user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Dataspecialist

Data Specialist
Rochdale
 • Rochdale
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Hallo dataspecialist
Ligt jouw kracht bij werken met data? Mooi. Om onze kerntaken nu en in de toekomst goed uit te kunnen voeren, vinden we digitale technologie van strategisch belang. Daarbij is een grote rol weggelegd voor data en het benutten ervan. Bijvoorbeeld door de transitie te maken van rapporten naar datagestuurde besluitvorming. Voor onze afdeling Digitalisering & Informatievoorziening zijn wij dringend op zoek naar een communicatief sterke dataspecialist. Iemand met operationele systeem- en datalandschapskennis, die begrijpt welke informatie de business nodig heeft.

Je wordt aangestuurd door de manager Digitalisering & Informatievoorziening, die je zeer veel vrijheid geeft om je functie zelf invulling te geven. Daarnaast werk je veel samen met de datamanager, de projectmanager data en collega’s van andere afdelingen, want dankzij jouw input kan de business zich doorontwikkelen.

Jouw werkdag als Dataspecialist
We vragen best wat van je. Want dat jij je als een vis in het water voelt als je met query’s bezig bent, spreekt waarschijnlijk voor zich. Maar dat geldt niet voor de meeste collega’s. En die hebben jouw informatie wel nodig. Je moet het dus leuk vinden om andere mensen op een begrijpelijke manier mee te nemen in jouw wereld van data. En dat is wat we van je verwachten. Naast al die logische zaken, zoals het afstemmen van behoeften aan management- en stuurinformatie binnen de organisatie of het adviseren over verbeteringen. En het optimaal gebruikmaken van beschikbare data en toepassingen.

Jij bent uiteraard operationeel verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van zowel de tools als de data. Dat hoef je niet allemaal zelf te doen, we maken veel gebruik van externe leveranciers. Om die goed te kunnen aansturen moet jij wél de knowhow en juiste communicatieve vaardigheden hebben. Ook verwachten we van je dat je de rol van inhoudelijk specialist met verve vervult bij de veranderprojecten die je samen met je collega’s oppakt.

De afdeling Digitalisering & Informatievoorziening (D&I) is volop aan het veranderen. We maken een verschuiving van technisch georiënteerd naar businessgeoriënteerd. Het is een club mensen die nauw samenwerkt met de rest van de organisatie en die heel goed weet wat er speelt. Die meedenkt met de markt, oplossingen aandraagt, veel contact heeft met de leveranciers, en die daar een hele actieve rol in heeft. Niet alleen ondersteunend en reactief, maar gericht op innovatie, vooruitstrevend in het belang van de organisatie.

Het team van D&I bestaat straks uit veertien collega’s. Het is een compacte afdeling waar we informeel met elkaar omgaan: iedereen kent iedereen. En vanwege alle vernieuwingen is er veel ruimte voor de medewerkers om zelf vorm te geven aan de afdeling. Hier voel jij je thuis als dataspecialisten hier steek jij je tomeloze energie in het samenwerken met je collega’s.

lees meer

Functie-eisen
 • een mbo+/hbo-werk- en -denkniveau;
 • zo’n 10 jaar werkervaring, bijvoorbeeld als BI-specialist, datawarehousespecialist, of dataconsultant;
 • gedegen kennis van datagerelateerde technologie zoals SQL, datawarehousing en BI;
 • kennis van concepten zoals big data, open data en linked open data, en de bereidheid om daar nieuwe kennis in op te doen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.292 p/m

Rochdale is anders. Rochdale is een Amsterdamse woningcorporatie voor mensen met een laag inkomen of andere kwetsbare groepen die niet zelfstandig in hun huisvesting kunnen voorzien. Een woningcorporatie met een sociaal hart. We zijn volop in beweging, klaar om die volgende stap te zetten naar groei. Deze vacature is daar een voorbeeld van.

In ons kleurrijke kantoor aan het Bos en Lommerplein heerst een open sfeer. Letterlijk door het vele glas, figuurlijk in de omgang met bewoners, belanghebbenden en de ongeveer 400 collega’s. De tram stopt voor onze deur en ons kantoor ligt ‘boven’ de A10.
Goede bereikbaarheid is een understatement.

Aan het bruisende Bos en Lommerplein in Amsterdam-West ga jij als dataspecialist aan de slag om de juiste antwoorden te vinden op datagerelateerde vragen van de business. Met collega’s die net als jij trots zijn op de maatschappelijke rol die Rochdale vervult voor huurders met lage inkomens. Je hiervoor inzetten geeft mentale voldoening. En dan nu de beloning, in tijd, geld en ontwikkelingsmogelijkheden, op basis van 36 uur per week:

tot € 4.292,- als brutomaandsalaris;
flexibele werktijden tussen 7.00 en 19.00 uur;
de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
pensioen via Stichting Pensioenfonds Woningcorporaties (SPW). Rochdale en jij betalen ieder een deel van jouw pensioenpremie;
bijna 24 vrije dagen per jaar;
een reiskostenvergoeding;
een jaarlijks opleidingsbudget, waarmee je veel trainingen kunt volgen;
een eindejaarsgratificatie, afhankelijk van prestaties van de totale organisatie;
een stoelmassage, vers fruit, zit-/stabureaus en vitaliteitsprogramma ‘Vitaal Centraal’;
verfrissende activiteiten, zoals de zomeracademie, zomerborrel, lunchsessies en ons koerscafé.

lees meer

Overige info Sollicitatieprocedure
Vragen? Robert van Someren, Manager Digitalisering & Informatievoorziening, geeft antwoord als je belt via 06 22 98 20 84.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Robert van Someren
020 215 0000
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam