Vacature Senior Field Service Engineer

Field (Service) Engineer
Econocom
  • Econocom
  • MBO niveau 3 of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract / Tijdelijk contract
  • 40 uur p/w
Functieomschrijving Econocom Managed Services levert innovatieve servicediensten en third party maintenance oplossingen voor verschillende bedrijf kritische datacenter-, server- en netwerkomgevingen. Econocom biedt kostenefficiënte service-oplossingen waardoor gebruikers één centraal aanspreekpunt hebben voor alle maintenancevragen en minder afhankelijk zijn van de standaard warranty/servicepacks en end of life voorwaarden van fabrikanten en leveranciers.

Vanwege verdere uitbreiding van de activiteiten, maken wij graag kennis met een gedreven:
Senior Field Service Engineer
Fulltime, Utrecht
Engineering, Servicegericht, Hardware, Software, Firmware

Dit ga je doen
Als Service Engineer ben je, als onderdeel van het team, verantwoordelijk voor het onderhoud van servers, storage en netwerk onderdelen in verschillende datacenters. De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het oplossen van hardware-en softwareproblemen. Ook installeren en upgraden van de hardware, software en firmware zijn onderdelen van jouw takenpakket. Na een intensieve inwerkperiode, ben jij helemaal klaar om technische problemen op te lossen op de infrastructuur van onze klanten. Jij houdt je dagelijks bezig met het oplossen van hardware- en firmwareversie gerelateerde problemen op servers en de storage van o.a. HP, Digital Sun/Oracle Storagetek, Dell, EMC, Netapp, IBM, Fujitsu, Cisco en Huawei. Je stelt een diagnose op over de probleemmelding van de klant of het systeem. Dat betekent onder andere, het analyseren van logbestanden, explorers, snapshots etc. etc. Vervolgens ga je aan de slag met het oplossen van probleem, mogelijk door het vervangen van (defecte) onderdelen.

lees meer

Functie-eisen Onze nieuwe collega
De kernwaarden van Econocom zijn Moedig, Oprecht en Anticiperen en vormen de rode draad in alle samenwerkingen. Je kunt je identificeren met deze kernwaarden! Je beschikt over sterke technische vaardigheden in servers (Multi vendor), storage (SAN en NAS), maar ook in Ethernet, IP-Networking en FC netwerken en bent gedreven om daarin het beste uit jezelf te halen. Daarnaast heb je een NCSIE-certificering, NCDA is een pre! Je bent in staat om zelfstandig Netapp installaties uit te voeren. Hierbij ben je bekend met termen als Vlans, ifgroups, lifs, switched en switchless. Je bent bekend met VMware, Microsoft Windows Server en Linux en andere Unix-varianten, zoals Solaris, AIX, HPUX.

Jouw werkwijze is persoonlijk, concreet en je zet altijd graag een stap extra voor de klant. Je bent een kei in plannen en communiceren met onze klanten. Daarnaast ben jij in de gelegenheid om minimaal één week per maand stand-by te staan. Verder neem jij graag initiatief, ben jij stressbestendig en resultaatgericht. Je beheerst het Nederlands en Engels uitstekend en hebt een rijbewijs B om onze klanten te kunnen bezoeken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Salaris in overleg

Econocom Managed Services heeft als doelstelling om haar klanten van A tot en met Z te ondersteunen in de digitalisering. Je krijgt de gelegenheid om veel te leren en jezelf te ontplooien. Verder bieden wij jou:

• Een aantrekkelijk salaris.
• Per jaar 26 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband.
• Vrije keuze aan (online) trainingen.
• Een leaseauto.
• Prima secundaire arbeidsvoorwaarden met bedrijfspensioenregeling, en ons programma (met o.a. uitstekende lunchfaciliteiten via de werkgever).

lees meer

Senior Field Service Engineer
Score: 8.1
Stemmen: 51

  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Utrecht