Vacature Informatie- en Data Architect bij het Spaarne Gasthuis - Hoofddorp

Hoofddorp

Spaarne Gasthuis
 • Spaarne Gasthuis
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ben jij de informatie & data architect die vandaag al het verschil wil maken voor de toekomstige zorgpraktijk van onze patiënten en zorgprofessionals? Wil jij richting geven aan ons informatielandschap en data gedreven zorg mogelijk maken? Dan zoeken wij jou!

De afdeling

Je komt te werken binnen het team Informatiemanagement (IM) van de afdeling Business Contact, onderdeel van de afdeling Informatie- & Zorg Technologie (IZT). De afdeling IZT bestaat uit ruim 130 medewerkers die alle aspecten van informatie en technologie van het Spaarne Gasthuis (SG) ondersteunen. Het team IM adviseert de organisatie daar waar ICT en zorgvernieuwing samen komen. Het team bestaat uit tien collega’s die zich bezig houden met architectuur, informatieadvies, new business advies en accountmanagement. Het hoofd Business Contact wordt je direct leidinggevende.
 
In de zorgstrategie van het Spaarne Gasthuis is samenwerken in het zorgnetwerk een belangrijk thema. Naadloze samenwerking en daarmee uitwisseling van gegevens tussen een veelheid aan zorgaanbieders is essentieel, waardoor de patiënt uitstekend wordt ondersteund, continu passend geïnformeerd is en zelf regie kan voeren samen met de zorgprofessional. Daarom zijn de thema’s ‘data gedreven zorg’, ‘zorgnetwerk’ en ‘zorg op de juiste plek’ de komende jaren belangrijk voor de afdeling IZT.

Het team Informatiemanagement draagt zorg voor de vertaling van de zorgstrategie naar de iStrategie. Dat vraagt passende kennis van informatie & data architectuur. Er heerst een open cultuur met een ontspannen sfeer, waar we elkaar graag uitdagen om de organisatie en onszelf te verbeteren. Er zijn steeds meer vraagstukken in het ziekenhuis die vragen om ondersteuning van IZT. Om de organisatie hierbij van dienst te zijn, zijn wij bezig met een IZT-brede transitie naar een agile werkvorm.

De functie
Als informatie & data architect breng je de huidige staat van de architectuur in kaart en stelt vast hoe de toekomst van onze architectuur er uit zou moeten zien. Je slaat de brug van de zorg en bedrijfsvoering naar de informatie, applicaties, data en techniek die nodig is. Samen met je collega architecten en andere collega’s binnen en buiten je team. Je stelt kaders en beleid vast en adviseert bij vernieuwing hoe binnen die kaders de juiste oplossing te vinden om aan de behoefte van patiënten en zorgverleners te kunnen voldoen.

Als vaste partner van het team Business Intelligence (BI), ook onderdeel van de afdeling Business Contact, help je richting te geven aan de ontwikkeling van BI en Data-analytics en helpt de organisatie data optimaal te benutten om data gedreven te werken. Specifieke actuele vraagstukken in de data architectuur zijn: data governance, data autorisatie, data cloudbeleid, werkplekarchitectuur voor data-consumers en data architectuur in het zorgnetwerk. 

Je weet de architectuurvisie actief uit te dragen en zorgt ervoor dat richtlijnen worden gevolgd, dat prioriteiten op juiste wijze tot stand komen en de informatie & data architectuur worden gerealiseerd en bewaakt. Je toetst projecten en plannen aan het architectuurmodel en geldende richtlijnen en adviseert over haalbaarheid van projecten en oplossingen voor wijzigingen in het informatie en data landschap.

lees meer

Functie-eisen Het profiel

Kundig en ervaren
 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding op het gebied van Informatiekunde, ICT of een gerelateerd vakgebied.
 • Je kent de methoden en technieken op het gebied van architectuur, zoals TOGAF, Archimate en ZiRA, en bent hierin gecertificeerd.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring met informatie en data architectuur. 5 jaar of meer is een pré.
 • Je hebt ervaring in de zorg, bij voorkeur de ziekenhuiszorg. 5 jaar of meer is een pré.
 • Kennis van en ervaring met agile werken is een pré.
Communicatief
 • Je kan architectuur zodanig vertalen dat ‘werken onder architectuur’ voor klanten en collegae duidelijk en logisch wordt.
 • Je bent omgevingsbewust: je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.
 • Je hebt overtuigingskracht en maakt dat jouw werk staat. Je oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op herkenning, acceptatie en draagvlak. Je communiceert ideeën duidelijk en stellig.
Analytisch
 • Analyseren en structureren van complexe vraagstukken geeft je energie.
 • Je hebt een scherp oog voor de vertaling naar de dagelijkse realiteit van onze zorgpraktijk naar technologische oplossingen.
 • Je denkt conceptueel en vanuit diverse invalshoeken.
 • Je weet zaken te onderbouwen en de kosten en risico’s voor de organisatie af te wegen.
Praktisch
 • Pragmatisch en met een focus op heldere besluitvorming.
 • Je bent resultaatgericht, proactief en communicatief sterk.
 • Verantwoordelijk
 • Je neemt verantwoordelijkheid en bouwt en vertrouwt op andermans verantwoordelijkheid.
 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.774 - € 5.620 p/m

Salaris is obv 36 uur. Een eindejaarsuitkering / 13e maand is van toepassing!
Per 1 januari 2021 wordt het max salaris van schaal 65 verhoogd naar 5620 bruto per maand obv 36 uur.
Aantal uur per week 32 - 36 uur p/w
Mogelijkheid om 4 x 9 uur te werken en deels thuis werken is bespreekbaar 
Overige info Het Spaarne Gasthuis heeft hoofdvestigingen in Haarlem en Hoofddorp, de afdeling IZT heeft haar kantoor in Hoofddorp, waarvandaan je de meeste dagen werkzaam zal zijn. Beide hoofdvestigingen zijn met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar. Je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren.

Deze functie van Informatie & Data architect is ingedeeld in functiegroep 65 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 5.504,- bruto (per 1-1-2021 € 5.620,-) per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring. Het is mogelijk om 4 x 9 uur te werken. Thuis werken is uiteraard bespreekbaar, en gebruikelijk in deze tijd.
Naast je salaris ontvang je ook 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld.

Het dienstverband is voor bepaalde tijd, namelijk voor de duur van een jaar. Na deze periode is de intentie het dienstverband voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het navragen van referenties maken deel uit van de selectieprocedure.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Het Spaarne Gasthuis is een modern en dynamisch ziekenhuis. Een 24-uurs bedrijf met 3 hoofdlocaties en 4 buiten poli's waar meer dan 4200 mensen werken. Alles wat we doen start met de wil om samen de best mogelijke zorg te leveren. We zijn een topklinisch ziekenhuis en bevinden ons in de voorhoede als het gaat om kwaliteit in de patientenzorg. Topzorg leveren dat betekent samenwerken. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis delen we onze kennis en helpen en stimuleren we elkaar om het elke dag weer beter te doen. De zorg verandert en het is belangrijk dat we mee kunnen bewegen met de veranderende wensen, eisen en nieuwe technieken. Daarom blijven we leren en investeren in onze kennis en expertise. Per 22 maart 2015 zijn het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis. Eind 2016 is het Spaarne Gasthuis door weekblad Elsevier uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Big Data Analist in Hoofddorp Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Hoofddorp