Vacature Systeem en Netwerkbeheerder

in Breda

Netwerkbeheerder
Waterschap Brabantse Delta
 • Waterschap Brabantse Delta
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Het team ICT-diensten
Binnen de afdeling facilitaire zaken verzorgt het team ICT-diensten de gehele aanbodkant van de ICT bij het waterschap. Leden van het team werken in ICT-projecten, in beheer en ontwikkeling van applicaties, ICT-middelen en de systeem- en netwerken. In het team werken databasebeheerders, applicatiebeheerders, systeem-netwerkbeheerders, securityspecialisten, informatie analisten en integratiespecialisten. Samen staan we voor het aanbod en de continuïteit van de ICT.

Voor dit team zoeken wij per direct een
Systeem- en netwerkbeheerder
(32-36 uur per week, standplaats Breda)

De opdracht
Samen met de vijf collega-technische beheerders beheer en ontwikkel je het netwerk, de systemen en de ICT-infrastructuur, zodanig dat de informatievoorziening van het waterschap Brabantse Delta een hoge continuïteit en een goede performance heeft. Daarnaast is de ICT-infrastructuur ook klaar voor toekomstige ICT-ontwikkelingen.
Je bent verantwoordelijk voor een deel van dit werkgebied.

Activiteiten hiervoor voer je zelfstandig uit. Bij uitbestede diensten stuur je hiervoor de leverancier aan.
Deze opdracht voer je ook uit in samenwerking met andere collega’s van het team ICT-diensten (databasebeheerders, informatieanalisten, integratiespecialisten en applicatiebeheerders).

Wat ga je doen
Binnen het team van systeembeheerders worden de werkgebieden verdeeld. Voor ieder werkgebied is er een verantwoordelijke en een vervanger, tevens sparring partner.
Jouw werkgebied betreft virtualisatie (VMWare ESX), werken op afstand (Citrix XenDesktop/XenApp), SAN storage, netwerken (Cisco), middleware, werkplekbeheer, Windows server, en Windows 10.
In dit werkgebied behandel je 2e-lijns meldingen, wijzigingen en neem je deel aan projecten.

Je voert met kennis van zaken regie over het in dit werkgebied uitbestede diensten aan externe leveranciers (contractmanagement en contractbeheer).
Je bent het aanspreekpunt voor de applicatiebeheerders, dba-ers, integratiespecialisten, informatieanalisten, collega-systeembeheerders en projectleiders.

We werken volgens ICT-procedures (afgeleid van ITIL) en registreren in Topdesk. Technisch documenteren gebeurt in Confluence.
Je deskundigheid zet je ook in bij het verbeteren van onze manier van werken en het opzetten en verkennen van nieuwe ICT-voorzieningen.

lees meer

Functie-eisen Je bent
 • Proactief, initiatiefvol en resultaatgericht.
 • In je element als je zaken kan regelen en organiseren.
 • Gericht op samenwerken, terugkoppeling geven en ontvangen gaat je goed af.
 • Gestructureerd in je werk en je werkt volgens afgesproken procedures.
 • In staat vernieuwingen in technologie en veranderingen in de manier van werken als een uitdaging te zien en makkelijk op te pakken.
 • Actief in het volgen van IT-ontwikkelingen en innovaties.
 • Communicatief en schriftelijk vaardig.

Je hebt
 • Een afgeronde hbo-opleiding (Technische Informatica of vergelijkbaar werk- en -denkniveau).
 • Ervaring met systeem-, netwerk- en/of infrastructuurbeheer.
 • Ervaring met het regievoeren op uitbesteed technisch beheer (contractmanagement en contractbeheer).
 • Kennis en ervaring met werken volgens ITIL.
 • Een analyserend en probleemoplossend vermogen.
 • Een klant- en servicegerichte instelling.
 • Ervaring met VMWare, Citrix, Windows 10 en Windows server-producten en het onderhouden van een (stretched) datacenter infrastructuur is een must.
 • Ervaring met Cisco, Linux, softwaredistributie en onderhoud is een pre.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Waterschap Brabantse Delta zorgt voor veilige dijken en kades, zuivert rioolwater, verbetert en bewaakt de kwaliteit van het oppervlaktewater en regelt de hoogte van het water in Midden- en West-Brabant. Zo’n 500 enthousiaste medewerkers zetten zich daar dagelijks voor in met het oog op de toekomst. Dat doen ze niet alleen, maar samen met inwoners, agrariërs, overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen, natuurterreineigenaren en andere organisaties. Samen zorgen we ervoor dat het in Midden- en West-Brabant goed en veilig wonen, werken en genieten is in de buurt van water.

Ons waterschap is een overheidsorganisatie waarbij het bestuur vergelijkbaar is met een gemeentebestuur. Dit bestuur wordt eenmaal per vier jaar gekozen door de inwoners van West-Brabant en heeft als taak het beleid vast te stellen en te controleren of dat goed wordt uitgevoerd. De bestuursleden hebben de grote uitdaging om de belangen van inwoners, bedrijfsleven, landbouw, recreatie, natuur en stadsleven met elkaar te verenigen. Ons waterschap is continue in beweging. In de uitvoering van onze taken houden we rekening met de belangen van de samenleving en bereiden ons voor op toekomstige ontwikkelingen. Dit vraagt flexibiliteit en creativiteit van de collega’s en maakt werken bij ons waterschap uitdagend en afwisselend.

Bij waterschap Brabantse Delta sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei is hier belangrijk. Net als een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er verschillende mogelijkheden.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.817 - € 3.839 p/m

Wij bieden
Wij zijn een moderne overheidsorganisatie met een plezierige werkcultuur en bieden een werkomgeving die informeel, resultaatgericht is én waar verantwoordelijkheden laag liggen. Meer info over het waterschap? Bekijk de film waterschap Brabantse Delta of kijk op www.brabantsedelta.nl/werken-bij-ons.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.817,- en maximaal € 3.839,- bruto per maand (schaal 9). Daarnaast beschikt iedere medewerker over een individueel keuze budget van 20%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Dit budget kun je aanwenden voor bijvoorbeeld het kopen van extra verlof of het genereren van extra inkomen.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

lees meer

Systeem en Netwerkbeheerder
Score: 8.5
Stemmen: 51

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Breda