Vacature Solutions Architect

in Amersfoort

Raet
 • Raet
 • Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Change is good? Vaak is dat inderdaad zo, maar als het om softwareontwikkeling gaat, is het wel cruciaal dat veranderingen en innovaties goed worden overdacht. Vooral vanuit gebruikersperspectief. Niet alle aanpassingen en vernieuwingen die technisch mogelijk zijn, blinken automatisch uit in (bijvoorbeeld) gebruiksgemak. En dus kiezen we er bij de ontwikkeling van onze Payroll oplossing voor om gebruikers leidend te maken. Dat start met analyses van wat klanten (en andere stakeholders) willen en waar ze tegenaanlopen. Die inzichten worden doorvertaald naar user stories en requirements waar IT ontwikkelaars direct mee aan de slag kunnen. Kun jij ze daarvan voorzien?
Visma Raet heeft voor haar locatie in Amersfoort een vacature voor een

Solutions Architect

Zo bouw je met ons mee
Als Solution Architect ben je een heleboel ambassadeurs inéén. Jij haalt namelijk de wensen op van alle stakeholders die belang hebben bij onze Payroll oplossing. Dat zijn er een heleboel, want met het platform worden door 1 miljoen eindgebruikers een slordige 2.7 miljoen salarissen en pensioenuitkeringen per jaar verwerkt. Dat betekent dat je intensief contact onderhoudt met aansprekende klanten, maar ook met wet- en regelgevers (fiscus!), cao partijen, klantgroepen en collega payroll providers.

Vanuit je ambitie om scrum ontwikkelteams met de juiste informatie te voeden, duid je de impact van verschuivende klantvoorkeuren, markttrends en de ontwikkelingen op regelgevingsgebied. Soms gaat het om grote wijzigingen, zoals straks bij de invoering van het nieuwe pensioenstelsel. Andere keren zoom je diep in op het verbeteren van bestaande functionaliteiten, zoals een ‘simpel’ schermpje dat (ahum) organisch uit de kluiten is gegroeid en veel te complex is geworden. Maar groot of wat kleiner: het gaat altijd om verbeter- en innovatietrajecten die er voor onze gebruikers toe doen! Hoewel je echt het IT-diepe niet in hoeft, verwachten we wel dat je meekijkt met de developers, zodat de oplossingen recht doen aan je visie en (dus) klantwaarde toevoegen.

Dit heb je ervoor nodig
Passie voor en actuele kennis van het payroll-domein: de wet- of cao-tekst die jij niet begrijpt, moet nog worden geschreven. De functie is onder andere interessant voor consultants die het zat zijn om tegen IT-issues bij klanten aan te lopen. Die voorkom je in deze rol straks immers zelf! Ook een achtergrond als functioneel beheerder sluit aan. Als je maar advieskwaliteiten en communicatieve skills inbrengt. Verder verwachten we dat je sterk oplossingsgericht bent en weet hoe je (complexe) vraagstukken naar heldere requirements kunt vertalen.

lees meer

Functie-eisen
 • WO werk- en denkniveau, 3-5 jaar relevante (zie hierboven!) werkervaring Bedreven netwerker, in staat om in- en externe stakeholders te managen
 • Uitstekende kennis van de wet & regelgeving en werkprocessen binnen het Payroll domein
 • Communicatief vaardig, in zowel Nederlands als Engels, analytisch goed onderlegd en in staat om diepgaande inzichten overtuigend te presenteren
 • Ervaring met productmanagement in een software development context Organisatorisch meesterbrein; prioriteren gaat je makkelijk af

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Salarisinformatie Salaris in overleg

Wat biedt Visma Raet jou?
Wat je als eerste ziet, is ons gezellige hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je 1.000 nieuwe collega’s, onder wie zo’n 300 IT professionals. Wat je krijgt, is de unieke kans om een payroll oplossing met meer dan 1 miljoen eindgebruikers verder ‘op te voeden’. Uitdagend, want zoals je (hopelijk!) weet, verschuiven klantvoorkeuren bijna dagelijks. Verder ‘krijg’ je een prima salaris tussen 5500 – 6500 euro bpm, afhankelijk van kennis en ervaring, de mogelijkheid om flexibel te werken en de ontwikkelkansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen voeren. Handig om te weten: je bent ongeveer de helft van de tijd on the road, bijvoorbeeld bij klanten en andere stakeholders.

lees meer

Solutions Architect
Score: 7.0
Stemmen: 17

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amersfoort