Vacature Data Engineer/Scientist/Architect Big Data - Nieuwegein

Nieuwegein

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Ben jij een ambitieuze Data Engineer, Data Scientist of Data Architect met ervaring in de Big Data sector? En wil jij grote klanten voorzien van strategisch advies en oplossingen op het gebied van Big Data? Lees dan de vacature voor een volledig beeld van de drie openstaande functies bij deze innovatieve organisatie in Nieuwegein!


Als Data Engineer, Data Scientist of Data Architect maak je deel uit van het team dat gespecialiseerd is in Data Science. Het team bestaat uit gepassioneerde specialisten die werken op hoog niveau en graag testbare resultaten demonstreren. Samen met dit team speel je in op de trends van de toekomst. Je werkt naast de projecten in Nieuwegein ook als consultant voor de klant waarbij je trainingen geeft, klanten ondersteunt en bedrijven helpt overstappen van oude IT systemen naar nieuwe Big Data componenten.

(1) Binnen de rol van Data Engineer werk je nauw samen met de Big Data specialisten van het team om end-to-end schaalbare oplossingen te bouwen voor klanten. Met behulp van R en Matlab vertaal je prediction models naar betrouwbare en productiewaardige codes, die je vervolgens integreert in de bestaande enterprise-omgeving van de klant.

(2) De rol van Data Scientist vertaalt zich binnen dit bedrijf door het bouwen van modellen die de manier van zakelijke beslissingen nemen verandert, door middel van statistieken en intelligente en schaalbare algoritmes. Je maakt gebruik van state-of-the-art Machine Learning technieken om interessante patronen te ontdekken in grote datasets. Dit doe je met behulp van R, Python, ScikitLearn, Pandas, Git, Matplotlib, NumPy, SciPy en Tensorflow.

(3) Als Data Architect ontwerp en implementeer je schaalbare oplossingen voor de klant door de juiste componenten op de juiste plek te faciliteren. Zo zet je bijvoorbeeld clusters om met Kafka, Spark of Cassandra of zet je een Azure omgeving in de cloud. Daasnaast zet je reproduceerbare deployments om met Ansible en ben je verantwoordelijk voor de koppelingen tussen verschillende technieken. Tot slot bouw je met behulp van Scala mee aan applicaties die streaming of batch analyses kunnen uitvoeren.

Het team waarin je komt te werken is hecht en gezellig, waarin elkaar helpen belangrijker is dan jezelf bewijzen. Kwaliteit is altijd belangrijker dan kwantiteit en de hiërarchie binnen de organisatie is plat. Daarom sparren collega’s iedere vrijdag met elkaar over projecten en pakken ze samen projecten op. Er wordt veel gediscussieerd en gebrainstormd, om de kennisdeling en het teamgevoel te bevorderen. Ook wordt er samen geluncht en tafelvoetbal gespeeld.

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal een afgeronde WO opleiding in de richting van informatica, data science, Statistiek, Artificial Intelligence of vergelijkbaar;
 • Goede vakkennis, minimaal een aantal jaar ervaring in het Big Data werkveld;
 • Ervaring met Java en Scala en technieken zoals HBase, Hive en NoSQL;
 • (1) Als Data Engineer heb je ervaring met Hadoop, Spark, Cassandra, Elasticsearch, Drill, HBase, MapReduce en Pig;
 • (2) Als Data Scientist heb je ervaring met Python, Pandas en ScikitLearn. Ervaring met Git, Jupyter, NumPy, SciPy en Tensorflow is een pré;
 • (3) Als Data Architect heb je ervaring met Kafka, Spark, Hadoop, Cassandra, Storm, Flink en Pig;
 • Ervaring met zoeksystemen zoals Lucene, Elasticsearch of SOLR is een pré;
 • Goede communicatieve vaardigheden om met de klant te communiceren;
 • Een goede drive en de ambitie om de beste te zijn in het vak!

lees meer

Overige info
 • Een bovengemiddeld salaris op basis van jouw vakkennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een winstuitkering, laptop vak de zaak en auto van de zaak;
 • Werken met de modernste en meest innovatieve technieken van dit moment;
 • Werken aan projecten die uitdagend zijn en veel potentie hebben in de toekomst;
 • Een uitgebreid opleidingspakket, met zeer veel mogelijkheden;
 • Interne kennisdeling om van je collega’s te kunnen leren;
 • Een hecht en gezellig team van specialisten;
 • Een platte hiërarchie en goede teamspirit.

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Onze klant is gespecialiseerd in het vertalen van de bedrijfsdoelen van grote organisaties. Deze doelen worden vertaald in het ontwerp, de implementatie en het gebruik van innovatieve oplossingen. De aard van de oplossingen die deze organisatie biedt is zeer divers. Enerzijds onderzoekt de organisatie de mogelijkheden en potenties van big data voor haar klanten en anderzijds geeft de organisatie strategisch advies met betrekking tot het opzetten of verbeteren van de big data omgeving. Daarnaast biedt de organisatie trainingen voor werknemers.

De organisatie bestaat uit een multidisciplinair team van ervaren Data Scientists, Data Engineers, Data Architects en Data Strategists. Door de gebundelde krachten is het team niet alleen in staat om voorspellende modellen te bouwen, maar ook door software te ontwikkelen die op maat gemaakt wordt om BigData efficiënt te verwerken en om algoritmes toe te passen die gegevensgestuurde inzichten blootlegt.

De organisatie gelooft niet in één maat die iedere klant past. Oplossingen moeten op maat gemaakt worden, omdat ook iedere klant anders is. Een deel van de codes stamt uit de open source community, zodat de klanten up-to-date blijven en de projectkosten omlaag gaan. Op deze manier hoeft het startpunt van de oplossing niet telkens opnieuw gemaakt te worden.

De klanten waarvoor deze organisatie gewerkt heeft, variëren van kleine organisaties tot grote multinationals. Deze klanten werken bijvoorbeeld in de retail, finance, energy of automotive. Een greep uit de klanten is: KLM, Heineken, ING, Ahold, Shell en Wehkamp. Zo heeft de organisatie bijvoorbeeld een model voor predicatief onderhoud ontwikkeld voor de ene organisatie en persoonlijke aanbevelingen op websites voor de andere. Andere voorbeelden van oplossingen zijn het analyseren van cyber verdediging, fraude, klanten analyses en passagiersgedrag.

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Big Data Analyst in Nieuwegein Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Nieuwegein