Vacature Java Software Engineer - Amsterdam

Amsterdam

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Voor één van onze klanten zijn we op zoek naar een ervaren Java Engineer die een passie heeft voor software ontwikkeling. De organisatie kenmerkt zich als open, betrokken en avontuurlijk. Wil jij werken voor een organisatie waar mens en ambacht centraal staan en er veel ruimte is voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling? Lees dan snel verder!


De organisatie heeft een gezonde groeiambitie en is op dit moment op zoek naar een Medior/Senior Java developer. Wanneer je aan de slag gaat bij deze organisatie kom je terecht in het team Software Engineering. De andere teams zijn Software Testen, Continious Delivery en Data Privacy. Binnen het team Software Engineering werk je voornamelijk met Java, maar krijg je ook veel te maken met frameworks, databases en cloud oplossingen.

Het leuke aan deze functie is dat je als software engineer alleen werkt, maar ook de mogelijkheid krijgt om met een (multidisciplinair) team aan een opdracht bij een van hun klanten te werken. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en ontsluiten van (cloud based) bedrijfsapplicaties. Het is jouw taak om de best passende oplossing te realiseren met tevreden klanten als resultaat. Je werkt voornamelijk met frameworks zoals Spring, Hibernate, JEE, Bootstrap, AngularJS, jQuery en Groovy/Grails. Maar ook met SQL, ESB’s, webservices en API’s. Samen met de andere teams wissel je regelmatig informatie uit door middel van TechDays, een praktijksituatie of een simulatiespel. Het combineren van jouw kennis over de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied en het sparren met collega’s hierover, zorgt voor een open cultuur waarin het leuk is om met elkaar samen te werken!

De organisatie heeft persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van haar medewerkers hoog in het vaandel staan en biedt iedere medewerker hiervoor ruime mogelijkheden. Verder is er sprake van een platte structuur, zodat iedereen met elkaar in verbinding staat. Er wordt veel waarde gehecht aan een gezonde balans tussen werk en privé en worden sporten en een gezonde levensstijl gestimuleerd.

lees meer

Functie-eisen
 • Een afgeronde exacte HBO/WO opleiding, bij voorkeur IT georiënteerd;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met ontwikkelen en implementeren van Java applicaties en oplossingen;
 • Kennis van en ervaring met frameworks zoals Spring, Hibernate, JEE, Bootstrap, AngularJS, jQuery en Groovy/Grails;
 • Kennis van en ervaring met SQL, ESB’s, webservices en API’s;
 • Ervaring met ontwikkelen in Continuous Delivery en Continuous Integration omgevingen;
 • Ervaring met een Agile Scrum manier van werken;
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift (Nederlands en Engels).

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info
 • Een marktconform salaris op basis van kennis en ervaring; Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling;
 • Een aantrekkelijke bonusregeling;
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld;
 • Een auto, laptop en smartphone van de zaak;
 • Een avontuurlijke en ambitieuze carrière;
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Onze klant, gevestigd in Amsterdam, is een avontuurlijke en ambitieuze organisatie en heeft een omvang van ongeveer 30 medewerkers. De diensten die ze aanbiedt richten zich op het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van (cloud based) bedrijfsapplicaties. Om de juiste oplossing voor hun klanten te ontwikkelen wordt gebruik gemaakt van diverse technieken en platformen, waarbij Java een prominente rol speelt. De klanten waar ze reeds diensten voor geleverd hebben zijn zowel van maatschappelijke aard, zoals het UWV, Zorginstituut Nederland en CIZ, als van commerciële aard, denk hierbij aan Holland Casino, Reggefiber en Schiphol Group.

De organisatie kenmerkt zich door een open en betrokken cultuur waar passie voor het vak overal voelbaar is. Er is sprake van een gezonde werksfeer waardoor werknemers hun eigen ambities waar kunnen maken en tegelijkertijd anderen kunnen inspireren. Daarnaast zijn kwaliteit, vakkundigheid en bekwaamheid de kernwoorden van de organisatie. Door middel van vakinhoudelijke trainingen en kennisdeling blijft iedereen op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Bij deze organisatie staan de mens en zijn ambacht centraal. Het beheersen van je vak zorgt ervoor dat je vol passie je energie in je werk kunt stoppen, zodat er ook ruimte voor ontspanning is.

Het bijzondere aan deze organisatie is dat ze naast het leveren van IT diensten, ook een relevante maatschappelijke bijdrage levert. Medewerkers krijgen namelijk de mogelijkheid om in binnen- of buitenland een bijdrage te leveren aan een zinvol maatschappelijk project. Enkele voorbeelden van deze avontuurlijke projecten zijn het werken op een Cheetah Farm in Zuid-Afrika, bijdragen aan de ontwikkeling van een natuurspeeltuin en het repareren van koraalriffen in Maleisië. Dus, is het ontwikkelen van Java jouw passie en heb je daarnaast genoeg lef om het avontuur aan te gaan en je grenzen op te zoeken? Dan is deze organisatie echt iets voor jou!

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Amsterdam
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam