user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature ITIL-procesmanager

in Lelystad

Provincie Flevoland
  • Provincie Flevoland
  • HBO of hoger
  • 5 - 10 jaar ervaring
  • Vast contract
  • 36 uur p/w
Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe


ITIL-procesmanager


(1,0 fte)


De provincie wil de komende jaren haar informatisering naar een hoger niveau brengen. We hebben vernieuwingen in gang gezet in onze organisatie, processen en informatietechnologie en die zetten we de komende jaren door. Uitbesteding van werkzaamheden en toenemend gebruik van clouddiensten vormen een fundamenteel onderdeel hiervan.

Jouw toekomstige team:
Je gaat aan de slag bij het ICT-team van de afdeling Informatievoorziening. Deze afdeling staat voor een professionele dienstverlening op het gebied van procesondersteuning, informatievoorziening en informatietechnologie. De afdeling beheert zowel de ‘interne’ systemen die in het eigen datacenter draaien, als de contracten voor ICT-systemen en -diensten die bij externe leveranciers zijn ondergebracht. We werken binnen de provincie conform ITIL om het ICT beheer efficiënt uit te voeren en continu te verbeteren.

Jouw toekomstige baan:
Je zorgt ervoor dat de ITIL processen het 'fundament' vormen onder het ICT beheer, zodat dienstverlening op ICT-gebied voorspelbaar en transparant blijft. Je bent een door de wol geverfde ICT-procesmanager met aantoonbare ervaring op het gebied van incident-, problem-, change- en configuratie-management. Als incident- en problem-manager zorg je ervoor dat verstoringen snel, goed en structureel opgelost worden met minimale impact voor de organisatie. Als changemanager zorg je voor planmatige en beheerste doorvoering van changes en fungeer je als voorzitter van de change advisory board. Als configuratiemanager zorg je voor een optimale cmdb als stevige basis voor het ICT-beheer. Je weet deze ITIL-processen effectief en efficiënt toe te passen en waar mogelijk te optimaliseren. Naast de verantwoordelijkheid voor het operationeel en tactisch managen van deze processen ligt er ook een belangrijke taak in het verder uitbouwen van het service level management. Je ben verantwoordelijk voor de interne serviceovereenkomsten (SLA’s) met de afdelingen en de rapportages daarover, waarmee je de nodige inzichten geeft aan de systeemeigenaren. Daarbij treed je op als adviseur voor verbeteringen van het functioneren van de systemen.

lees meer

Functie-eisen

Een resultaatgerichte ITIL-procesmanager die systematisch naar de gestelde doelen toewerkt. Je bent in staat om de toegevoegde waarde van ITIL en procesmatig werken over te brengen en weet hiervoor draagvlak te creëren bij je collega's. Je bent een bevlogen gesprekspartner op alle niveaus van de organisatie (systeemeigenaren, gebruikers en leveranciers). Je kunt inzichten vanuit de ICT-operatie vertalen naar keuzes voor het management van de afdeling IV en de systeemeigenaren. Je verdeelt het werk met je directe collega, stuurt hem vaktechnisch aan en hebt oog voor zijn professionele ontwikkeling. Je bouwt snel een netwerk van interne en externe relaties en hebt een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen. Je overbrugt verschillen van mening op basis van jouw vakinhoudelijke autoriteit. Je bent de natuurlijke verbinder bij vraagstukken op het gebied van ICT-beheer. Je hebt oog voor continuïteit in bedrijfsvoering en geeft prioriteit aan het voldoen aan wet- en regelgeving.

Wat breng je mee:
Je bent een ITIL ‘expert’ (gecertificeerd, m.n. voor de hiervoor genoemde processen). Je hebt een hbo werk- en denkniveau op gebied van Informatie & Communicatie Technologie of vergelijkbaar. Tenminste 7 jaar relevante werkervaring met tenminste 3 jaar ervaring op gebied van ITIL Procesmanagement. Je hebt een achtergrond in ICT-beheer en weet te schakelen met zowel je IV-collega’s als leveranciers. Ervaring binnen een overheidsbedrijf is een pré. Je hebt een duidelijke mening over Cloud computing en overziet de consequenties daarvan voor het ICT-beheer van de provincie. Je hebt een sterke focus op kwaliteit; je stelt hoge eisen, treedt corrigerend op als daar niet aan wordt voldaan en neemt structurele maatregelen ter voorkoming daarvan. Je toont enthousiasme en werkt hard om een hoog prestatieniveau en goede oplossingen te realiseren. Je hebt oog voor de behoeften en wensen van klanten en past je aanpak daar op aan, zo nodig buiten de reguliere kantoortijden.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg