user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Chief Information Security Officer

Privacy OfficerICT Security Consultant
Gemeente Veenendaal
 • Gemeente Veenendaal
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Chief Information Security Officer (334-C)
32-36 uur per week

Bij Control zijn de onafhankelijke adviesfuncties van de gemeente Veenendaal ondergebracht onder leiding van de concerncontroller. Op de taakvelden business control, privacy, archief, informatiebeveiliging, bedrijfsvoering en processen, toetsen wij de kwaliteit en adviseren wij over verbetermogelijkheden aan management, directie en college. Voor control zijn wij op zoek naar een CISO.

Doel van de functie
De CISO, is dé spin in het web als het gaat om de beveiliging van informatie binnen de gemeente. Informatiebeveiliging krijgt steeds een belangrijke plek in de gemeente, ook met ENSIA verandert de wijze waarop de gemeente in control is qua informatiebeveiliging. De CISO is verantwoordelijk voor het implementeren van, en toezicht houden op het informatiebeveiligingsbeleid binnen de gemeente. Dit op basis van de BIG maar ook al vooruitlopend voorwerk doen voor de implementatie van de BIO. De CISO is tevens coördinator voor de met ons samenwerkende gemeenten op gebied van Ensia.

Taken die daarbij horen
 • Je werkt aan passende beveiligingsmaatregelen, met een goede balans tussen werkbaarheid voor gebruikers en het veilig omgaan met gegevens. Je bent in verbinding met de organisatie en weet welke informatieveiligheidsvraagstukken spelen en waar extra bewustzijn gecreëerd moet worden.
 • Je bent opdrachtgever voor het opstellen van het beleid op het gebied van informatiebeveiliging. Je toetst het opgestelde beleid op vigerende wet- en regelgeving en de daaruit voortvloeiende beheersmaatregelen en procedures.
 • Je coördineert en adviseert bij beveiligingsincidenten, waaronder ook het zorgdragen voor de rapportage, registratie en voortgangsbewaking.
 • Je bent een sparringpartner voor de organisaties bij (complexe) vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Je wordt betrokken bij de aanschaf van nieuwe ICT-voorzieningen en veranderingen in de ICT-infrastructuur. Daarnaast werk je nauw samen met de FG en de teamcoördinator Informatievoorziening.
 • Je draagt zorg voor het hebben van een actueel gemeentebreed overzicht van de aanwezige beheersmaatregelen en het vormen van een oordeel over het niveau daarvan.
 • Je richt het beheer van informatiebeveiliging en de daarbij behorende processen zo in dat het college en de raad jaarlijks conform ENSIA kunnen melden dat zij in control zijn.
 • Je rapporteert aan management, directie en bestuur van de organisatie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de te nemen maatregelen.

lees meer

Functie-eisen Opleiding, kennis en ervaring
 • Hbo- / academisch werk- en denkniveau.
 • Kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica.
 • Kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT (besturingssystemen, netwerken, standaarden, ontwikkel- en beheermethoden).
 • Kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse.
 • Kennis van specialistische beveiligingstechnieken, zoals encryptie.
 • Kennis van technische infrastructuur.

Competenties
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Ingewikkelde (technische) onderwerpen weet je simpel te verwoorden.
 • Goed kunnen communiceren en samenwerken met verschillende disciplines op verschillende niveaus.
 • Alert, initiatiefrijk, inventief, omgevingsbewust.
 • Integer.
 • Overtuigingskracht.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Ons aanbod
Invulling van de vacature is op basis van een 32 tot 36-urige werkweek. Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met bij goed functioneren omzetting naar een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.

Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van circa 17,05% van jouw bruto salaris. Het IKB is een bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage en dit kun je vrij inzetten voor o.a. het kopen van extra verlof of aanvulling op het salaris.

Tot slot werken we bij de gemeente Veenendaal volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat is er alle ruimte voor plaats onafhankelijk werken en kennen we flexibele werktijden. 

Voor (nieuwe) medewerkers is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Reageren
Ben jij dé spin in het web die wij zoeken? Dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren. Stuur ons jouw motivatie en cv voor dinsdag 6 november via het online sollicitatieformulier.

Wil je eerst meer informatie over de vacature, neem dan contact op met Sisi Gribling op telefoonnummer 06-36336416. 

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

lees meer

Contactpersoon Mevr. S. Gribling
06-36336416
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor Consultant in regio Veenendaal
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Veenendaal