Vacature DevOps Engineer - Den Haag

in Den Haag

Koninklijke Bibliotheek
 • Koninklijke Bibliotheek
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving DevOps Engineer
Den Haag, 40 uur per week

Ben jij de DevOps Engineer die het leuk vindt om met een complexe api-applicatie, ons Open zoekplatform, operationeel en ontwikkelend uitgedaagd te worden? En lijkt het je ook leuk om voor ons Open zoekplatform de eerste stappen van de KB met DevOps vorm te geven dan is deze baan bij de KB echt iets voor jou.

Wat ga je bij ons doen?
De KB zoekt een DevOps Engineer met een kennis van backend applicaties. In je rol van DevOps Engineer ga je meebouwen aan het Open zoekplatform (OZP) van de nationale digitale bibliotheek en die ook beheren. Het OZP zorgt ervoor dat bibliografische metadata van zowel fysieke als digitale collecties op gestandaardiseerde wijze worden opgeslagen, verrijkt en doorzoekbaar worden gemaakt. Het OZP vervult samen met andere metadataplatformen een centrale functie voor de nationale digitale bibliotheek (NDB). Het OZP is hèt platform die alle fysieke en digitale collecties van publiek gefinancierde bibliotheken vindbaar maakt. Daarbij verrijkt het OZP, d.m.v. linked data, deze collecties met tal van relevante informatie. Voor deze uitdagende taak van de KB zijn we op zoek naar een DevOps engineer. Als DevOps engineer ben je het aanspreekpunt vanuit de operatie, maar je werkt ook mee aan de doorontwikkeling van het systeem. Dit doe natuurlijk niet alleen, maar in teamverband, daarbij heb jij ervaring met Agile en Scrum. Op gezette tijden word je ook betrokken in de consignatiedienst. De systemen moeten immers 24/7 beschikbaar zijn. Je krijgt hiervoor een vergoeding conform onze cao.

Informatietechnologie - Waar kom je bij ons werken?
Je werkt in een team IT-ontwikkeling met 20 gedreven software engineers, waar gewerkt wordt aan projecten en componenten die de landelijke diensten voor Openbare Bibliotheken realiseren, maar ook aan KB-diensten zoals Delpher en een Digitaal Magazijn voor het Nederlands geschreven woord. Vanuit dit team werk je in een multidisciplinair scrumteam dat het OZP realiseert en beheert.

lees meer

Functie-eisen Wat bied jij?
 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • Relevante werkervaring met DevOps en kennis van Ansible is een pre.
 • Kennis van en ervaring met operationeel beheer van Linux en applicaties.
 • Gedegen ervaring met ontwikkelen in Phyton en Java en bekend met broncode-versiebeheer systemen zoals GIT en SVN.
 • Goed analytisch vermogen, pragmatisch, oplossings- en resultaatgericht, proactief, creatief.
 • Zakelijk en technisch communicatief vaardig, in het Nederlands en Engels.
 • Ervaring met werken binnen een Agile omgeving (Scrum) en bent een teamplayer.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving De KB is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn, met ruim 500 medewerkers, één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.736 - € 4.339 p/m

Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
Aantal uur per week 40 uur p/w
Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
DevOps Engineer
Score: 9.1
Stemmen: 31

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag