user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Information Security Officer (UWV) – Amsterdam

in Amsterdam

  • e-People
  • HBO of hoger
  • Junior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Functieomschrijving UWV zeg je? Ja, UWV als jouw nieuwe werkgever. Waar anders kun je als Information Security Officer de gegevens van 1,4 miljoen klanten en 18.000 collega’s beschermen tegen cybercrime? Nou?

Als Information Security Officer til jij security engagement bij UWV naar een hoger niveau en bescherm je samen met je collega’s de gegevens van onze klanten tegen cyberaanvallen. Je zet informatie- en bewustingwordingsprojecten op en stuurt deze aan. En dat niet alleen. Je werkt mee aan de ICT-beveiligingsrichtlijnen en bent de specialistische gesprekspartner voor interne én externe stakeholders. Je opereert binnen het team van Peter Slagt. Je standplaats is het UWV hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.
Wat ga jij daar doen?
·         Je controleert informatiebeveiliging in de organisatie.
·         Je zorgt voor juiste registratie, analyse en rapportage van informatiebeveiligings- en privacy incidenten, waarbij je altijd stuurt op een goede oplossing. Voor nu en voor in de toekomst.
·         Je monitort informatiebeveiligingsrisico’s en voert informatiebeveiliging tests, -reviews en –audits uit.
·         Je geeft advies en aanbevelingen aan management als het gaat om de beveiliging van informatie en de risico’s die daarbij komen kijken.
·         Jij zet alles op alles om het security bewustzijn, de kennis en inzet van (al) je collega’s te verhogen. 

Organisatie- en afdelingsomschrijving
Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het een werkgever die je als Information Security Officer moet overwegen. Zeker als je graag de beveiliging van systemen en gegevens goed neerzet en zodoende het werk van de 18.000 UWV-ers voor hun 1,4 miljoen klanten wilt verbeteren.

Bij UWV werken 1300 medewerkers aan de informatievoorziening. De informatievoorziening is decentraal georganiseerd. Binnen de operationele security afdeling beschermen we proactief en reactief de data en processen van UWV tegen cybercrime, (intern) misbruik, uitval door (on)bewust kwaadaardig handelen. En dragen wij bij aan mitigatie van de digitale dreigingen van de IT-dienstverlening van het UWV.

En de technology stack bij het UWV? UWV heeft een breed infrastructuur- en applicatielandschap, waarbij gangbare technologieën gebruikt worden. Denk hierbij aan Filenet, SQL Server, Aix, Linux, Wintel, Bizztalk, Oracle, Microsoft, SIEM, ISMS. 22.000 werkplekken,  vele TB aan storage.

lees meer

Functie-eisen * Je opleiding en ervaring:
·         Je hebt in ieder geval een afgeronde HBO opleiding. En kennis van ISO 27001, ISO 27002 en ISAE 3402 is wel het minimum.
·         Certificeringen als CISSP, CISM, CISA zijn absolute nice to haves en je weet precies hoe je een invoering- of verandertraject tot een goed resultaat brengt.
·         Je werkt nu waarschijnlijk al zo’n 2 à 4 jaar als (medior) Information Security Officer. Of je zit als Security Consultant bij een consultancy club die complexe organisaties adviseert over (het implementeren van) beveiligingsissues. Maar nu is het tijd voor je geworden om de stap van reactief naar proactief omgaan met security te maken.
* Je kennis:
·         Jij kijkt verder dan alleen het security vakgebied. Daarom is jouw kennis van security gerelateerde topics up-to-date. Denk aan ransomware, phising en privacy wetgeving.
·         Als ik zeg Cobit, ISO 27001, ISO27002, BIR kijk je me niet glazig aan, maar weet je precies waar ik het over heb.
·         En ook op kennis van bedrijfsprocessen, applicatieomgevingen, ICT infrastructuren en het implementeren van (procedurele) beveiligingsmaatregelen kun jij zo nodig terugvallen.
* Je persoonlijkheid
·         UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Je bent leergiering en mensen hebben snel een klik met je. Jij kunt makkelijk relaties aangaan met mensen op elk niveau, ook buiten het Security- en IT-domein.
·         UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden. En je snapt dus ook dat een beveiligingslek als laatst bij LinkedIn, onder jouw “watch” niet gaat en kan gebeuren.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Binnen de wereld van ICT, internet en e-commerce verzorgt e-people werving en selectie.

Dat doen we onderscheidend en met succes voor uiteenlopende vacatures. Van Projectmanager tot ICT Architect. Van Online Marketeer tot Java Specialist. Van Web Developer tot Systeembeheerder. Plus alle vacatures ‘daaromheen’, zolang deze ICT, internet en/of e-commerce gerelateerd zijn. En dat mogen we doen voor geweldige bedrijven waaronder Reed Business Media, WCC Smart & Search, KPN, iBOOD, UWV, Thinkwise, CoolCat en Eyefreight.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 44.200 - € 56.000 p/j

In dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%
Een zeer ruimhartig opleidingsbeleid
Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan
Een werkplek direct naast Station Sloterdijk
25 Vakantiedagen (bij fulltime dienstverband) + mogelijkheid voor 13 aanvullende vakantiedagen

lees meer

Information Security Officer (UWV) – Amsterdam
Score: 8.9
Stemmen: 47

  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Amsterdam