Vacature Portfoliomanager (UWV WERKbedrijf – Amsterdam)

Amsterdam

UWV
 • UWV
 • Universitair of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Wil jij je hard maken voor de juiste besteding van publiek geld aan projecten binnen één van de grootste overheidsinstanties? Dan is de vacature van Portfoliomanager Werkbedrijf binnen het UWV wat voor jou! Dit is je kans om voor 19.000 collega’s en 1,2 miljoen Nederlanders het verschil te gaan maken. Het werkbedrijf van UWV staat primair aan de lat voor een effectieve dienstverlening bij het matchen van vraag- en aanbod op de arbeidsmarkt, het toekennen van voorzieningen aan burgers met een beperking en het toekennen van tewerkstellings- en ontslagvergunningen, dit in nauwe samenwerking met de collega’s van de andere divisies van UWV en ketenpartners buiten UWV.

Vacature Portfoliomanager (UWV WERKbedrijf – Amsterdam)

Als Portfoliomanager vervul je een centrale rol op het gebied van de projecten van zowel WERKbedrijf als de andere divisies en directies. De portfoliomanager heeft niet enkel te maken met de projecten, die binnen Werkbedrijf worden uitgevoerd qua sturing en monitoring, maar ook met divisie-overstijgende projecten binnen grote programma’s (zijinstroom).

Een goede afstemming met de directies en het tactisch en strategisch management van andere divisies is voor de projecten in elk programma van groot belang. De portfoliomanager is hierbij verantwoordelijk voor de procesgang en het gezamenlijke resultaat bij bijvoorbeeld de vaststelling van de projectportfolio. Als Portfoliomanager word je verantwoordelijk voor het vormgeven van een haalbaar projectportfolio en beheerste projectcyclus.

Uitgangspunt is daarbij het UWV Informatieplan (UIP), waar je een belangrijke bijdrage aan levert met het Business Informatieplan van het WERKbedrijf. Jij bent de regisseur van het Business Informatieplan en stemt daarvoor af met belangrijke stakeholders, zoals de business, de architectuurfunctie, collega portfoliomanagers uit andere bedrijfsonderdelen, etc. Verder werk je voor het sturen en beheersen van het portfolio nauw samen met project (portfolio) controllers, (gedelegeerd) opdrachtgevers, projectleiders en IV-management.

Je maakt onderdeel uit van de IV-office, de staforganisatie van de directeur IV (CIO werkbedrijf) waarin o.a. de secundaire processen worden uitgevoerd zoals, architectuur & technologiebeleid, informatiebeveiliging & privacy, gegevensmanagement, procesmanagement, informatieplanning & portfoliomanagement en strategische planvorming en advies aan de directie onder valt. Je rapporteert aan Govert Govers (Manager IV Office WERKbedrijf). Je standplaats is het UWV hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij doen?
 • Je levert een bijdrage aan het UWV Informatieplan middels het Business Informatieplan van het WERKbedrijf.
 • Op basis van het Business Informatieplan stel je een haalbare en uitvoerbare projectportfolio op. Haalbaar omdat je die portfolio vertaalt naar tactisch capaciteitsmanagement en op maakbaarheid. Maar ook doordat je opdrachtgevers en projectmanagers begeleidt bij de opstart van hun projecten. Daarmee waarborg je de naleving van de IV strategie en het business informatieplan en ga je het verschil maken in deze rol.
 • Doordat je de directie tijdig en adequaat informeert over voortgang, risico’s en issues, verzorg je voor hen de randvoorwaarden om tot goede besluiten te komen en word je voor hen een strategische gesprekspartner en adviseur.
 • Omdat je het kwaliteits- en risicomanagement op de projecten stimuleert en versterkt, help je zowel opdrachtgevers als projectmanagers om hun doelen ook daadwerkelijk te realiseren.
 • Recent is het WERKbedrijf een groot veranderprogramma (WorkIT) gestart dat als doel heeft de dienstverlening en het applicatielandschap verder te moderniseren. Dit zal zeer bepalend zijn voor het projectportfolio van de komende jaren.

lees meer

Functie-eisen Je opleiding en ervaring:
 • Je hebt minimaal een academisch werk- en denkniveau (dat is dus niet noodzakelijkerwijs een academische bul). Dat niveau is nodig om de complexiteit van de informatiestromen en het IT landschap van UWV te kunnen doorgronden.
 • Bij voorkeur enkele vakopleidingen op het gebied van project-, programma-, of portfoliomangement.
 • Portfoliomanagement is voor jou geen onontgonnen terrein, jij schrikt niet van het managen van een portfolio van 10+ projecten van ettelijke miljoenen aan waarde;
 • Je hebt al één of meerdere complexe en politieke organisaties van binnen gezien, waarbij je gewend bent te communiceren op directieniveau;
 • Het UWV is blind voor leeftijd, dat betekent dat jong talent met potentieel kansen krijgt, maar ook dat ervaren professionals met de juiste “skills and mindset” ook altijd welkom zijn (en we hebben de voorbeelden om het aan te tonen).
Je kennis:
 • Op papier (zei ik nou papier?) ben je uitermate sterk. Je kunt helder hoofd- van bijzaken onderscheiden, financiële-, functionele- en technische informatie zo verwerken dat het materie wordt op basis waarvan directieleden besluiten kunnen nemen.
 • Kennis van architectuur is fijn. We verwachten zeker geen goeroe-status, maar je bent wel een gesprekspartner voor IV-professionals en businesspartijen, je spreekt de taal van beiden.
Je persoonlijkheid
 • Jij durft een luis in de pels te zijn, ook op directieniveau. Dat doe je door actief te bouwen aan je eigen interne netwerk, waardoor je ook invloed hebt. Je bent niet het type dat wacht totdat hij aan iemand wordt voorgesteld. Daarbij ben je hard op de inhoud en zacht op de relatie, je houdt de verbinding en wordt door je omgeving als positief kritisch ervaren.
 • Jij kunt moeilijke zaken helder uitleggen aan mensen op elk niveau, ook buiten het IV-domein.
 • Jij staat sterk in je schoenen en weet hoe je draagvlak kunt creëren. Je communiceert gemakkelijk en standvastig. Iedereen heeft een mening over de informatievoorziening, maar jij bent het centrale punt van informatie waar collega’s en directie zich tot wenden als het gaat om advies met betrekking tot de initiatie, beheersing en realisatie van een realistisch/maakbaar portfolio.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.
 • Oh ja, en als je wel overal over wilt meepraten, maar geen concrete bijdrage aan het resultaat wilt leveren. Nou, dan zou ik nog even verder zoeken. Maar ben je zelfstandig, zelfsturend en lever je ook wat je belooft, dan kunnen we praten.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Portfoliomanager moet overwegen. De vakinhoudelijke kansen en uitdagingen bij een organisatie als UWV zijn groots te noemen. Zeker als je graag de complexiteit van de systemen wilt terugbrengen, terwijl je tegelijkertijd de informatievoorziening verbetert. En daarmee het werk van de 19.000 UWV-ers voor hun 1,2 miljoen klanten.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 72.000 - € 85.500 p/m

Een bruto jaarsalaris van € 72.000,- tot € 82.500,- euro o.b.v. een 38-urige werkweek. Daarin is opgenomen een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%
Overige info Aanbod
Als Portfoliomanager denk je misschien niet in eerste instantie aan UWV als je nieuwe werkgever. Toch werken er heel veel professionals, die voor UWV kiezen vanwege de inhoud en de maatschappelijke bijdrage. Als jij ook meer wilt doen dan bijdragen aan het vergroten van de bonus van je directie of het verhogen van de omzet van een leasemaatschappij, dan is dit een plek waar je werk er echt toe doet met de mooiste ICT snoepwinkel van Nederland.

Dit is een goede stap voor een Portfoliomanager, die meer wil dan alleen dat. Die zelf het strategische startpunt wil vormgeven, wat vooraf gaat aan de portfolio van projecten die je gaat sturen en beheersen. Die samen met directie, business, architectuur, de andere secundaire processen en stakeholders richting wil geven aan een effectieve informatievoorziening.

Dus werk je nu in zo’n rol bij een financiële dienstverlener en durf je dat niet meer te zeggen op een feestje? Of zit je bij een ICT-dienstverlener en ben je de files en het ge… over leaseauto’s zat? Dan is dit je kans om écht het verschil te maken voor 1,2 miljoen mensen in Nederland en te zorgen dat de bestede IV Euro’s ook echt de beoogde impact hebben.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:
 • Een zeer ruimhartig opleidingsbeleid
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan
 • Een werkplek die kruipend vanaf Station Sloterdijk te bereiken is
 • Flexibele werktijden
 • Eén dag per week vanuit huis werken is geen probleem (bij fulltime dienstverband)
 • 27 vakantiedagen als basis
Solliciteren

Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Portfoliomanager voor UWV Werkbedrijf bent: solliciteer nu. 

Voor deze functie is het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van toepassing.

Heb je nog vragen over deze vacature van Portfoliomanager in Amsterdam?
 • bel Bas Westland via 06 53 260 974
 • stuur een mail aan [email protected]
 • bezoek de website van e-people. Daar vind je ook video's, waarin onder andere je toekomstige collega's en managers aan het woord komen én je een rondleiding krijgt over je nieuwe werkplek.
Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt Bas dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken.

lees meer

Bas Westland Contactpersoon Dhr. Bas Westland
020 463 40 01 / 06 53 260 974
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Manager in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam