Vacature Datawarehouse-developer - Delft

in Delft

Technische Universiteit Delft (TU Delft)
 • Technische Universiteit Delft (TU Delft)
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 uur p/w
Functieomschrijving Datawarehouse-developer
Universiteitsdienst - Directie ICT & FM, 32-28 uur per week

Wist je dat jij als datawarehouse-developer invloed hebt op de wereld van meer dan 30.000 studenten en medewerkers? Door te werken aan de continuïteit en verdere ontwikkeling van de nieuwe BI-omgeving van de TU Delft, stel je ons in staat om de meest betrouwbare strategische managementrapportages te maken. Op basis hiervan kan het college van bestuur weloverwogen beslissingen nemen. En daar plukken studenten en medewerkers de vruchten van! 

Dit ga je doen
In een scrumteam werk jij met drie andere datawarehouse-developers aan de stabiliteit en beschikbaarheid van onze gloednieuwe business-intelligence omgeving. Aan jullie de taak om belangrijke managementinformatie voor het college van bestuur, directeuren en decanen, goed en veilig te ontsluiten. Dit kan informatie zijn over studenten, medewerkers, promoties, financiën en ruimtebezetting. Op dit moment zijn er zes verschillende bronsystemen waaruit we gegevens genereren en naar verwachting groeit de BI-omgeving de komende tijd zowel in omvang als het aantal eindgebruikers. Dit alles stelt jou voor interessante technische uitdagingen.

Wat je concreet gaat doen? Je ontwikkelt de aansluiting van (nieuwe) bronsystemen op het datawarehouse en je modelleert ruwe data op basis van Data Vault en Kimball, zodat hieruit bruikbare informatie kan worden gedestilleerd. Ook ontwikkel je nieuwe datamarts voor eindgebruikers. Wil je meer uitdaging? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag met het (door)ontwikkelen van knowledgemodules in Oracle Data Integrator en het optimaliseren van de performance van het datawarehouse. 

Jouw werkdagen zijn afwisselend. De ene dag overleg je met technisch experts, je projectteam en businessvertegenwoordigers om tot de juiste specificaties te komen of nieuwe applicaties te testen. Dan weer zit je met je hoofd in de code en kun je je helemaal uitleven als programmeur. Als datawarehouse-developer heb je bovendien een coachende rol naar je collega’s van BI die beperkte kennis hebben van datawarehousetechnieken. 

lees meer

Functie-eisen Dit heb jij in huis
 • Hbo- of wo-niveau en kennis van datawarehousing.
 • Ervaring met (PL/)SQL, RDBMS’en (met name Oracle), Oracle Data Integrator (of een vergelijkbare tool) en datamodellering volgens Data Vault en Kimball.
 • Een gezonde dosis nieuwsgierigheid en enthousiasme: je staat open voor verandering, wilt zelf graag leren én je kennis overdragen aan anderen.
 • Brede interesse: van analyses uitvoeren tot het maken van een technisch ontwerp tot het daadwerkelijk bouwen van de software, jij vindt het allemaal leuk.
 • Sterke analytische vaardigheden, een zelfstandige werkhouding en een pragmatische en doelgerichte instelling.
 • Verbindingskracht: jij betrekt anderen - zowel technisch experts als gebruikers - bij wat je doet en je benut hun kennis om je producten nog beter te maken.
 • Een flexibele instelling. Je vindt het geen probleem om af en toe, bijvoorbeeld net na een nieuwe release, buiten kantoortijd beschikbaar te zijn om eventuele bugs op te lossen of vragen te beantwoorden.

In ons team is ruimte voor zowel medior als senior datawarehouse-developers. Beschik jij naast bovenstaande musthaves over een aantal jaar relevante werkervaring én de vaardigheid om collega’s te coachen? Dan gaan we graag met je in gesprek over de seniorfunctie.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Technische Universiteit Delft
De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Hier ga je werken
Wist je dat de TU Delft hoog scoort als het gaat om medewerkerstevredenheid? Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. Formeel werk jij bij de afdeling Datamanagement van het Shared Service Center ICT. Maar in de praktijk heb je het meest contact met je collega’s van het projectteam MiFOCUS, oftewel: managementinformatie in focus. Met de acht professionals van dit jonge team tuig je een BI-omgeving op die - zeker voor universiteiten - vernieuwend en vooruitstrevend is. Zo werken we met de innovatieve visualisatietool Tableau en verkennen we de mogelijkheden om het datawarehouse en de visualisatie meer te integreren. En de TU Delft zou de TU Delft niet zijn, als we niet ook jou uitnodigen om mee te denken over vernieuwing en innovatie. Goede ideeën; we weten zeker dat je ze hebt, en geven je dan ook alle ruimte om ze te ontplooien.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.637 - € 5.656 p/m

Een salaris tussen de € 3.637,- en € 4.978,- (schaal 11) of tussen de € 4.406 en € 5.656,- (schaal 12) bruto per maand (schaal 11 of 12 is afhankelijk van je ervaring).
Datawarehouse-developer
Score: 9.1
Stemmen: 27

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Delft