user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Lead Developer Java gezocht voor de Universiteit Leiden, een van Europa’s meest vooraanstaande int

in Leiden

JAVA Professionals
 • JAVA Professionals
 • HBO of hoger
 • Minimaal 5 jaar ervaring
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Functieomschrijving

Sinds eind 2015 een nieuwe universitaire wedsite in de lucht en is het Developmentteam dat hieraan werkt volop bezig met de uitbreiding hiervan. Dagelijks maken tienduizenden mensen gebruik van de site die is ingericht voor studenten, medewerkers en alumni. Het team bestaat uit een aantal interne en externe ontwikkelaars, een applicatiearchitect, tester en frontender. Het team werkt conform 3 wekelijkse sprints en volgens Scrum.

Als Lead Developer Java verveel jij je zeer zeker niet. Je kent de klappen van de zweep als het gaat om Agile en Scrum. De functie biedt je de mogelijkheid nauw samen te werken product owners, Scrum masters en developers in je team. Je blijft ook zeker mee programmeren als onderdeel van je functie. Dit is een goot aandeel, verhoudingsgewijs ontwikkel je namelijk nog zo’n 70% van je tijd mee. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig kunt houden zijn het doorontwikkelen van de nieuwe website, de inrichting van het CMS (gebruikt wordt Hippo CMS versie 10), verder doorvoeren van Scrum en Agile, de koppelingen met andere applicaties en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten aan de achterkant.

De functie biedt je veel variatie en er is veel uitdaging en maatwerk te vinden in de systemen waar je mee werkt.

Je kunt je tevens buigen over onderwerpen zoals data, toegang verlenen, user interfacing, onderzoek naar nieuwe technieken, ontwikkelen van nieuwe portals, frontend vraagstukken en meer. Wanneer het je gaaf lijkt om ingezet te worden op andere universitaire projecten zoals bijvoorbeeld datamangement, zijn hier zeker mogelijkheden toe. Belangrijk is dat je communicatief sterk bent en goed weet te communiceren met je team en de business.

De sfeer op de afdeling waarin je terecht kunt komen is prettig en goed. Iedereen is gemotiveerd ervoor te gaan met elkaar, werken gezamenlijk hard aan een concreet product, collegiaal en gezellig. Er zijn (kerst)borrels per afdeling maar ook universiteit breed. Dagjes uit, barbecues en clubjes waarin mensen gezamenlijk dingen ondernemen, passeren geregeld de revue.

lees meer

Functie-eisen
 • Een afgerond HBO/WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in de richting van Informatica of Technische Informatica;
 • Je hebt ervaring met werken in complexe webomgevingen, denkt van nature objectgeoriënteerd en hebt ervaring met modelgedreven software ontwikkeling;
 • Een steady programmeerachtergrond waarbij je minimaal 5 jaar ontwikkelt hebt in Java;
 • Kennis van architectuur principes en infrastructuur;
 • In staat om het ontwikkelproces aan te sturen en te beoordelen;
 • Zeer wenselijke pre’s zijn ervaring als Scrum master, kennis en ervaring met Hippo CMS (vanaf versie 7.6 en hoger) of kennis van soortgelijke CMS systemen;
 • Daarnaast ervaring met of kennis van Apache Jackrabbit, Jira, Confluence, ElasticSearch, Entreprise Search Lucene, GIT, Jenkins;
 • Je hebt een kwaliteitsgedreven focus, Nederlandssprekend en bent communicatief vaardig.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

De universiteit Leiden is met haar oprichting in 1575 de oudste universiteit van Nederland. Met 7 faculteiten, meer dan 26.000 studenten en 6.000 medewerkers, locaties om Leiden en Den Haag leren zij Europees gezien een belangrijke rol in het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

De universiteit biedt 46 Bacheloropleidingen en 78 Masteropleidingen. Ze trekken studenten aan uit ruim 100 landen, hebben 115 nationaliteiten in huis en kenmerkend voor hun onderwijs is haar kleinschaligheid, diverse culturen en vernieuwende leermethodes. Qua wetenschap wordt er internationaal veel samengewerkt en scoort de Universiteit Leiden uitstekend als het gaat om internationale rankings. De samenleving en maatschappelijke uitdagingen inspireren de onderzoekers voortdurend waardoor grensverleggend bijgedragen wordt aan innovatief onderzoek.

Er zijn 30 onderzoeksinstituten en veel samenwerkingsverbanden in binnen en buitenland. Zo werkt de Universiteit Leiden nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum, het Bio Science Park waar 170 gespecialiseerde lifescience bedrijven gevestigd zijn, Medical Delta maar ook met de TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze zijn een belangrijk lid van de League of European Research Universities (LERA) en hebben een groot aandeel in Leidse musea.

Werken bij de Universiteit Leiden betekent invloed hebben op de samenleving. Deelgenoot zijn van een internationale omgeving waar studenten en wetenschappers studeren. Werk doen dat bijdraagt aan onderzoek, onderwijs en wetenschap waarbij je werkt met veel aandacht voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Je collega’s zijn hoogopgeleid, de sfeer is open, laagdrempelig en er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om trainingen en ontwikkeling.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 5.000 - € 6.000 p/m

Afhankelijk van kennis en ervaring