Vacature Informatiespecialist / Functioneel Beheerder

in Heemstede

Functioneel Beheerder
Gemeente Heemstede
 • Gemeente Heemstede
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 uur p/w
Functieomschrijving Ben jij een informatiespecialist die oog heeft voor (het optimaliseren van) bedrijfsprocessen? Is het jouw passie om te werken met databases en te bouwen in zaaksystemen? Dan is dit dé baan voor jou!

Gemeente Heemstede heeft een vacature voor een

Informatiespecialist / Functioneel Beheerder
32 uur/ schaal 9

Wat ga je als Informatiespecialist / Functioneel Beheerder doen?
Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het oplossen van vraagstukken bij onze gemeente, waar veranderingen aan de orde van de dag zijn. Wij zitten midden in de omslag naar zaakgericht werken. Dat is een procesgeoriënteerde manier van werken, gericht op het realiseren van een resultaat, in tegenstelling tot een documentgerichte manier van werken.

Als informatiespecialist duik je in processen, informatiestromen en gebruikersvragen om de dienstverlening binnen de gemeente te optimaliseren. De processen vertaal je naar en richt je in, in het zaakgericht systeem Mozard. Je ontwerpt en beheert meerdere complexe bedrijfsprocessen en je inventariseert, evalueert en prioriteert de bijbehorende wijzigingen. Daarnaast beheer je de applicatie, los je verstoringen op, en overzie je de applicatie met al zijn koppelingen. Je bent de gesprekspartner als er technische wijzigingen moeten worden uitgevoerd en je draait mee in projecten. Kortom, een leuke en uitdagende functie!

Hoe ziet het team Informatisering eruit?
Het team informatisering ondersteunt onze organisatie bij de uitvoering van de bedrijfsprocessen. Ons team bestaat uit 20 fte. Wij hebben diverse aandachtsgebieden. Naast Mozard zijn dit: documentaire informatievoorziening, projecten en architectuur, GEO informatie- en applicatiebeheer en informatiebeveiliging. Naast jou zijn er nog twee functioneel beheerders Mozard waar je veel mee samenwerkt.

lees meer

Functie-eisen Je bent nieuwsgierig, analytisch en communicatief vaardig. Ook is het belangrijk dat je klant- en servicegericht bent en goed kunt inspelen op veranderingen.

Je beschikt over:
 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het analyseren van processen;
 • Ervaring met functioneel beheer en/of zaaksystemen en/of vergelijkbare systemen;
 • Ervaring met zaak- en procesgericht werken is een pré;
 • Ervaring met of kennis van databases is een pré;

Wat verwachten wij?
We verwachten dat je een goede digitale basis hebt en ervaring hebt met functioneel beheer van een (complexe) applicatie. Je hebt kennis van en/of ervaring met zaak- en procesgericht werken en weet dit te vertalen naar een systeeminrichting. Interesse in het analyseren en ondersteunen van bedrijfsprocessen is een vereiste. Dit moet blijken uit je sollicitatie. Een technische achtergrond of opleiding is een goede basis om te solliciteren.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.805 p/m

Een salaris van maximaal € 3.805,-- bruto per maand (functieschaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring;
Informatiespecialist / Functioneel Beheerder
Score: 8.8
Stemmen: 14

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Heemstede