Vacature Medical Java Software Engineer radiotherapeutisch instituut - Maastricht

Maastricht

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Interesse in de combinatie van medical software, Java, Maastricht, medische fysica en complexe software engineering die kan helpen bij de behandeling van kanker? Voor een radiotherapeutisch instituut zijn wij op zoek naar een Medical Software Engineer die aan de slag gaat met Java, Matlab, JavaScript, AngularJS, Bootstrap, medische data binnen een Agile development team.


Samen met je andere software collega’s maak je onderdeel uit van het Agile software team. Gezamenlijk werk je aan de ontwikkeling van de allerbeste software. Er wordt gewerkt op basis van Scrum met 2-wekelijkse sprints. Iedere sprint omvat een specifiek onderdeel de projecten. De onderwerpen waaraan je werkt kunnen dus rouleren, afhankelijk van het type project waar je aan werkt.

De software waar je aan werkt zorgt ervoor dat data-gestuurde besluitvorming mogelijk wordt gemaakt, door het inzichtelijk maken van gegevens. In feite wordt er gebruik gemaakt van twee principes in onderzoeksprojecten; medische informatica en kennis technologie. De onderzoekslijnen zijn zeer interessant en state-of-the-art. Jij kunt door jouw inzet echt iets betekenen in de behandeling van kanker, hetgeen waar jij aan werkt kan de zorg van de toekomst zijn.

Als team werk je aan het verbeteren van de kwaliteit, mogelijkheid tot onderhoud en overdraagbaarheid van de software. Het developmentteam heeft daarnaast wereldwijd datawarehouses neergezet waar ze data uit filteren voor de verdere verbetering van hun software. Je ontwikkelt software en praktische oplossingen voor software gerelateerde vraagstukken. Verder vertaal je gebruikerswensen naar technische specificaties en handleidingen. Aspecten waar je mee te maken krijgt zijn onder andere machine learning en semantic web. Om goed je werk te kunnen blijven doen is het van belang om up to date te blijven aangaande de nieuwste technieken.

Belangrijk is dat je een gefundeerde basis hebt wat betreft Java, een Agile en flexibele instelling hebt en overweg kunt met deadlines. Je werkt graag samen in een team, bent communicatief vaardig en het lijkt je interessant om te werken binnen het medische werkveld. Denk jij een bijdrage te kunnen leveren als Medical Java Software Engineer? Dan kom je in een jong team terecht waarin een erg goede teamspirit heerst. Als jij denkt de persoon te zijn die wij zoeken, dan horen wij graag van je!

lees meer

Functie-eisen
 • Afgeronde HBO/WO opleiding richting van Informatica;
 • Tenminste 2 jaar ervaring met Java (vanuit studie of werkervaring);
 • Pre’s zijn ervaring met Matlab, JavaScript, SpringBoot, AngularJS, Bootstrap, Maven en Eclipse;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je weet de juiste balans te vinden tussen snelheid en kwaliteit;
 • Jij bent leergierig, enthousiast, flexibel en communicatief vaardig;
 • En jij kunt zelfstandig je werk uitvoeren, maar bent daarnaast ook een goede teamspeler.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.400 - € 3.750 p/m
Overige info
 • Salaris afhankelijk van kennis en ervaring tussen ongeveer € 2.400,- tot € 3.750,- obv 36 uur;
 • Uitstekende pensioenregeling, jaarcontract, 8% vakantiegeld, jaarcontract bij indiensttreding;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%, ruime verlofregeling en ziektekostenverzekering regelingen;
 • 32 of 40 urige werkweek is bespreekbaar, mogelijkheid tot thuiswerken.

Klinkt dit als een interessante optie? Reageer dan via onderstaande button op de site en laat je cv achter.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Dit radiotherapeutisch instituut is begonnen als een kleine bestralingskliniek om kanker te bestrijden. Inmiddels zijn zij gegroeid naar een hoofdlocatie in Maastricht en een locatie in Venlo. Zij behandelen kankerpatiënten en personen met een niet-kwaadaardige aandoening, die wel voor bestraling in aanmerking komen. Dit instituut is dan ook geen ziekenhuis maar een specialistische kliniek. Het instituut verzorgt de radiotherapie voor de hele provincie Limburg en breidt fors uit.

Door geavanceerde techniek en wetenschappelijk onderzoek worden behandelingen per individu afgestemd als het gaat om de klinische, biologische en genetische eigenschappen van iedere patiënt. Dit om hen in staat te stellen de allerbeste behandelingen toe te kunnen passen. De kliniek is gevestigd op fietsafstand van de oude binnenstad van Maastricht en de treint stopt bijna voor de deur.

Binnen dit specialistische domein produceren zij e-learnings voor studenten, promovendi en hebben zij eigen onderzoekslijnen in een academische omgeving opgezet. Deze dient artsen te ondersteunen in het maken van hun keuzes van behandelingen. Momenteel werken er meer dan 300 medewerkers waaronder ook laboranten en onderzoekers. Een behoorlijk academische omgeving met veel hightech apparatuur en hoogstaande technieken. De sfeer binnen is ontzettend informeel en er is weinig sprake van hiërarchie. Ook zijn de medewerkers regelmatig te vinden in het café 100 meter vanaf de kliniek, waar regelmatig op vrijdagmiddagen wordt geborreld.

Wegens de toename van onderzoeksfondsen zijn ze momenteel op zoek naar een Medical Software Engineer voor het development team doordat er hierdoor een toename aan opdrachten. Het team werkt daarbij aan klinische en onderzoeksprojecten. De klinische projecten omvatten bijvoorbeeld het verbeteren van wachttijden met behulp van alle beschikbare data. De onderzoeksprojecten richten zich voornamelijk op kennis engineering en biomedische informatica.

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Engineer in Maastricht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Maastricht