user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Informatiearchitect

Data Architect
Provincie Zuid-Holland
 • Provincie Zuid-Holland
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Jij bent de ICT architect die de provincie gaat begeleiden van een project gestuurde naar een meer data gedreven organisatie. Denk aan verandertrajecten op het gebied van applicaties, data, techniek om de organisatie dataproof te maken voor nu en de toekomst. Heb jij het lef om hier aan mee te bouwen? We maken graag snel kennis met je.
Provincie Zuid-Holland heeft voor haar locatie in Den Haag een vacature voor een

Informatiearchitect

Over de provincie Zuid-Holland
Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. 

Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen. 

Afdeling Informatisering en Automatisering
Wil jij meewerken aan een slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland? De provincie waar de onderwerpen data, technologie en informatieveiligheid hoog op de agenda staan. De provincie die in 2020 de meest transparante provincie wil zijn. Waar IoT onze rol als beheerder van wegen, water en groen drastisch gaat veranderen. Waar de ambitie om de best bereikbare provincie te zijn niet alleen meer over wegen gaat, maar ook over de digitale infrastructuur. Waar toegewerkt wordt naar ‘Public Intelligence’ en datagedreven samenwerken een belangrijk doel is. Waar opgavegericht en Agile werken bijdraagt aan het halen van doelen. 

Ben je er net als wij van overtuigd dat de digitale informatie- en communicatietechnologie een sleutelrol gaat spelen in onze nieuwe wereld? Hou je van innovatie en samenwerken in razend uitdagende projecten? 

Help dan mee om onze ambitie waar te maken een organisatie te worden die in expertise niet onder doet voor de markt en die de leiding heeft in de ontwikkeling en beheer van de eigen ICT en informatievoorziening! 

Je komt te werken bij een organisatie die er van overtuigd is dat we deze ambitie alleen kunnen waarmaken door ruimte en vertrouwen te geven aan onze medewerkers. Ruimte voor innovatie en lef. Dit ondersteunen we met veel mogelijkheden voor persoonlijke- en vakinhoudelijke ontwikkeling. 

Over de functie van Informatiearchitect
Dagelijks lever jij een belangrijke bijdrage aan de bruikbaarheid en toekomstvastheid van de informatiesystemen. Als informatiearchitect ben je verantwoordelijk voor het behouden van de samenhang in de informatiehuishouding van de provincie. Hiervoor neem je deel aan een veelheid van verandertrajecten. De variëteit aan initiatieven is groot waarbij de mogelijkheden van Cloud, applicatieplatformen en Agile werkvormen in de praktijk worden ontdekt. Voor jou is de uitdaging om in deze omgeving die continu in beweging is de architectuur een goede plek te geven. 
Als informatiearchitect werk je samen met projectleiders, accountmanagers, ICT adviseurs, functionele en technische beheerders. In de initiatieffase geef je je inbreng vanuit architectuur in een multidisciplinair team waarin ook records management, security, beheer en informatiemanagement zijn vertegenwoordigd. In het dagelijkse werk onderhoudt je contacten met een groot aantal medewerkers met een zeer verschillende werkachtergrond. 

Ten behoeve van de verandertrajecten werk je specifieke onderdelen van de informatiearchitectuur uit. Je werkt aan mobility management, ontwikkeling van (mobiele) applicaties in een Cloud omgeving, data ware house en het datalake. Er is geen tijd voor diepgravende studies, in een korte tijd worden onderwerpen concreet uitgewerkt en in de praktijk beproefd. Kennis en ervaring van externe organisatie is welkom, maar als expert en netwerker is dit voor jou logisch. 

lees meer

Functie-eisen Een scherpe blik op inhoud en professionaliteit om architectuurmanagement binnen de provincie stevig neer te zetten. Je weet goed de balans te houden tussen het bewaken van de grote lijn en het geven van direct toepasbare richtlijnen in verandertrajecten. 

Deze functie is voor jou een vervolgstap in jouw carrière en daarom neem je onderstaande mee:
 • 4 jaar werkervaring op het gebied van informatisering en automatisering is een pré;
 • 2 jaar werkervaring op het gebied van informatiearchitectuur is een pré;
 • Kennis en ervaring in TOGAF en Archimate;
 • Kennis en ervaring in referentiearchitectuuren van de Nederlandse overheid (NORA, PETRA, GEMMA;
 • Kennis van IREB Foundation - Certified Professional for Requirements Engineering is een pré;
 • Kennis van methodieken, technieken en hulpmiddelen voor project-, proces- en kwaliteitsmanagement (w.o. ISM of ITIL, Prince II e.d.);

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea.

Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.746 - € 5.352 p/m

Iedere dag werken in een baan met vrijheid waar jij het verschil gaat maken op de afdeling Informatie & Automatisering. Deze vrijheid bestaat uit flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken en daar ontvang jij goede faciliteiten hiervoor. Deze vrijheid vraagt ook om zelfsturend vermogen in een omgeving die in transitie is en hier is agile werken een onderdeel van. Het kantoor is vol met flexplekken en is op loopafstand van het Centraal Station.

Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden ook belangrijk en daarom ontvang je een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,-. Dit biedt jou de mogelijkheid om de komende jaren jouw carrière verder te ontwikkelen binnen de Provincie.

Verder ontvang je:
- Salaris: schaal minimaal €3746,99 tot maximaal €5352,83
- Jaarcontract op basis van een werkweek o.b.v. 36 uren
- Reiskosten: Volledige OV vergoeding tot 40km vanaf Den Haag. Of fiets/auto vergoeding van 0,16 cent per kilometer
- Individueel keuze budget van ruim 20% van je bruto jaarsalaris (of meer vrije tijd of meer salaris)
- Goede pensioenregeling

lees meer

Informatiearchitect
Score: 9.9
Stemmen: 36

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag