Vacature Manager ICT en Informatiemanagement

ICT Manager
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) via Aardoom & de Jong
 • Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) via Aardoom & de Jong Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Manager ICT en Informatiemanagement
Voor SBB is Aardoom & de Jong op zoek naar een: Manager ICT en Informatiemanagement die verantwoordelijk is voor beleidsontwikkeling en -advisering.

Als manager ICT en Informatiemanagement draag je bij aan de doelen van SBB en zorg je ervoor dat studenten de beste praktijkopleiding krijgen met uitzicht op een baan en dat bedrijven beschikken over de beste vakmensen nu en in de toekomst.

Ben jij een gedreven manager met visie op de inzet van ICT en informatievoorziening? Ben je een enthousiaste verbinder en heb je gevoel voor politieke-bestuurlijke verhoudingen? Heb jij aantoonbare leidinggevende ervaring en ben jij in staat om zelfstandig richting en sturing te geven aan medewerkers en aan complexe projecten? Dan zoeken we jou!

Het doel van de functie is om ervoor te zorgen dat de informatievoorziening en ICT optimaal aansluiten op de genoemde doelen van SBB. Het team ICT en Informatiemanagement bestaat uit ca. 15 interne ICT en Informatiemanagement adviseurs en ca. 12 externe medewerkers. Het team draagt zorgt voor:
 • Het in standhouden van de bestaande informatievoorziening.
 • Het op gecontroleerde wijze ontwikkelen en doorvoeren van systeem-optimalisaties.
 • Het bepalen van de strategische koers op het gebied van ICT.

In de sleutelpositie van manager ben je verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en -advisering op het gebied van ICT en Informatiemanagement. Je bent op de hoogte van interne en externe ontwikkelingen op het gebied van ICT en je signaleert in dat kader kansen en bedreigingen voor de SBB. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van strategisch beleid en vertaalt dit naar tactisch en operationeel beleid voor de afdeling.

Je managet de contracten, servicelevels, leveranciers en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers. Daarbij bewaak je de balans tussen de korte en lange termijn doelen. Je lost eventuele knelpunten snel op en verbetert de interne samenwerking door op een inspirerende wijze functionele sturing te geven aan 4 teams met 3 teamcoördinatoren:
 1. Team ICT- en Werkplekbeheer: applicatiebeheer, ICT-infrastructuur en kantoorautomatisering.
 2. Realisatieteam: een DevOps ontwikkel- en beheerteam voor de BPV-ketensystemen.
 3. Team Informatiemanagement: demandmanagement, businessanalyse en informatiemanagement (FB).
 4. Team Beleid en Architectuur: visie op IM & ICT-beleidsthema’s zoals architectuur en privacy/security.

Uiteraard bewaak je de kosten en productiviteit en behoud je het totaaloverzicht. Daarnaast voer je plannings-, ontwikkelings- en beoordelingsgesprekken en ben je hiërarchisch eindverantwoordelijk voor het hele team. Je ontvangt zelf leiding van, en rapporteert aan, de SBB-directie.

SBB is actief bezig om de ICT verder te innoveren, zowel intern, als binnen de onderwijsketen met Duo en instellingen (mbo-scholen). SBB kent een complex applicatielandschap met een grote diversiteit aan systemen. Denk hierbij aan een omvangrijke CRM Dynamics omgeving en een grote diversiteit aan internetportalen zoals MijnSBB, Stagemarkt en KiesMBO. Thema’s als Regieorganisatie, DevOps, Cloud en Service Georiënteerde Architectuur komen nadrukkelijk terug en behoeven verdere ontwikkeling.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Hbo- of wo- werk- en -denkniveau en een vooropleiding in de richting van informatica aangevuld met relevante bedrijfskundige of (change) managementopleidingen.
 • Je beschikt daarnaast over tenminste vijf jaar ervaring als leidinggevende in de branche van ICT en Informatiemanagement. Je hebt diepgaande en brede inhoudelijke kennis van het vakgebied.
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring en bent in staat om zelfstandig richting en sturing te geven aan medewerkers en aan complexe projecten.
 • Ervaring met (Europese) aanbestedingstrajecten is een pre.
 • Je waardeert, motiveert en stimuleert medewerkers bij de uitvoering van hun dagelijkse werk en bij hun ontwikkeling.

Competenties
 • Stevige persoonlijkheid en bruggenbouwer.
 • Resultaatgericht.
 • Initiatief.
 • Klantgericht.
 • Omgevingssensitiviteit.
 • Leidinggeven.
 • Visie.
 • Overtuigingskracht.
 • Politieke antenne.
 • Veranderkundig onderlegd.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Binnen SBB spreken onderwijs en bedrijfsleven af wat een student moet weten en kunnen als hij zijn diploma heeft behaald. Ook erkennen en adviseren zij de 250.000 leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan. Met 650 collega’s onderneemt SBB deze en andere activiteiten – op kantoor in Zoetermeer of in de regio.

Afdeling
Het team ICT en Informatiemanagement bestaat uit ca. 15 interne ICT en Informatiemanagement adviseurs en ca. 12 externe medewerkers.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 4.930 - € 6.283 p/m

Arbeidsvoorwaarden

• De functie is ingeschaald in schaal 14 (€ 4.930,- tot max. € 6.283,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
• SBB biedt een inspirerende werkomgeving met ruime mogelijkheden om je via de SBB Academie verder te ontwikkelen.
• 27 vakantiedagen en 112,5 ADV uren op jaarbasis bij een fulltime dienstverband, reiskostenvergoeding a 19 cent per km met een max van 35 km per enkele reis, 13e maand, contract in eerste instantie voor één jaar en bij goed functioneren na een jaar omzetting naar een vast dienstverband.

lees meer

Aantal uur per week 32 - 40 uur p/w
Het betreft een functie voor 32 tot 40 uur per week.
Overige info Procedure
Bij de werving en selectie laat SBB zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment zal hier ook onderdeel van uitmaken.

Je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor 22 augustus 2019 tegemoet via het online sollicitatieformulier op de website van Aardoom & de Jong.

Contactpersoon
R. Zwiep.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon R. Zwiep
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Zoetermeer Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zoetermeer