user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Teamleider Gegevensregie / Data-analyse (19020003)

Data AnalistICT Manager
Gemeente Amsterdam
 • Gemeente Amsterdam
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Teamleider Gegevensregie / Data-analyse
36 uur
Vacaturenummer: 19020003


Ben jij een ervaren, resultaatgerichte en omgevingsbewuste leidinggevende die kan sturen op hoofdlijnen en goed kan coachen? Krijg jij energie bij de gedachte nieuwe technologie en data-analysetechnieken in te zetten om de effectiviteit van de uitvoering van belastingprocessen te vergroten? Heb jij tevens ervaring met massale gegevensverwerking? Ben jij in staat draagvlak te creëren en mensen mee te nemen in deze processen en veranderingen? Voel jij je thuis in een fiscaal-juridische omgeving? Dan zijn we op zoek naar jou!

De functie
Amsterdammers verwachten en verdienen een Directie Belastingen die effectief, efficiënt en met oog voor de praktijk van het leven van alledag te werk gaat. Team Gegevensregie is hierbij het kloppend hart van de organisatie en partner van de afdelingen Waarderen, Heffen en Toezicht (WHT) en Incasso en Invordering (I&I) van Belastingen. De inzet van Gegevensregie is gericht op het juist, tijdig en volledig uitvoeren van massale productieprocessen (bijvoorbeeld het massaal opleggen van aanslagen OZB), het beschikbaar stellen van betrouwbare stuur- en managementinformatie, het uitvoeren van (voorspellende) data-analyses, het begeleiden van innovatietrajecten en het ondersteunen van fiscaal-juridische beleidsontwikkeling door het leveren van data-analyses met gebruik van visualisaties. Bij de ontwikkeling en uitvoering van data-analyses wordt nadrukkelijk samengewerkt met andere organisatieonderdelen in de stad en daarbuiten.

Als teamleider Gegevensregie / Data-analyse ben je onderdeel van de afdeling Centrale Processen en Advies (CP&A) en rapporteer je aan de afdelingsmanager CP&A. Je geeft leiding aan een energiek team van professionals (+/- 12 fte) en stuurt actief op de doorontwikkeling van het team. Het optimaliseren van de werkprocessen en het doorontwikkelen van data-analyse en digitalisering bij Belastingen zijn speerpunten van de doorontwikkeling. Het team ontwikkelt zich naar een extern georiënteerd team dat actief samenwerkt met partners in de stad en daarbuiten en de mogelijkheden van nieuwe technologische ontwikkelingen verkent en naar binnen haalt. Het team bestaat data-analisten en senior data-analisten.

Het zwaartepunt van je werkzaamheden bestaat uit de digitale transformatie, in de vorm van:
 • Samen met de Afdelingsmanager ontwikkelen van de strategische visie van Belastingen op de digitale transformatie, technologische innovatie en datagedreven werken.
 • Het mede positioneren van datagedreven werken samen met het team Gegevensregie bij Belastingen binnen de gemeentelijke organisatie.
 • Het doorontwikkelen van data-analyse bij Belastingen in samenwerking met partners in de stad en het land.
 • Ontwikkelen van het team data-analisten en gegevensspecialisten tot volwaardige professionals, met de blik naar buiten en samenwerkend met andere organisatie onderdelen in de stad en daarbuiten. Zij worden ambassadeurs van de digitale transformatie bij Belastingen.
 • Het implementeren en doorontwikkelen van datagedreven werken bij Belastingen.
 • Het initiëren en laten uitvoeren van effectieve (voorspellende) data-analyses.
 • Het (bege)leiden van innovatie trajecten in het fiscale domein.

Je werkzaamheden als teamleider op integraal management niveau bestaan uit:
 • Geven van leiding aan een team professionele data-analisten en gegevensspecialisten binnen Belastingen.
 • Medewerkers de vereiste middelen ter beschikking stellen en het creëren van voorwaarden zodat zij de beoogde resultaten kunnen behalen.
 • Aanspreken van medewerkers op hun kracht, hun talenten en ze laten excelleren.
 • Resultaatgerichte afspraken maken met medewerkers, monitoren van de voortgang en waar nodig deze bijsturen.
 • Bijdragen aan de uitvoering van het beleid van Belastingen.
 • Voert regie op het functioneren van de applicaties in de WOZ-driehoek (Neuron - Key2Belastingen – Ortax) door sturing te geven aan het tijdig oplossen van IV-meldingen door Functioneel Beheer (IV-organisatie) en de leveranciers.

Je werkzaamheden met betrekking tot de te realiseren output bestaan uit:
 • Vertalen van het beleid van de organisatie naar gewenste output voor het eigen team.
 • Afstemming met ketenpartners in de outputproductieketen (nabewerking documenten).
 • Evalueren en corrigeren van de realisatie.

lees meer

Functie-eisen Wij vragen
 • Afgeronde wo-opleiding in bestuurs- of bedrijfskunde, informatica of informatiewetenschappen.
 • Een duidelijke visie op technologische innovatie en datagedreven werken.
 • Als teamleider minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan met het leidinggeven aan een team van professionals (bestaande uit ongeveer 12 fte) op het gebied van business intelligence en data-analyse.
 • Ervaring met sturen op hoofdlijnen, met productieprocessen, met verandertrajecten en met leidinggeven aan een afdeling in opbouw en ontwikkeling.
 • Kennis van/gevoel voor ambtelijke, politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
 • Kennis van lokale belastingprocessen en geautomatiseerde gegevensverwerking is een pre.

Competenties
Visie, Omgevingsbewustzijn, Samenwerken, Coachen en Resultaatgerichtheid

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Belastingen van de gemeente Amsterdam ontvangt jaarlijks circa 500 miljoen euro. Dit gebeurt door het heffen van belastingen zoals de afvalstoffenheffing, onroerendzaakbelasting of de toeristenbelasting. Het geld wordt gebruikt voor onze publieke voorzieningen. Hierbij kun je denken aan het onderhoud van de grachten, fietspaden, parken, speeltuinen in de wijk, sociale voorzieningen of de veiligheid in de stad.
Momenteel is Belastingen volop in beweging. Na de invoering van een nieuw belastingsysteem zijn we nu klaar om de volgende stap te zetten. Met interne programma’s, zoals ‘Continu Leren en Ontwikkelen’ en ‘Datagedreven werken’ worden we steeds meer een naar buiten gerichte en innovatieve organisatie. Daar hebben we ook jou bij nodig. In ons kantoor aan de Herikerbergweg werken enthousiaste professionals die een warm hart hebben voor de stad. De organisatie heeft een open en informele cultuur. Het pand ligt op een steenworp afstand van station Bijlmer Arena en een paar minuten van de A9.

Afdeling Centrale Processen en Advies (CP&A) en FAC
CP&A levert de organisatie een 'hands-on’ betrouwbare en wendbare ondersteuning en is de motor voor innovatie, ontwikkeling en externe oriëntatie. Zowel bij het dagelijkse presteren als bij de vindtocht naar innovatieve werkwijzen. Dat doet zij samen met partners in de stad, bijdragend aan een Belastingdienst die voor Amsterdammers past in het tijdsbeeld van nu.
CP&A bestaat uit Team Gegevensregie (GGR), Team Juridische Zaken en Advies (JZ&A), team Bureau Management Ondersteuning (BMO) en Fiscaal Advies & Control (FAC).
Team Gegevensregie (GGR) ondersteunt en adviseert Belastingen bij ontwikkeling en implementatie van datagedreven werken, de uitvoering van de operationele productiewerkzaamheden en bij de implementatie van nieuwe innoverende processen en producten. Team Juridische Zaken en Advies (JZ&A) draagt zorg voor de ontwikkeling van het fiscaal beleid en het voeren van procedures die daar betrekking op hebben. JZ&A adviseert over de interne- en externe communicatie, compliance en risicomanagement en legt de verbinding tussen bestuurlijke ontwikkelingen in college en raad en de uitvoeringspraktijk van Belastingen en omgekeerd. De managementondersteuning is in team Bureau Management Ondersteuning (BMO) belegd. Daarnaast voert het BMO als bedrijfsbureau ondersteunende en faciliterende werkzaamheden uit voor heel Belastingen. Fiscaal Advies & Control (FAC) levert hoogwaardige, specialistische kennis op het gebied van rijksbelastingen. FAC ondersteunt hiermee het concern en het lijnmanagement in haar verantwoordelijkheden op fiscaal gebied. Daarnaast stelt FAC namens de concerncontroller kaders voor het concern en houdt toezicht op naleving van deze kaders.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 5.984 p/m

Wij bieden

• Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.984,- bruto per maand (salarisschaal 13) op basis van 36 uren per week.
• De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en het Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt.

lees meer

Teamleider Gegevensregie / Data-analyse (19020003)
Score: 9.7
Stemmen: 43

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam