Vacature Junior software engineer gamingplatform - Eindhoven

Eindhoven

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Woon je in de regio Eindhoven en zoek jij een baan binnen de gaming industrie? Wil je graag werken in het centrum van Eindhoven en aan de slag met Python en ReactJS? Dan is deze vacature iets voor jou!

Het bedrijf kent dus twee software teams. Als Junior Software Engineer zal voor nu in eerste instantie aansluiten bij het team dat zich voornamelijk richt op Python en JavaScript, waarbij gewerkt wordt met ReactJS. Je zit hier zeker niet voor altijd aan vast, omdat het bedrijf de ruimte biedt om op basis van jouw interesses te werken. Mocht jij je dus later meer willen begeven op het vlak van backend, frontend of wil je liever doorontwikkelen als fullstack developer? Dan kan dat hier!

De software teams houden zich op dit moment vooral bezig met schaalbaarheid, automated testing en DevOps. Als Junior Software Engineer zal de focus wat meer liggen op het meewerken aan de schaalbare cloud streaming oplossing. Het bedrijf staat veelal in contact met vooraanstaande, internationale game publishers en developers, daarom is het in jouw voordeel als je affiniteit hebt met de gaming industrie.

Innovatie en kwaliteit staat centraal, het team is gedreven en kijkend naar wat ze hier doen is het zeker geen toeval dat Eindhoven samen met Silicon Valley is verkozen tot allerslimste regio van de wereld. Er wordt hard gewerkt, maar ze houden hier op de werkvloer wel vast aan een open cultuur en een gezellige werksfeer. Om de werksfeer zo te houden, wordt er niet alleen iedere dag een lunch verzorgd, maar worden er jaarlijks ook diverse teamuitjes en jaarlijkse trips georganiseerd!

Heb jij affiniteit met de gaming industrie en ben jij thuis in Python en JavaScript? Zoek jij een plek waar geluisterd wordt naar jouw interesses, ruimte is voor eigen initiatief en op basis daarvan gekeken wordt waar jij aan mee kan werken? Stuur dan je CV naar [email protected]

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond in de richting van Computer Science o.i.d.;
 • Minimaal 2 jaar ervaring opgedaan binnen de webdevelopment;
 • Ervaring met JavaScript en kennis van het framework ReactJS;
 • Je bent communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels;
 • Eventueel ook ervaring met SCRUM, unit tests en test driven development;
 • Ervaring met NodeJS is mooi meegenomen;
 • Affiniteit met de gaming industrie en de wens in een innovatief team te werken!

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info
 • Een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Werken in een historisch pand in het centrum van Eindhoven;
 • Werken aan innovatieve software die baanbrekend is en wereldwijd gebruikt wordt;
 • Heel prettige werksfeer, waar cutting-edge innovatie op het gebied van streaming samen wordt gebracht met de gaming industrie;
 • Reiskostenvergoeding, dagelijks verzorgde lunches;
 • Teamuitjes en jaarlijkse trips!

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, [email protected] of bellen naar 020 8203 666.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Spotify en Netflix. Dat zijn de diensten waar dit bedrijf graag hun product mee vergelijkt en waar het naar streeft op het gebied van populariteit en kwaliteit. Net als Netflix is het verdienmodel gebaseerd op abonnementen die een gebruiker af kan sluiten, maar dan voor games.

Ongeveer een jaar geleden begon het Eindhovense bedrijf met een gesloten bètaversie waar vervolgens zo’n 16.000 aanmeldingen op volgden. Inmiddels is de streamingdienst in de open bètaversie en heeft in een korte tijd het aantal beschikbare games weten te verdriedubbelen. Dat zijn nu zo’n 500 games die gebruikers onbeperkt kunnen streamen. Sinds hun start in 2014 zijn ze bezig uit te groeien tot één van de Top 10 “start-ups to watch”, ook zijn ze al eerder de “Spotify voor gaming” genoemd.

Het hoofdkantoor in gevestigd in Silicon Valley maar het bedrijf heeft Brabantse roots. De productontwikkeling vindt echter plaats in Eindhoven. Het bedrijf is niet de enige die een streamingdienst voor games aanbiedt, maar door de download techniek die dit bedrijf hanteert probeert zij zich wel degelijk te onderscheiden van de rest. Zij maken het voor de gamers mogelijk om minder tijd kwijt te zijn aan het downloaden. Dit doen ze doordat er eerst een klein en noodzakelijk deel wordt gedownload, waardoor je gelijk kunt gamen. Terwijl je speelt zal op de achtergrond de rest op de schijf van je computer worden gezet.

De sfeer binnen het bedrijf is ontzettend informeel, luncht graag gezamenlijk, houden van “think big and think free”, een rondje lopen in het park buiten, vrijdagmiddagborrels, uiteraard games en humor op de werkvloer. De stereo op de werkvloer speelt regelmatig legendarische songs en zorgt voor goede vibes in het historische pand, gelegen in hartje centrum van Eindhoven.

Momenteel zijn er twee software teams. De ene focust op C++ en C#. De ander juist op Python en JavaScript. Het bedrijf is toe aan uitbreiding in beide teams en zoekt daarom Junior Software Engineers die de teams kunnen aanvullen. Denk jij dat je de juiste skills in huis hebt? Lees verder voor meer informatie en solliciteer!

lees meer

Contactpersoon Roy Out
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Engineer in Eindhoven Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Eindhoven