Vacature Inhouse Java developers maatwerkvraagstukken - Eindhoven

Eindhoven

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Je vindt het interessant om te werken aan producten en projecten waar informatie en data centraal staat. Waar je kunt werken met nieuwe technologieën, datahubs, ElasticSearch, dataplatformen, Semantic Web, Linked Data technologie en aan de slag gaat met onder andere Java, AngularJS, NodeJS, MongoDB, XML. Herkenbaar en ben je woonachtig in of rondom Eindhoven? Lees dan vooral verder.


Het team kan momenteel worden uitgebreid met een Junior en een ervaren Java Software Engineer. Je werkt nauw samen met je collega developers, de system architect, maar staat ook in contact met de klant wanneer je aan een maatwerkproject werkt. Je werkt aan afwisselende vraagstukken en hebt direct invloed op de te maken software- en ontwikkelbeslissingen. Software ontwikkeling staat centraal, maar vanwege de grote hoeveelheden data die komen kijken bij je werk komt af en toe ook wat data analyse om de hoek kijken.

Technieken waar je je daarom in onder zult dompelen zijn Semantic Web, Linked Data Technology en Elasticsearch. Qua stack ga je aan de slag met Java, XML, AngularJS, NodeJs, MongoDB maar kom je ook Jason, HTML, CSS en JavaScript tegen.

Wanneer het je aanspreekt om te werken aan data- en informatieprojecten en producten in highly secured omgevingen, met grote hoeveelheden data, nieuwe en innovatieve technologie in een omgeving waar je veel groeimogelijkheden, vrijheid, invloed en afwisseling hebt in je werk, kan dit een interessante stap zijn.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding richting Informatica;
 • Je hebt kennis van en ervaring met Java en tenminste 0 – 5 jaar ervaring in het ontwikkelen met Java;
 • Technisch gezien ben je bekend met Java, Maven, Spring, XML, Apache Cocoon, webtechnologieën en frameworks;
 • Pre’s zijn ervaring met Linked Data, Semantic Web technieken;
 • Je bent leergierig en wil jezelf technisch doorontwikkelen;
 • Nieuwsgierig, een teamplayer maar houdt ook van zelfstandig werken.

lees meer

Overige info
 • Een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld en bonusregeling (afhankelijk van eigen prestatie en bedrijfsresultaat);
 • Bruto compensatie van pensioen;
 • Laptop en telefoon;
 • Jaarcontract bij indiensttreding met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Werken bij een groeiend bedrijf met een relaxte werksfeer en nieuwe technieken!

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Dit bedrijf bestaat zo’n 3 jaar en werkt aan informatie- en data vraagstukken. Ze zijn bezig met eigen productontwikkeling, maar werken ook voor klanten aan maatwerkvraagstukken. De data waar ze mee aan de slag gaan wordt gegenereerd vanuit highly-secured environments en verschillende bronnen. Klanten waarvoor ze werken zijn onder andere NXP, Philips en het Kadaster. Voor NXP hebben ze verschillende datahubs ontwikkeld en werken ze momenteel aan bijv. data gegenereerde vraagstukken vanuit tracking devices in chips. Het kadaster maakt gebruik van een open dataplatform dat zij hebben ontwikkeld en zijn ze momenteel bezig met datatransformatie. Voor Philips variëren de maatwerkprojecten, maar staan cloud infrastructuren en data architecturen centraal. Ook is bijvoorbeeld software ontwikkelt die productinformatie van lampen genereert vanuit verschillende bronnen die vervolgens realtime getoond kan worden in de digitale verkoopkanalen.

Momenteel werken er zo’n 10 medewerkers, maar vanwege groeiende vraag naar hun diensten zijn ze op zoek naar meerdere Java software engineers om het team uit te breiden. Als het gaat om de manier van werken krijg je hier veel vrijheid om te doen wat je wil en heb je een grote invloed op wat er gebeurt in het bedrijf. Je kunt werken met nieuwe techniek en vanwege de continue focus op data werk je met innovatieve technologieën zoals Semantic Web, Linked Data en Elasticsearch. Het bedrijf heeft een nauwe samenwerking met de TU in Eindhoven waarbij menig professor betrokken is bij de data projecten waaraan gewerkt wordt. Er is dus ook nog eens behoorlijk wat interessante kennis om je heen.

Je kunt werken aan veel nieuwe technische onderwerpen waarbij de software Java-based is, je veel groeimogelijkheden aangeboden krijgt en afwisseling kunt vinden.

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Developer in Eindhoven
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Eindhoven