Vacature Java én Lead developer E-commerce - Alkmaar

Alkmaar

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Ben jij een echte kartrekker en vind jij het leuk om binnen een bestaand internationaal bedrijf iets nieuws op te zetten? Dan is deze vacature echt iets voor jou!


Momenteel staan er bij onze klant 2 rollen open. Allereerst die van een lead developer en daarnaast ook een medior/senior Java positie. Je zal onderdeel uitmaken van de e-commerce afdeling die uit zo’n 10 man bestaat. Momenteel bestaat het development team uit 1 websphere specialist en daar komen dus nog 2 techneuten bij dit jaar. Uiteindelijk willen ze dit team in de loop van volgend jaar laten doorgroeien naar een volwaardig development van zo’n 5 tot 8 man. Gedurende dit traject zullen ze langzaam afscheid nemen van hun Duitse partner en zal het development geheel in Nederland worden gedaan.

Als Java developer zul jij vooral met het e-commerce platform bezig houden. In feite is dit platform één grote catalogus van meer dan een half miljoen artikelen. Door al deze artikelen en de koppelingen met veel (externe) systemen van zowel klanten als toeleveranciers is dit een zeer complexe omgeving. Klanten schieten via een EDI koppeling hun orders binnen in het systeem en dit wordt vervolgens door de sales afdeling verder opgepakt. De basis van het systeem is al reeds gelegd, maar er moet nog heel veel werk gebeuren. Zo moeten er een hoop nieuwe functionaliteiten aan toe worden gevoegd en daarnaast willen ze de online omgeving ook personaliseren. Ze halen door al hun verkopen veel data binnen en dit willen ze in hun voordeel gaan gebruiken. Daarnaast hebben ze ook enkele IoT-projecten in de planning staan die het systeem slimmer moeten maken.

Zoals eerder vermeld staan er 2 rollen open. De eerste is de lead rol. Voor deze functie is het belangrijk dat jij ervaring hebt met het aansturen van een development team. Daarnaast heb jij ervaring met software architectuur en kun je een goede technische roadmap uit rollen. Ook zul je coaching geven aan de rest van het team en ben je verantwoordelijk voor de code reviews en de automatische teststraat. Verder zul je in de eerste fase veel schakelen met de Duitse partner.

Voor de medior/senior rol is het belangrijk dat jij een techneut in hart en nieren bent. Je vindt het leuk om jezelf te verdiepen in de nieuwste webtechnologieën en bent innovatief ingesteld. Verder neem je deel aan alle facetten van de development cycle en zul je samen met het team de applicatie uitbouwen en voeg je nieuwe functionaliteiten toe.

Qua technologiestack wordt er veel gebruik gemaakt van Java frameworks zoals; Spring, JSP, JSF en webservices. Verder is het belangrijk dat jij enkele jaren aantoonbare werkervaring heb WebSphere Commerce of vergelijkbare systemen zoals Hybris of Intershop. Ook is kennis van geautomatiseerd testen met JUnit, Mockito, Jenkins en Mavens een grote pre. Tot slot ben je eager om nieuwe technologieën en webontwikkelingen in de vingers te krijgen.

Al met al een unieke uitdaging in regio Alkmaar – Amsterdam. Ben jij daarom iemand die het fijn vindt om binnen een bestaande organisatie iets nieuws op te zetten? Heb jij daarnaast diepgaande kennis van webdevelopment en vind je goede arbeidsvoorwaarden belangrijk? Lees dan snel verder en reageer!

lees meer

Functie-eisen
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, richting informatica (Software Engineering, Technische Informatica of Artificial Intelligence);
 • Minimaal 3 jaar ervaring met Java binnen een web of e-commerce omgeving en kennis van WebSphere Commerce, Hybris of Intershop;
 • Je hebt diepgaande kennis van Java en frameworks zoals: Spring, JSP, JSF, webservices (REST) en Maven;
 • Verder heb je kennis van geautomatiseerd testen (JUnit, Selenium, Mockito en Jenkins);
 • Daarnaast is kennis van front-end development (Javascript, HTML etc) een grote pre, al ligt hier niet de nadruk op;
 • Je hebt goede kennis van software architectuur en bent instaat om een goede technische roadmap neer te leggen (alleen voor de lead rol);
 • Je bent communicatief vaardig en hebt een goede beheersing van de Nederland en Engelse taal (internationaal team);

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info
 • Een zeer goed salaris dat kan oplopen tot €5.000 afhankelijk van kennis en ervaring op basis van 40 uur;
 • 25 standaard vakantiedagen plus 12 ATV dagen, totaal dus 37 vrije dagen;
 • Een bonus/winst regeling die kan oplopen tot 16% van het jaarsalaris;
 • Een goede pensioensregeling waarbij de werkgever de helft bijdraagt;
 • Een goede reiskostendekking indien je deze nodig hebt;
 • Veel vrijheid in je (technologische) keuzes en een ruim opleidingsbudget;
 • Een leuke inhouse rol in Alkmaar (op termijn wellicht Amsterdam);
 • Beginnend met een jaar contract met uitzicht op een vast dienstverband;

Klinkt dit als een interessante optie? Reageer dan via onderstaande button op de site en laat je cv achter.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Onze klant is een internationale industriële dienstverlener met een Nederlandse grondlegging. Ze hebben een sterke focus op de industriële onderhoud- en machineriemarkt in het binnen en buitenland. Ze zijn een grote speler en inmiddels uitgegroeid tot meer dan 8.000 medewerkers die zijn verdeeld over 450 vestigingen. Het hoofdkantoor is in Alkmaar en dat is (nog) de standplaats van deze rol. Sinds 1,5 jaar hebben ze een online e-commerce platform uitgerold waarop momenteel meer dan een half miljoen artikelen worden aangeboden. Binnen het assortiment hebben ze een verdeling gemaakt van 5 marktgroepen en dat is gelijk waar een groot deel van de uitdaging ligt. Het platform moet namelijk zo worden ingericht dat hun medewerkers ook crosschannel kunnen schakelen tussen de verschillende marktsegmenten.

Tot voor kort werd de gehele ontwikkeling uitbesteed aan een Duitse partner die een expert is binnen dit domein en webdevelopment. De afgelopen maanden lopen ze echter tegen de maximum capaciteit van hun partner aan. Daarnaast willen ze graag de ontwikkeling zelf in eigen handen hebben en zodoende zijn we nu druk bezig om een development team op te zetten in Alkmaar. Inmiddels hebben ze 1 websphere specialist aangenomen en willen ze hier 1 lead én een ervaren Java developer aan toe voegen. Klinkt dit als jouw volgende stap? Lees dan snel verder!

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures C Developer in Alkmaar Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Alkmaar