user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Productowner sites & apps

Product Owner
NPO
 • NPO
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Houd jij ervan om ideeën om te zetten naar een werkende site of app voor miljoenen Nederlandse radioluisteraars? Dan is dit wat voor jou!

NPO heeft voor haar locatie in Hilversum een vacature voor een
Productowner sites & apps

Afdeling
Het sites & apps team werkt aan een breed portfolio van digitale producten van de 6 NPO radiozenders, die gebruikt worden door miljoenen Nederlanders. Dit team zorgt voor alles; van de stemtool voor de Top2000, de FunX website en -app tot een podcast action voor de Google home. Daarnaast worden onder meer een Studiomessenger en een DJ/producer-dashboard waar gebruik van wordt gemaakt in al onze radiostudio’s, hier ontwikkeld. Deze producten maken dagelijks, en in het bijzonder tijdens evenementen zoals tijdens 3FM Serious Request en de Radio 1 Sportzomer, de verbinding tussen gebruikers en radiomakers. Het team sites & apps houdt zich daarnaast bezig met innovatie rond nieuwe technieken zoals speech to text, automatic metadatering, voice controlled UI en chatbots. 

De afdeling rapporteert aan de Manager Technologie en is verantwoordelijk voor het leveren van kwalitatief hoogstaande producten en diensten die aansluiten bij de wensen van onze stakeholders en eindgebruikers van de digitale producten van NPO radio en die meerwaarde creëren. 

Het team sites & apps werkt volgens agile methodieken en bestaat uit ongeveer 11 gedreven:
 • (UX-)designers;
 • productcoördinatoren;
 • developers.

Wat ga je doen als Productowner?
In de rol als productowner ben je eindverantwoordelijk voor het team sites & apps ben je hét gezicht en de promoter van het team zowel binnen als buiten de organisatie. Je draagt de waarde en visie van de organisatie uit en enthousiasmeert en inspireert jouw team tot het behalen van kwalitatieve resultaten en het leveren van toegevoegde waarde voor de organisatie. Dit doe je door met focus te werken aan gestelde doelen. Processen en het vastleggen hiervan zijn hierbij leidend. 

Je weet daarbij tijdig, helder en transparant de belangen van relevante (business) stakeholders en interne- en externe gebruikers te inventariseren, te bewaken en te behartigen. Deze weet je te vertalen naar product backlogs. Je houdt stakeholders regelmatig op de hoogte door middel van sprintdemo's, weet hun input te waarderen en bent daarbij een goede en overtuigende gesprekspartner op alle niveaus van de organisatie. Wanneer doelstellingen of kaders ontbreken of onduidelijk zijn weet je deze tijdig te signaleren en te bespreken. 

Tot slot volg je trends en ontwikkelingen op de voet en weet deze te vertalen naar de NPO. 

lees meer

Functie-eisen Als je een enthousiaste en energieke ambassadeur bent van de nieuwe multidisciplinaire werkwijze (agile methodieken), gericht bent op samenwerking én een inspirator en motivator bent, kom je als productowner bij de NPO tot je recht. 

Jouw technische achtergrond en ervaring met online omgevingen zorgt ervoor dat je stevigheid bezit om inhoudelijke besluiten te kunnen nemen op het gebied van design en development. Je bent gewend om te werken in complexe omgevingen met meerdere stakeholders. Datadriven werken is voor jou vanzelfsprekend. Ervaring met design thinking, designsprints en gebruikersonderzoek maakt jouw profiel nog interessanter. 

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving De Nederlandse Publieke Omroep is open voor iedereen. Open, omdat wij geloven dat dit de basis is voor meer begrip. Begrip van zaken en begrip voor elkaar. Daar zet NPO zich voor in. Met programma’s die prikkelen en nieuwsgierig maken. Onafhankelijk van politiek en commercie. Omroepen en programmamakers zijn daarvan de bron, NPO verzorgt de programmering en distributie. Samen werken we continu aan vernieuwing en zoeken we de interactie met ons publiek. Op tv, radio, online en met events. Een ambitieuze en publieksgerichte koers is uitgezet en die vraagt om een visie, samenspel, verbinding en daadkracht. NPO is van en voor iedereen: daarom zijn wij op zoek naar collega’s die door achtergrond, kijk op de wereld en persoonlijke ervaring meerwaarde aan onze organisatie bieden. 

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.598 - € 5.341 p/m

Als ruimte voor ondernemerschap, het werken voor een miljoenen doelgroep binnen een continu veranderende organisatie en het spelen in de eredivisie van het medialandschap voor jou belangrijk zijn, solliciteer dan bij de NPO! 

De NPO kent een 36 urige werkweek, een vaste eindejaarsuitkering, een NPO Fit programma en een NPO Academy waar je zelf richting kunt geven aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. 

De rol van productowner kent een minimum van € 3.598,12 en een maximum van € 5.341,38. Wij kennen een CAO voor het Omroeppersoneel. Inschaling is afhankelijk van opleiding en relevante kennis en ervaring. 

lees meer

Productowner sites & apps
Score: 7.4
Stemmen: 39

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Hilversum