user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Functioneel Applicatiebeheerder – IT op de trein

in Utrecht

NS
 • NS
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Hou je van Techniek en IT en ben je geïnteresseerd in een rol als Functioneel Applicatiebeheerder? Dan is dit de uitdaging voor jou!

NS is voor het hoofdkantoor te Utrecht op zoek naar een:

Functioneel Applicatiebeheerder – IT op de trein

Wat ga je doen?
Bij de afdeling IT op de trein komen treintechniek, mobiele dataverbindingen en IT samen. Voorbeelden van onze diensten in de trein zijn: Reisinformatie en WiFi. Dit maakt de uitdagingen van Functioneel Applicatiebeheer uniek in Nederland! Jij beheert de IT faciliteiten die dagelijks door meer dan 1 miljoen reizigers worden bekeken en gebruikt. Daarnaast werk je ook mee aan de implementatie van het IT-platform in de treinen. Ben jij het neusje van de zalm en dus een topper in jouw vakgebied? Solliciteer dan snel bij één van de leukste werkgevers van Nederland.

Belangrijke activiteiten en werkzaamheden als Functioneel Applicatiebeheerder zijn:
 • Proactief signaleren van verbeteringen en op basis hiervan verbetervoorstellen opstellen.
 • Coördineren bij incidenten. Naar aanleiding van een analyse van het incident stuur je de leveranciers aan om zo snel mogelijk tot herstellen van het incident te komen. Daarnaast informeer je de interne klanten over de impact en verwachte oplostijd.
 • Coördineren bij problems: Het analyseren, identificeren en classificeren van problems en zorgdragen voor de levering van een Root Cause Analysis.
 • Participeren in het onderzoek naar oplossingen voor een problem en het coördineren bij de besluitvorming voor de oplossing.
 • Coördineren bij changes: Het opstellen van wijzigingsvoorstellen inclusief kostenindicatie.
 • Begeleiden van de realisatie van de wijzigingen en namens interne klanten het uitvoeren van acceptatietests en de gewijzigde functionaliteit beschikbaar stellen aan interne klanten.
 • Zorgdragen voor de implementatie van de wijzigingen, inclusief het aanpassen van de documentatie en het overdragen van de kennis in de eigen gebruikersorganisatie.
 • Samenstellen en begeleiden van releases.
 • Bijdragen aan de releaseplanning van applicaties en begroten van de jaarkosten.
 • Beantwoorden van vragen van interne klanten aangaande het gebruik en de functionaliteit van de applicaties.
 • Leveren van managementrapportages met betrekking tot het gebruik, de beschikbaarheid en de prestaties van de bedrijfsapplicatie en daarbij voorstellen doen ter verbetering.

Hier ga je werken
IT-Operatie is onderdeel van de NS Groep. NS Reizigers (NSR) houdt zich bezig met “alles wat met het rijden van treinen en het faciliteren van de klant te maken heeft”. Op een gemiddelde werkdag maken meer dan één miljoen klanten per dag gebruik van de diensten en reizen met de treinen van NSR. NS Reizigers streeft ernaar om: de treinen op tijd te laten rijden, te zorgen voor voldoende en comfortabel materieel, goede service en informatie te verstrekken, zorg te dragen voor adequate opvang bij verstoringen.

Functioneel Applicatiebeheer is verantwoordelijk voor alle ICT op de trein. Wij verzorgen het dagelijks beheer van de reisinformatiesystemen en treinmonitoring. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor reizigers WiFi. Onze dagelijkse werkzaamheden zijn zeer divers en uitdagend en daarnaast lopen er verschillende grote projecten. Er heerst een informele cultuur binnen het team maar met een drive om altijd het beste te presteren.
 

lees meer

Functie-eisen Als Functioneel Applicatiebeheerder moet het continu willen verbeteren in je genen zitten. Jij bent de terriër die zich in problemen vastbijt. Het oplossen van problemen in een complexe omgeving motiveert je en je bent in staat om regie te voeren in een omgeving met veel stakeholders. Omdat wij volgens ITIL en BISL werken heb je hier een stevige basis in. Daarnaast helpt het als je kennis hebt van software-ontwikkelingsmethoden zoals SCRUM.

De volgende eisen worden gesteld;
 • Minimaal HBO werk – en denkniveau.
 • ITIL en BISL foundation certificaat.
 • Minimaal drie jaar ervaring als Functioneel Applicatiebeheerder.
 • Je draait periodiek dagdiensten op het OCCR en 24×7 wachtdiensten als coördinator van optredende systeem-incidenten.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg