user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Functioneel Beheerder Onderwijssystemen

Functioneel BeheerderJunior Functioneel Beheerder
Technische Universiteit Delft (TU Delft)
 • Technische Universiteit Delft (TU Delft)
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 36 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Functioneel Beheerder Onderwijssystemen
Delft, 36-40 uur

De directie Education & Student Affairs (ESA) ondersteunt het onderwijs met het voeren van de onderwijs- en studentenadministratie, coördinatie van het onderwijsbeleid, het begeleiden en ondersteunen van (buitenlandse) studenten en promovendi, het verzorgen van (didactische) trainingen, het geven van onderwijskundig advies en ondersteuning, en het aanbieden van sport & cultuur activiteiten. De directie ESA bestaat uit de afdelingen Education Service Centre, Academic Services, Extension School en X. De directie telt circa 250 medewerkers. De directie ESA staat binnen de TU Delft bekend om de hoge kwaliteit van haar dienstverlening en kent een proactieve en oplossingsgerichte cultuur.

De afdeling Information Management van ESA zorgt voor het optimaal functioneren van de onderwijssystemen van de TU Delft, waaronder de digitale leeromgeving, systemen voor digitale examens, en systemen voor studentenadministratie (o.a. Osiris, Brightspace). De afdeling levert ook managementinformatie en analyses aan de faculteiten die werken met onze 24.000 studenten. De afdeling streeft naar het leveren van de best mogelijke ondersteuning van de onderwijsprocessen van de universiteit.

Functieomschrijving
Als Functioneel Beheerder Onderwijssystemen ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor Brightspace, de digitale leeromgeving van de TU Delft. Daarnaast heb je ook een aantal eigen onderwijsapplicaties in beheer, zoals een videoplatform of een peer feedback applicatie.

Je denkt met eindgebruikers (docenten en studenten) mee over didactische functionaliteit en indien nodig bedenk je hier zelfstandig creatieve oplossingen of workarounds voor. Daarnaast overleg je met technisch applicatiebeheer, functioneel beheerders van gerelateerde systemen en andere deskundigen over het dagelijkse functioneren van de applicaties, over gewenste aanpassingen en over het oplossen van technische issues.
Je onderhoudt regelmatig contact met leveranciers over het onderhoud en de werking van de applicaties die je beheert. Hierbij bespreek je gewenste aanpassingen (voor bijvoorbeeld eindgebruikers), upgrades, en beheeraspecten van het systeem.

Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe features tijdens de maandelijkse update-cyclus. Hiervoor test je nieuwe releases en andere nieuwe functionaliteit, waaronder de aanwezige LTI- en API-koppelingen met andere (externe) systemen.

Je schrijft heldere documentatie (in zowel NL als EN) voor eindgebruikers over aanpassingen, processen en updates. Je ondersteunt de lijnsupport aan docenten en studenten die betrekking hebben op jouw werkzaamheden. Ook zal je regulier een klein team student-assistenten functioneel aansturen.

Om ons team te versterken zijn we voor deze belangrijke rol op zoek naar iemand met een sterke ‘drive’ om onderwijssystemen te verbeteren. Vind je het leuk een schakelrol in de ondersteuning van het onderwijs te spelen? Dan zou deze vacature een mooie kans voor je kunnen zijn!

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt een relevant hbo- of wo-diploma en minimaal 2-3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het functioneel beheer van onderwijssystemen en onderwijstechnologie. Kennis van Brightspace of een ander learning management system is een pre.
 • Je hebt kennis van IT management frameworks zoals ITIL of BiSL.
 • Je werkt zorgvuldig en accuraat. Je bent analytisch en goed in staat om de gevolgen van veranderingen voor mensen en processen te beoordelen.
 • Je bent een teamspeler met goede communicatievaardigheden. Je bent in staat om als brug te fungeren tussen ICT, eindgebruikers, interne support-afdelingen, en leveranciers.
 • Je kunt een technisch onderwerp uitleggen aan een niet-technisch publiek.
 • Je gaat proactief en enthousiast met (onverwachte) uitdagingen om. Je kunt snel schakelen tussen verschillende situaties en problemen, heldere prioriteiten stellen, en hierover communiceren met leveranciers en eindgebruikers.
 • Je kennis van zowel de Nederlandse als de Engelse taal is goed, zowel mondeling als schriftelijk.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Salarisinformatie Bruto € 2.709 - € 4.274 p/m

De functie heeft een omvang van 36-40 uur (1.0 FTE). Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

Het salaris is gebaseerd op schaal 10 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.709,- en een maximum van € 4.274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan cursussen, loopbaancoaches en sporten met korting.

lees meer

Functioneel Beheerder Onderwijssystemen
Score: 9.8
Stemmen: 35

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Delft