user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Lead Software ontwikkelaar

Software Developer
Radboudumc
  • Radboudumc
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract / Tijdelijk contract
  • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Lead Software ontwikkelaar

Functieomschrijving
De sectie genoomdiagnostiek van de afdeling Genetica van het Radboudumc is één van de toonaangevende laboratoria binnen Europa op het gebied van genetische diagnostische testen. Innovatie is een belangrijk onderdeel van de strategie van de afdeling, waarbij we een voortrekkersrol willen spelen bij 'big data' diagnostiek. Software ontwikkeling om deze grote hoeveelheden data (12 Tb per maand) te kunnen bewerken/analyseren is hierbij een uitdaging. De benodigde automatische koppelingen met andere systemen voor de analyse vragen om een efficiënte en vergaande vorm van automatisering. De gebruikte software en architectuur moet daarom schaalbaar en flexibel zijn en toch het hoge kwaliteitsniveau waarborgen dat noodzakelijk is in de patiëntenzorg.

Als software ontwikkelaar werk je binnen een jong team van acht bioinformatici van de sectie Genoom Diagnostiek. Dit team is verantwoordelijk voor het valideren, automatiseren, ontwikkelen en ondersteunen van analyses voor DNA data. Dit houdt in dat je zelfstandig of in teamverband ICT-projecten plant, ontwerpt, implementeert, test en in productie brengt. Denk hierbij aan databases, grafische interfaces, geautomatiseerde workflows of console applicaties voor specifieke genetische of algoritmische vraagstukken. Naast deze taken ben je ook een aanspreekpunt voor technische vragen over software ontwikkeling binnen en buiten de bioinformatica groep.

De omgeving van patiëntenzorg, laboratorium, diverse data-analyse algoritmen en volume/omvang van de data vragen niet alleen om een technische aanpak, maar ook om inzicht over het achterliggende proces en de architectuur waarin de oplossing geïmplementeerd moet worden.

lees meer

Functie-eisen Profiel
We verwachten dat je beschikt over ruime ervaring in het ontwikkelen van software in een object georiënteerde taal, bij voorkeur in Java (8+). Concepten als versiebeheer (GIT), CI of TDD zitten al ingebakken in je manier van werken. Verder heb je ervaring met Maven of Gradle, ben je bekend met het Spring Framework, document databases zoals MongoDB, REST APIs en JMS. Je kan je jezelf snel wegwijs maken in onze codebase van 30+ projecten en 1M+ regels code. Samen met inhoudelijke bioinformatici ben je in staat om complexe algoritmen en workflows conceptueel te doorgronden tot het juiste abstractie niveau waarna je deze ook kan implementeren.

Ervaring met (gedistribueerde) databases, (web)interfaces en Linux is wenselijk. Gezien de omvang van de data is kennis over het ontwikkelen van schaalbare applicaties op omvangrijke rekenclusters een pre. Kennis van genetica is niet perse noodzakelijk. Wij bieden je een dynamische en flexibele werkomgeving met complexe uitdagingen op ICT gebied. Je werkt in een interdisciplinair team mee aan het opzetten van de nieuwste genetisch technieken en draagt met je werk direct bij het verbeteren van de patiëntenzorg binnen het Radboudumc. Dit vereist enthousiasme voor nieuwe uitdagingen, flexibiliteit, creativiteit en teamspirit.

Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Organisatie
De afdeling Genetica voert onder andere poliklinische behandelingen en diagnostiek van erfelijke ziekten uit en is daarmee één van de grootste genetica afdelingen in Europa. De onderzoeksgroepen verrichten baanbrekend onderzoek naar de relatie tussen genen en ziekten, in het bijzonder kanker, doofheid, blindheid, verstandelijke beperking en aangeboren afwijkingen.

De sectie genoomdiagnostiek van de afdeling humane genetica is een ISO 15189:2012 gecertificeerd laboratorium dat hoogwaardige genetische diagnostiek verzorgt voor patiënten en hun families. De sectie bestaat uit meer dan 130 medewerkers en voert jaarlijks meer dan 30,000 genetische testen uit voor meer dan 600 genetische aandoeningen, aan de hand van de laatste innovatieve genetische technieken.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 55.393 p/j

Arbeidsvoorwaarden
• Het aangeboden dienstverband betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, 2 jaar, met uitzicht op aanstelling voor onbepaalde tijd, voor 36 uur per week.
• Afhankelijk van kennis en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 9: max. € 55393 bruto per jaar bij volledig dienstverband (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

lees meer

Overige info Opmerkingen en contactinformatie
Voor alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met dr. Christian Gilissen, onderzoeker bioinformatica, hoofd thema bioinformatica, (024) 366 89 40 of met drs. Steven Castelein, bioinformaticus, coördinerend bioinformaticus, (024) 366 81 60.

Graag solliciteren tot en met 5 mei 2019 via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.

lees meer

Contactpersoon Dhr. C. Gilissen
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Nijmegen Bekijk alle soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Nijmegen