user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Manager Business IT

Business & IT SpecialistICT Manager
UWV via Aardoom & de Jong
 • UWV via Aardoom & de Jong Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Managers Business IT
Amsterdam, 38 uur

Functieomschrijving
Aardoom & de Jong is op zoek naar meerdere Managers Business IT, die een bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling van UWV als digitaal dienstverleningsbedrijf. Als manager stuur je een team tot 30 Business IT-professionals aan, waarbij er een transitie gaande is naar, waar mogelijk, Agile werken. Binnen UWV wordt gesproken over 'Agifall'. Je andere verantwoordelijkheden zijn het meesturen op tactisch strategische informatievoorziening (IV) vraagstukken en de realisatie van de geplande IT-werkzaamheden.

Je managementtalent wil je gaan toepassen bij één van de grootste maatschappelijke organisaties in Nederland met gelijke grootste IT-uitdagingen in vereenvoudiging van het applicatielandschap, portfoliomanagement, architectuur, informatiebeveiliging, data en processen. Doel is om een uitstekende en passende dienstverlening te leveren aan onze klanten. Meer informatie over de IV-strategie is te lezen in het UWV Informatieplan 2019-2023.

Heb jij een bedrijfskundige IT-opleidingsachtergrond, werkervaring binnen de informatievoorziening en de nodige lijnmanagementervaring, dan zien we jouw reactie graag tegemoet.
 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en resultaten van de IT-professionals.
 • Je maakt deel uit van een managementteam en levert een actieve bijdrage aan de resultaten van het team, de domeinen, de afdeling, de divisie en/of de IV-ketens van UWV.
 • Je hebt een signalerende functie, maakt afwijkingen zichtbaar en bespreekbaar en weet op het goede moment de juiste personen in te schakelen om je doelstellingen te bereiken. Hierbij vind je een goede balans tussen vernieuwen, vooruitkomen en tegelijkertijd opereren binnen de gestelde kaders.
 • Je adviseert je directie en management op impactvolle wijze over IV-vraagstukken, lopende projecten/programma’s en je bent betrokken bij stuurgroepen in de rol van voorzitter of senior user.
 • Je hebt oog voor vakmanschap en stimuleert medewerkers om zich verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap en vakmanschap.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Academisch werk- en denkniveau, op het gebied van informatievoorziening IT Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Aantoonbare lijnmanagement ervaring en bij voorkeur opgedaan binnen een grote administratieve organisatie of IT-organisatie.
 • Ervaring met Agile, IT-processen en -systemen en (complexe) verandertrajecten.
 • Kennis van en ervaring met project- en portfoliomanagement, architectuur, data- en/of informatiebeveiliging.

Naast deze kennis en ervaring is UWV op zoek naar managementtalent die intellectuele vaardigheden op natuurlijke wijze combineren met leiderschap, visie en verbinding. Als kandidaat heb je ook een beeld over je verdere loopbaan. UWV stimuleert actief de ontwikkeling van haar managers naar volgende loopbaanstappen horizontaal en omhoog. De omvang van de organisatie maakt dit mogelijk.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving UWV is een organisatie met maatschappelijke relevantie. Zo’n 20.000 medewerkers in het hele land zetten zich dagelijks in om mensen aan het werk te helpen en te houden en, waar nodig, hen te voorzien van tijdelijk inkomen. Zo biedt UWV haar klanten nieuw perspectief op deelname aan de maatschappij. In totaal heeft UWV circa 1,2 miljoen klanten, aan wie maandelijks tijdig en consequent een uitkering wordt verstrekt.

De activiteiten van UWV zijn ondergebracht in 5 divisies (Werkbedrijf, Sociaal Medische Zaken, Uitkeren, Klant & Service en Gegevensdiensten) en de lijndirectoraten Bezwaar & Beroep en Handhaving. De afdeling IT-informatiemanagement ressorteert onder de directeur van de divisie/lijndirectoraat. De eenheid is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van beleidsvoorstellen, en heeft namens de directie van de divisie de opdrachtgeverrol voor het (doen) realiseren van veranderingen op het terrein van de bedrijfsinrichting voor de divisie. Het perspectief van de (interne) klant is hierbij leidend. Aandachtsgebieden zijn o.a.. architectuur- en technologiebeleid, informatiebeveiliging en privacy, procesmanagement, informatieplanning en portfoliomanagement (incl. capaciteitsmanagement) en datamanagement

Daarnaast kent UWV 7 stafdirecties, waaronder Concern ICT (C-ICT). C-ICT van UWV is enerzijds verantwoordelijk voor de strategie en het beleid t.a.v. ICT binnen UWV en anderzijds voor de stabiliteit, continuïteit en doorontwikkeling van het UWV ICT landschap. Naast regie- en beleidstaken, is C-ICT verantwoordelijk voor het beheren, ontwerpen en (laten) ontwikkelen van de ICT applicaties, het UWV datacenter en kantoorautomatisering. C-ICT bestaat o.a. uit de afdelingen Business Services, ICT Services, Leveranciersmanagement en CIO-Office (Portfoliomanagement, Procesmanagement, CISO en Architectuur Technologie & Innovatie).

Als digitaal maatschappelijk dienstverleningsbedrijf kunnen we een dienstverlening bieden die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders. Binnen de IV-organisatie werken we hieraan met 1500 medewerkers. Dit doen wij in nauwe samenwerking met externe ICT-leveranciers. De belangrijkste IV-thema’s zijn ondergebracht in 5 IV-domeinen. Dit zijn: Infrastructuur & Informatiebeveiliging, E-dienstverlening, E-werken, Bedrijfsvoering en Gegevenshuishouding. Sleutelwoorden hierbij zijn stabiliteit, continuïteit, vereenvoudiging en modernisering.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

UWV wil het beste voor mensen betekenen. Het streven is een goede werk-privé balans en ontwikkelperspectief. De positie van Manager Business IT is een uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed salaris, een dertiende maand, een modern keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleidingen en ontwikkeling.
Er staan meerdere managementposities open op verschillende functieniveaus. De inschaling en het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 6.458,- per maand op basis van een 38-urige werkweek.

lees meer

Overige info Procedure
Bij de werving en selectie laat UWV zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor 6 mei 2019 tegemoet. Aardoom & de Jong voert de gesprekken voor deze functie in week 18 en 19.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon J. Teunissen
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam