inbox tachometer user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube pencil search-plus building-o icon-mouse-pointer quote-right quote-left angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock caret-left at map-marker search twitter linkedin facebook bold users share-alt smile-o birthday-cake thumbs-o-up bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up lightbulb-o star phone check-square-o clock-o arrow-up line-chart trash-o
Contact   |   Voorwaarden
Contact   |   Voorwaarden

Vacature Medewerker Helpdesk

2017-01-06

Vacature in Zeist

  • MBO, 1 - 10 jaar ervaring
  • Tijdelijk contract
  • 36 uur per week
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Als helpdeskmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor alle voorkomende helpdeskwerkzaamheden. Onze helpdesk biedt ondersteuning aan 1.700 medewerkers en meer dan 80 locaties. Hierbij zorg je, onder andere, voor het oplossen van eerste- en tweedelijns storingen, adviseer je eindgebruikers en schakel je tweede of derde lijn, en/of externe partijen, in bij complexe storingen. Je bent verantwoordelijk voor het gebruikersbeheer en de uitgifte van goederen aan medewerkers van Kwintes, en de daarbij behorende administratie. Daarnaast werk je mee en begeleid je zowel alleen als met je collega’s diverse projecten die de helpdesk toegewezen krijgt. Je richt zelf werkplekken in of verhuist deze.

Jouw werkplek
Je bent werkzaam op het centraal bureau in Zeist op de afdeling ICT. De afdeling bestaat uit 12 enthousiaste collega’s, waarvan 5 helpdeskcollega’s. De afdeling ICT is het afgelopen jaar gestart met een aantal grote veranderingen, zowel qua techniek en infrastructuur als organisatorisch. De komende periode zal de afdeling werken aan een aantal uitdagende veranderingen. Er is veel ruimte voor persoonlijke groei en initiatief. 

Ons aanbod
• Een goed salaris (maximaal € 2.780,-- op basis van 36 uur) (cao GGZ, FWG 35 of 40). Inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en kennis.
• Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.
• Ruim aanbod aan opleiding, training en coaching.
• Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
• Een prettige werksfeer en fijne collega’s.
• Een tijdelijke aanstelling van 1 jaar, de functie is per direct beschikbaar.

Informatie
Voor informatie over de functie medewerker helpdesk kun je contact opnemen met Hugo Prenen, teamleider helpdesk, telefoonnummer: 030-6956173.

Solliciteren
Heb je belangstelling voor deze vacature solliciteer dan online, bij voorkeur via onze eigen website, voor 22 januari 2017. Naast een CV ontvangen we graag een motivatie. Deze vacature is tegelijkertijd in- en extern uitgezet. Interne kandidaten van Kwintes hebben voorrang op externe kandidaten.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Gesprekken vinden plaats in de tweede week van januari. Het nagaan van referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Bij indiensttreding vragen we om een verklaring omtrent gedrag. 

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een proactieve collega, met een positieve instelling. Je bent collegiaal, geduldig, flexibel en bereid tot het draaien van bereikbaarheidsdiensten zowel in de avond als in het weekend. Je hebt een proactieve houding, doorzettingsvermogen en werkt ook goed in teamverband. Je kan met een helikopterview kijken naar de werkzaamheden. Je bent daarnaast stressbestendig en je leert snel. Verder beschik je over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Daarnaast vragen wij:
• een afgeronde, relevante opleiding op MBO niveau 3 of 4;
• minimaal 1 of 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
• kennis van en ervaring met Microsoft Office 2010 en overige Microsoft producten;
• kennis van en ervaring met Active Directory;
• kennis van en ervaring met Skype voor bedrijven;
• minimaal basiskennis van netwerkinfrastructuren (TCP/IP, routers, firewalls);
• kennis van of ervaring met Citrix, RES Powerfuse, ITIL en Topdesk zijn een pré;
• goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• in het bezit van rijbewijs B.

Bedrijfsomschrijving

Kwintes is een instelling in de geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang. Wij ondersteunen mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid bij wonen, werken, leren en recreëren.

Kwintes biedt zorg op maat aan een brede cliëntengroep. Het gaat om mensen met een psychiatrische diagnose, (tijdelijke) psychosociale problemen, een hersenbeschadiging, een forensische maatregel, een dubbele diagnose (combinatie van verslaving én een psychiatrische diagnose), slachtoffers van huiselijk geweld, tienermoeders, jong en oud met autisme, zwerfjongeren en dak- of thuislozen.

Wij bieden o.a. crisisopvang en vrouwenopvang, beschermd en begeleid wonen, bemoeizorg en, dagbesteding en hulp naar werk. Alle activiteiten van Kwintes zijn erop gericht om het beste uit mensen te halen, zodat ze plezier in het leven hebben. Bij Kwintes werken ruim 1400 medewerkers. Je vindt de diensten met name in de provincies Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland. Het centraal bureau (ondersteunende stafdiensten) is gevestigd in Zeist.

Salarisinformatie Salaris in overleg

Overige info Over Kwintes
In een samenleving waar alles draait om snelheid, ontwikkeling en prestige hebben mensen met langdurige psychische problemen het niet gemakkelijk. Kwintes is een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die deze groep mensen ondersteunt, begeleidt en op weg helpt. Doel is dat zij met onze steun naar tevredenheid een eigen leven kunnen leiden en weer sterk in de samenleving kunnen staan. Kwintes biedt aan hen begeleiding aan huis, beschermd wonen, dagbesteding en bemoeizorg. Kwintes is een organisatie die iets voor mensen wil betekenen, elke medewerker draagt hieraan bij.
Contactpersoon Mevr. van Son
030 6956173
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Bekijk andere vacatures voor Helpdeskmedewerker in regio Zeist Bekijk alle 17 vacatures