Vacature Applicatiebeheerder Gegevensuitwisseling

Functioneel Applicatiebeheerder
Gemeente Krimpenerwaard
 • Gemeente Krimpenerwaard
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Wil je bijdragen aan de informatievoorziening in de Krimpenerwaard? Is monitoren van gegevensuitwisseling jouw ding? En vind je het leuk om koppelvlakken uit te breiden en te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Gemeente Krimpenerwaard heeft een vacature voor de functie van

Applicatiebeheerder Gegevensuitwisseling
36 uur

Algemeen
De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden.

De afdeling Service & Informatie (S&I) is als ondersteunende afdeling dienstverlenend aan de andere afdelingen binnen de organisatie, de afdelingsmanagers en de directie. De afdeling S&I is verdeeld in een aantal teams en taakvelden.

Voor het team Functioneel Beheer zijn we op zoek naar een specialist in gegevensuitwisseling voor 36 uur per week.

Wat ga je doen als Applicatiebeheerder Gegevensuitwisseling?
Je verzorgt het functionele en technische beheer van applicaties en stimuleert het gebruik van basisregistraties in de organisatie. Je beoordeelt de impact van functionele en technische wijzigingen in software en begeleidt de invoering. Je test nieuwe systemen, modules, releases, voert ze in en instrueert gebruikers over de werking. Je luistert uiteraard de gebruikers en neemt hun wensen mee naar de inrichting van applicaties. Je brengt interne klant en leverancier bij elkaar. Je kunt overtuigen. Je adviseert het management over mogelijke verbeteringen in architectuur en gegevensuitwisseling en je begeleidt de invoering van deze verbeteringen. Je adviseert over beveiligingsaspecten.

De focus ligt op het beheer en de doorontwikkeling van onze servicebus (Enable-U), onze basisregistraties (via key2datadistributie en Gegevensmakelaar) en onze koppelvlakstandaarden (StUFBg. zaakdocumentservices, Digipoort, Digilevering en Digimelding). Daarnaast ga je actief aan de gang met andere terreinen waarin informatie wordt uitgewisseld zoals geoinformatie, efactureren etc. Je houdt landelijke ontwikkelingen bij zoals common ground en GGI, Omdat onderlinge vervanging belangrijk is bij ons kun je ook andere applicaties onder je beheer krijgen.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent communicatief sterk en hebt een zakelijke en dienstverlenende instelling.
 • Je hebt ervaring in een procesgestuurde werkomgeving.
 • Je bent analytisch en creatief en hebt inzicht in gemeentelijke werkprocessen en IT-architecturen.
 • Je bent bekend met gegevensuitwisseling op basis van webservices en StUF-standaarden.
 • Kennis van Adeptia, Key2datadistributie, Gegevensmakelaar, koppelvlakken en basisregistraties is een pré.

Wie je verder bent, lezen we graag in jouw motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden je voor deze functie geschikt maken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.805 p/m

De gemeente Krimpenerwaard vraagt nogal wat van je. Op onze beurt bieden we jou een werkomgeving met energie en uitdagende opgaven.
Natuurlijk bieden we jou ook een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, bedraagt het salaris maximaal € 3.805,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek.

lees meer

Applicatiebeheerder Gegevensuitwisseling
Score: 9.0
Stemmen: 45

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Lekkerkerk