Vacature Windows-systeembeheerder - Delft

Delft

Technische Universiteit Delft (TU Delft)
 • Technische Universiteit Delft (TU Delft)
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Windows-Systeembeheerder
Delft, 38 uur per week
Vacaturenummer TUD00039

Achter de schermen ben jij een van de drijvende krachten achter de TU Delft. Als Windows-systeembeheerder zorg je dat studenten, docenten en onderzoekers kunnen rekenen op vlekkeloos werkende ICT.

Functieomschrijving
Wat zuurstof is voor de longen, is ICT voor de TU Delft. Helemaal nu alles draait om werken en leren op afstand. Samen met je collega’s van de afdeling Systems zorg je dat duizenden servers en tienduizenden geavanceerde digitale werkplekken optimaal functioneren. Met het specialisatieteam Windows beheer je de Windows-serveromgeving, waarop diensten als Exchange, Citrix, Active Directory en S4B draaien, en misschien ook wel de diensten zelf (dat bepalen we in overleg). Onderdelen van jouw beheerwerk zijn natuurlijk het monitoren, het oplossen van storingen en het doorvoeren van wijzigingen en updates.

Dit alles doe je niet zomaar ergens. Nee, jij bevindt je in het kloppende hart van kennisontwikkeling en innovatie. Ook jouw werk staat in het teken van experimenteren, vernieuwen en verbeteren. Zo ga je aan de slag met de verdere automatisering van het Windows-serverbeheer met PowerShell en Ansible en de uitrol van Microsoft Teams. Ook werk je mee aan selfservicediensten aan de eindgebruikers, zoals ‘servers uit de muur’ die het testen een stuk makkelijker maken. En heb jij interesse in een specifiek vakgebied, zoals security, ontwerpen of cloudontwikkelingen? Dan krijg je volop ruimte om je hiermee bezig te houden. Zo blijft jouw werk nog jaren uitdagend en afwisselend.

Bij de afdeling Systems werk je samen met zo’n 25 collega’s, onder wie desktop-, Linux- en Windows-beheerders. Hoewel ieder een eigen specialisme heeft, streven we naar brede inzetbaarheid en geoliede samenwerking. Met z’n allen zijn we immers verantwoordelijk voor de serveromgeving van de hele universiteit.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt goede kennis van Windows, Exchange, Citrix, Active Directory, S4B en PowerShell-scripting.
 • Je vindt het leuk om nieuwe technieken te ontdekken en ontwikkelingen te volgen.
 • Je kunt prima zelfstandig werken, maar staat ook klaar voor je collega’s als dat nodig is.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen werk en het werk van het team.
 • Zie je verbetermogelijkheden? Dan neem je graag het initiatief om die te realiseren.
Arbeidsvoorwaarden
 • Contract: tijdelijk, met uitzicht op vast.
 • Functie-omvang: 38 uur.
 • Een salaris volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Een flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het Individueel Keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het Health Coach Program.
Lees meer over de TU Delft als werkgever.

TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, ontwikkeling en ontwerp combineert. TU Delft levert onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse. Generaties ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. TU Delft biedt 16 Bachelor- en 32 Masterprogramma’s aan meer dan 23.000 studenten. Onze wetenschappelijke staf bestaat uit 3.500 leden en 2.800 promovendi. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen gebruikmakend van technologie om een positieve invloed te hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst - Directie ICT & FM
De directie ICT & Facility Management stimuleert en faciliteert de TU Delft bij het realiseren van haar doelstellingen. Zij faciliteert en stimuleert zowel de ‘core business’ onderwijs en onderzoek, als de ondersteunende directies van de TU Delft. De directie ICT & FM is een betrouwbare en zichtbare partner die voor zijn medewerkers een stimulerende en motiverende omgeving biedt.

De directie ICT & FM bestaat uit vier hoofdafdelingen. University Services Support richt zich op de (niet per se ICT) dienstverlening voor de gehele TU Delft. Het Shared Service Center ICT richt zich op de dienstverlening rondom de continuïteit en optimalisatie van de bestaande informatievoorziening. R&D/Innovatie focust op de ontwikkeling van nieuwe technologieën ten behoeve van kansrijke hulpmiddelen voor onderwijs en onderzoek. De afdeling Facilitair Management levert facilitaire diensten aan alle gebruikers van de campus van de TU Delft.

Additionele informatie
 • Als Windows-systeembeheerder werk je af en toe ook buiten kantoortijden, bijvoorbeeld als er groot onderhoud gepland staat of tijdens een storingsdienst. De tijd die je dan werkt kun je op een ander moment compenseren.
 • Op dit moment bestaat ons team alleen uit mannen, maar we streven naar een goede mix. Daarom nodigen we vrouwelijke kandidaten in het bijzonder uit om te reageren.
 • Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Peter Paff, hoofd van de afdeling Systems, via e-mailadres [email protected]. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je mailen via e-mailadres [email protected].
Sollicitatieprocedure
Ben jij onze nieuwe Windows-systeembeheerder? Stuur dan je motivatie en cv uiterlijk 31 augustus 2020 naar e-mailadres:[email protected]l, onder vermelding van vacaturenummer TUD00039. Je kunt je sollicitatie richten aan Peter Paff.

Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.920 - € 4.012 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Windows Beheerder in Delft Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Delft