user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature IT Integratiespecialist

Technisch Applicatiebeheerder
Hogeschool van Utrecht
 • Hogeschool van Utrecht
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving IT Integratiespecialist
Fulltime, Utrecht

Heb je passie voor data integratie en wil je werken bij dé hoger onderwijsinstelling die op gebied van digitale innovatie in Nederland vooroploopt?

Als IT Integratiespecialist ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en proactief managen van integraties tussen de verschillende HU-systemen, zowel on premise als SaaS. Met jouw kennis en ervaring weet jij datastromen tussen systemen met behulp van moderne technieken optimaal in te richten. Het is jouw verantwoordelijkheid om de juiste informatie over de datastromen bij de verschillende stakeholders te verkrijgen en op basis daarvan integraties zowel te bouwen als te onderhouden. Vanzelfsprekend werk je voor deze integraties nauw samen en maak je afspraken met de verschillende in- en externe stakeholders. Je zet het raamwerk voor de data integraties op, draagt zorg voor de bijbehorende documentatie en weet integratie standaarden neer te zetten en te borgen. Ook kies je de juiste integratiepatronen, dit doe je in samenwerking met o.a. architectuur. Naast het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van integratie ben je verantwoordelijk voor het proactief beheer van de integratieplatformen die binnen de HU gebruikt worden: JBOSS Enterprise Service Bus, JBOSS datavirtualisatie en Azure API management.

Als geen ander weet je het organisatiebeleid te vertalen naar de standaarden en kaders voor het eigen aandachtsgebied. Je draagt mede zorg voor het opstellen en realiseren van de integratievisie waarbij aspecten als big data, data lakes, IoT, APIs, datavirtualisatietechnieken, authenticatie en security een belangrijke rol spelen.

In jouw functie werk je horizontaal en afdelingsoverstijgend op een DevOps wijze samen met verschillende partijen binnen en buiten HU, waarbij je de verschillende belangen herkent en er rekening mee houdt.

Over de werkplek
Als IT Integratiespecialist ben jij werkzaam binnen de afdeling IT Sourcing, Change & Special Projects bestaande uit ca. 10 FTE. Deze afdeling valt onder de HU Dienst Informatiemanagement en ICT. De totale Dienst bestaat uit circa 100 medewerkers die werkzaam zijn op het Utrecht Science Park.

lees meer

Functie-eisen Wat je hebt
 • Minimaal een relevante hbo-ict opleiding afgerond.
 • Een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Gedegen kennis van de verschillende partijen, processen en de normale gang van zaken, die zich binnen de IT-branche afspelen.
 • Ervaring met integraties met behulp van Enterprise Service Bus, Datavirtualisatie en APIs.
 • Ervaring met de producten JBOSS Fuse ESB, Azure API management en JBOSS datavirtualisatie is een pre.
 • Kennis van open standaarden en protocollen als XML, SOAP, WSDL, SQL, XSLT, REST, JSON en OAUTH2.
 • Ervaring met verschillende vormen van projectmatig werken in een wendbare omgeving.

Wie je bent
Jij herkent jezelf in de drie HU kerncompetenties: initiatief, resultaatgerichtheid en samenwerken. Daarnaast ben je servicegericht, proactief, ondernemend en in staat op basis van goede argumenten te overtuigen. Vanzelfsprekend ben je communicatief- en adviesvaardig en beschik je over de nodige stijlflexibiliteit. Je bent in staat strategische keuzes vlot te vertalen naar concrete plannen en prioriteiten. Je ziet kansen en neemt het eigenaarschap om die te realiseren.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies.

Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort. Daarnaast worden de activiteiten van het Seminarium voor Orthopedagogiek regionaal georganiseerd vanuit de regiokantoren.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 4.122 - € 5.301 p/m

Je krijgt een jaarcontract (D3) met een omvang van 1 fte met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling. Bij benoeming van een interne kandidaat behoudt deze zijn huidige rechtspositie. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal 4.122,09 en maximaal 5.301,29 (schaal 12). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3 %. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden. Wij hebben tenslotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness.

lees meer

IT Integratiespecialist
Score: 9.7
Stemmen: 39

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht