user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Lead Architect Online Dienstverlening (UWV) – Amsterdam

in Amsterdam

 • UWV
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving UWV zeg je? Ja, UWV als jouw nieuwe werkgever. Durf jij het aan om te zeggen dat jij de dienstverlening aan de 90 miljoen online bezoekers en 7 miljoen bellers per jaar bij het UWV naar een hoger plan gaat brengen? Nou?

Vacature Lead Architect Online Dienstverlening (UWV – Amsterdam)

ls Lead Architect bij UWV in Amsterdam, ben je verantwoordelijk voor de architectuur van de online en telefonische dienstverlening voor werkzoekenden en werkgevers. Je opereert vanuit het CIO Office onder leiding van Peter Valkenburg (Hoofd CIO Office), maar je werkt intensief samen met je interne opdrachtgever de afdeling Informatie Management van de divisie Klant & Service en werkt intensief samen met Hans van Melick, Hoofd InformatiemanagementIV- Regisseur van die divisie Klant & Service. Functioneel werk je nauw samen met Peter Valkenburg (Hoofd CIO Office) en zijn team van Enterprise Architecten. Je staat onder de eindregie van Aart van der Vlist (CIO). Je standplaats is het UWV hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij daar doen?
 • Allereerst word jij de geestelijk vader of moeder van de doelarchitectuur van de digitale en telefonische dienstverlening van het UWV. Daaraan toets je alle projecten.
 • Daarnaast ga je je bemoeien met een paar stoere projecten:  
 • Zoals het creëren van één internetorganisatie intern en het creëren van één digitaal loket voor de burger, werkzoekend of werkgever. Je stuurt geïntegreerd de kanalen loket, telefonie, chat en online richting digitaal, zonder aan kwaliteit van dienstverlening in te boeten
 • Het aansluiten van alle divisies aan het front-end van het UWV, maar tegelijkertijd zorgen dat front- en back-end ontkoppeld zijn, zodat ze los van elkaar kunnen worden aangepast (wel zo stabiel :-))
 • En een paar die we pas in het gesprek verklappen :-)
 • Je zorgt voor de technische integratie tussen de online dienstverlening en de 600 call center medewerkers van het UWV.
 • Je werkt nauw samen met de Team Managers die verantwoordelijk zijn voor het werknemersportaal, het werkgeversportaal en het call center. Daarnaast is afstemming met de afdeling informatiebeveiliging en privacy van groot belang om een veilige omgeving voor onze klanten te borgen.
 • Binnen het team van 5 architecten binnen Klant & Service neem jij de lead op inhoud en visie zonder het baasje uit te hangen. 

lees meer

Functie-eisen * Je opleiding en ervaring:
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Dat is noodzakelijk om de complexiteit van de informatiestromen en de architectuur van UWV te kunnen doorgronden.
 • Voor de e-dienstverlening vacature is brede ervaring met het opzetten van online dienstverlening van belang. Het UWV zoekt mensen die meerdere organisaties van binnen hebben gezien met een front-end, een back-end en een groot security belang. 
* Je kennis:
 • Je kennis bestrijkt CMS, API’s, CRM, CTI, Beheer en Infrastructuur.
 • Kennis van Archimate is fijn, alsmede een TOGAF certificering, maar bij gebrek hieraan gaan we je er niet op afwijzen.
* Je persoonlijkheid
 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Mensen hebben snel een click met je. Jij kunt moeilijke zaken helder uitleggen aan mensen op elk nivo en ook buiten het IT-domein. Sterker nog: complexiteit reduceren is een stokpaardje van je;
 • Jij staat sterk in je schoenen en weet hoe je draagvlak kunt creëren om je visie te realiseren. Iedereen heeft een mening over de informatievoorziening, maar jij bent de autoriteit waar collega’s zich tot wenden als het om architectuur gaat.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.
 • Oh ja, en als je wel overal over wilt meepraten, maar geen concrete bijdrage aan het resultaat wilt leveren. Nou, dan zou ik nog even verder zoeken. Maar ben je zelfstandig, zelfsturend en lever je ook wat je belooft, dan kunnen we praten.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Lead Architect moet overwegen. Zeker als je graag de complexiteit van de systemen wilt terugbrengen. En daarmee het werk van de 18.000 UWV-ers voor hun 1,4 miljoen klanten wilt verbeteren.

Bij UWV werken 1.300 medewerkers aan de informatievoorziening. De afdeling Informatiemanagement van de divisie Klant & Service speelt daarin met 110 medewerkers een centrale rol, omdat ze het gezicht naar de burger gaat vormen voor alle andere divisies. Binnen het IM Office van Klant & Service (met 15 medewerkers, waaronder 5 Architecten) wordt daarover de regie gevoerd.

Technology stack bij het UWV? Microsoft (o.a.Net) en Oracle.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 75.000 - € 85.000 p/j
Lead Architect Online Dienstverlening (UWV) – Amsterdam
Score: 9.7
Stemmen: 27

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam