkers zijn ook aandeelhouder in het bedrijf. De kernwaarden van het bedrijf zijn Responsibility, Teamwork, Proactiveness, Competence en Accountability. Met een in 2018 gestart strategisch veranderprogramma maakt het bedrijf zich nu klaar voor de toekomst door het inrichten van klantgerichte processen en een toekomstvast applicatielandschap.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!